SPV M3000 WIESZA SIĘ PO ZMIANIE ROMU. JEST JESZCZE NADZIEJA?

• 13 Odpowiedzi
  • 806 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pajeros

• 251
« dnia: Październik 17, 2006, 15:54:47 »
Witam wszystkich!!!
Z góry sorki jeśli powtarzam problem, ale już troszkę spędziłem przed kompem na poszukiwaniach odpowiedzi na mój problem, niestety nic jeszcze nie znalazłem.
Sprawa jest następująca...
Mam spv z Orange. Chciałem zmienić mu ROM na nowszy i w języku angielskim. Mam takowy i na pewno jest dobry, bo instalowałem go w jednym m3000 i wszystko było ok.
Niestety tym razem coś poszło nie tak. Wszystko zrobiłem tak jak powinienem, przynajmniej tak mi sie wydaje. Naładowałem baterię, podłączyłem do kompa, zapuściłem instalacje itd.
Po ok. 10 minutach pokazał się komunikat że instalacja zakończona powodzeniem, jednak zaraz po tym pojawił się problem...
Na samym początku nie pasowało mi że ekran powitalny jest nadal z logo Orange, a nie Era, bo taki jest w tym nowym romie.
Druga sprawa...        wspomniany ekran powitalny wyświetlany jest dużo, dużo dłużej niż powinien. Trwa to jakieś 3-4 minuty, czasami dłużej, czasami troszkę krócej.
Cała kalibracja ekranu, ustawienie strefy czasowej itp przebiega właściwie, ale zaraz po pokazaniu się ekranu today spv się wiesza i nic juz nie można zrobić.
Działa jedynie przycisk power i można zrobić soft i hard reser, nic to jednak nie pomaga.
Komputer nie widzi telefonu, nie można ponownie wgrać innego romu.
Nie wiem co mam zrobić.
Kiedyś zmieniałem rom w mda pro, robiłem tam coś takiego jak wprowadzenie telefonu w tryb bootloadera, czy w spv m3000 też jest taka możliwość, czy to pomoże???
Jeśli nie, to czy mam jakieś szanse uratować jeszcze mojego wizarda???
Z góry dziękuje za zainteresowanie i ewentualną pomoc, wracam do dalszych poszukiwań, a jeśli ktoś będzie łaskaw proszę o wskazówki jak reaktywować moje cacko.
Pozdro,
Piotrek.
Five Star Service
Serwis pogwarancyjny i sprzedaż PDA, PNA, GPS, Iphone.

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2006, 16:25:50 »

Z góry dziękuje za zainteresowanie i ewentualną pomoc, wracam do dalszych poszukiwań, a jeśli ktoś będzie łaskaw proszę o wskazówki jak reaktywować moje cacko

Hint: G3 i G4 ??  ]:>

*

Offline pajeros

• 251
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2006, 16:45:14 »
Stary, nie czaje Cie. Nie śmiej się tylko pomóż!!!  :worried:

Dla informacji, taki rom wgrywałem:

QTEK9100_ERA_customize_WWE_2.24_Aku2.3_A2DP nocid_RUU_update

Nie znaczy to że jest on uwalony, na kilku innych m3000 działał, tym razem coś się pogryzło.
Five Star Service

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2006, 16:50:57 »
Cytat: "pajeros"
Stary, nie czaje Cie. Nie śmiej się tylko pomóż!!!  :worried:

Dla informacji, taki rom wgrywałem:

QTEK9100_ERA_customize_WWE_2.24_Aku2.3_A2DP nocid_RUU_update

Nie znaczy to że jest on uwalony, na kilku innych m3000 działał, tym razem coś się pogryzło.

Kolejna podpowiedz- nie pijam kawy, więc nie mogę wróżyć z fusów.
Łaskawie podałeś jaki ROM wgrywałeś (nawet szybko bo już w drugim poscie)
Ale dalej nie wiem z czego zmieniałeś. zresztą to nie ważne -wrózyłem z fusów od herbaty-moim zdaniem to właśnie problem Romu G3 wepchanego w G4. Jesli spędziłeś wspomniane przez ciebie godziny to powinno zacząć świtać. Jesli nie to ŚMIESZYSZ mnie zabierająć się za zamianę ROMu bez podstawowej wiedzy..... A takich kabareciarzy jak ty na tym forum jest masa- dla mnie to smiech.

*

lucass

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 17, 2006, 17:01:53 »
ostatnio zauwazyłem ze zmiana romu stała sie modna :P ledwo co dorwa pda w łapki juz chca updatowac, upgradowac...zamiast poczytac wrzucaja pierwszego lepszego roma z brzegu...pajeros a co ci sie wyswietla w takich 4 linijkach przy starcie wizaa?

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 17, 2006, 17:28:51 »
Dobra zlituje się bo coś poczytałes, ale nie do końca :P
Zapomniałeś ściągnąć CID.
Wgraj rom ten co był poprzednio i sciągnij CIDa. Na szczęście nie pomyliłeś Gx bo by nie ruszył (chyba).
Oczywiście wszystko z bootloadera, nie pamiętam jak wprowadza się go w ten tryb, wiec musisz doczytać.
Wyciągnij baeritę puki nie znajdziesz inf bo niebędzie na czym przeflashować PDA.
Powodzenia

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 17, 2006, 21:29:31 »
aparat + reset  (aparat trzymaj te 5 sekund) 5 sekund i pokaza sie kolorowe pasy, podlacz wiza do usb pokaze sie monit w pockecie USB w prawym gornym rogu. odpal rom taki jak miales przed proba zmiany. zdejmij CIDA na tym romie i dopiero wgraj nowy
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 18, 2006, 00:01:15 »
Ja nie wiem po co jeszcze sie komus chce dyskutowac takie watki powinny byc administracyjnie zamykane bo juz wiec sie o wizardzie i ROMie na dzien dzisiejszy nie da powiedziec niz to co bylo. Po co pisac o CID i o G3, G4 to w co drugim watku ktory nie jest zamkniety jest ludzie pisza co wgrywali ale sami nie wiedza co mieli wczesniej. piszesz kolesiowi G3 czy G4 a on odpowiada ze nie czai. To po co w ogole sie wysilac. Ja sie tak zastanawiam czy gdzies jest ostatnio jakas wyprzedaz Wizardow czy jak  :mysli:
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 18, 2006, 00:07:48 »
...w Saturnie pewnie....
I gdzie są Admini ???
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 18, 2006, 00:13:36 »
may

Pewnie na piwie albo TV ogladaja  :))
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline pajeros

• 251
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 18, 2006, 09:02:32 »
Panowie, wystarczy mi że sam na siebie się wk..., nie musicie po mnie jechać. Nie wiem wszystkiego na temat pda itp, musiałbym być chyba miliard w rozumie. Poza tym kto ma czas na przeczytanie całego forum???
Zabawę z win mobile zacząłem stosunkowo niedawno, więc zrozumcie.
A co do starego romu to kto chciałby działać na oryginalnym romie z Orange???
Jak się nie myle to 1.03, lub 1.13.
Sytuacja jest następująca...
Wprowadziłem spv w bootloadera (aparat i soft reset), ale pc nie widzi telefonu i ActiveSync się z nim nie łączy.
Bez tego nici z wizarda itp. Nadal nie mogę wsadzić roma.
Dziwne, ale aparat przestał się wieszać, teraz działa, ale reaguje na cokolwiek z refleksem szachisty.
Może niech poleży sobie z miesiąc to całkiem mu przejdzie... Hihi
Żartuje! Ma ktoś jeszcze jakis pomysł???
Five Star Service

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 18, 2006, 09:11:55 »
za duzo nie kombinuj zeby Cie bateria nie siadla.
Bo jak siadzie w trakcie wrzucania ROMu to ponoc lipa.

Jak masz spv w trybie bootloadera to AC nie zrobi Ci sie zielony,
ale ROM powinienies moc wrzucic. Probowałes ??

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 18, 2006, 09:28:11 »
AS nie będzie widział podłączonego Wizarda w stanie bootloadera.
To koło ratunkowe umozliwiające podładowanie i flashowanie.
Wgraj rom który miałes.
Jest rom "ratunkowy" chyba ten Custom_RUU_Prodigy_1070302_103_10703102_CMCC_CHS.rar
Kiedyś ściągnołem na wszekli wypadek, niestety nie miałem okazji go użyć więc niejestem pewien czy aby napewno ten rom mozna nazwać "ratunkowym"
Musi to ktoś potwierdzić, lub sam mysisz doczytać.
Generalnie wystarczy jak machniesz przyklejone na temat Wizarda. Wszystko tam pisze. Oczywiście musisz wyciągnąć wnioski bo to forum i wypowiedzi poukładane są powiedzmy haotycznie :)

Jest jeszcze jedna opcja. Odnieś sprzęt do komisu. Postawienie go na nogi nie jest trudne, jednak wymaga posiadania podstawowej wiedzy.

Lub zapakuj go i wyślij do mnie :P Postawie go na nogi wzamian za orginalne pisadełko (przesiałem już wszystkie które miałem)
Oczywiście musisz doliczyć przesyłki w obie strony. Jak będzie Ci odpowiadać to możemy umówić się na
Pozdrawiam

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 18, 2006, 13:35:28 »

Poza tym kto ma czas na przeczytanie całego forum???

A może uważasz że my mamy czas żeby tłumaczyć po RAZ ENTY jakiemuś baranowi że to się robi tak a tak ?? To wszystko juz BYŁO NA FORUM. A jak nie chce Ci sie czytać to oddaj do serwisu albo zapłać komuś z forum. Standardowo taka usługa to ok 100 zł lub 150 zł jesli ktoś jak Ty bawił się sam wcześniej i nawet nie bardzo wie co nawyczyniał.

nie musicie po mnie jechać.

Musimy bo nie stosujesz się do REGULAMINU który mówi

Jeśli szukasz rozwiązania jakiegoś problemu pamiętaj - zanim utworzysz nowy temat, przeszukaj forum korzystając z formularza "szukaj", a także zapoznaj się z archiwum newsów i artykułów na PDAclub.pl, FAQ wortalu (odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania) i działem dla początkujących - być może odpowiedź na Twoje pytanie została tam już opisana, a tym samym oszczędzisz czas i nerwy stałych bywalców forum i administratorów. Jeśli szukasz ciekawego oprogramowania, przejrzyj nasz dział Download.

I to że moderatorzy/admini są jeszcze na wiecznych urlopach nie znaczy że regulamin nie obowiązuje.