Witam wszystkich!!!
Z góry sorki jeśli powtarzam problem, ale już troszkę spędziłem przed kompem na poszukiwaniach odpowiedzi na mój problem, niestety nic jeszcze nie znalazłem.
Sprawa jest następująca...
Mam spv z Orange. Chciałem zmienić mu ROM na nowszy i w języku angielskim. Mam takowy i na pewno jest dobry, bo instalowałem go w jednym m3000 i wszystko było ok.
Niestety tym razem coś poszło nie tak. Wszystko zrobiłem tak jak powinienem, przynajmniej tak mi sie wydaje. Naładowałem baterię, podłączyłem do kompa, zapuściłem instalacje itd.
Po ok. 10 minutach pokazał się komunikat że instalacja zakończona powodzeniem, jednak zaraz po tym pojawił się problem...
Na samym początku nie pasowało mi że ekran powitalny jest nadal z logo Orange, a nie Era, bo taki jest w tym nowym romie.
Druga sprawa... wspomniany ekran powitalny wyświetlany jest dużo, dużo dłużej niż powinien. Trwa to jakieś 3-4 minuty, czasami dłużej, czasami troszkę krócej.
Cała kalibracja ekranu, ustawienie strefy czasowej itp przebiega właściwie, ale zaraz po pokazaniu się ekranu today spv się wiesza i nic juz nie można zrobić.
Działa jedynie przycisk power i można zrobić soft i hard reser, nic to jednak nie pomaga.
Komputer nie widzi telefonu, nie można ponownie wgrać innego romu.
Nie wiem co mam zrobić.
Kiedyś zmieniałem rom w mda pro, robiłem tam coś takiego jak wprowadzenie telefonu w tryb bootloadera, czy w spv m3000 też jest taka możliwość, czy to pomoże???
Jeśli nie, to czy mam jakieś szanse uratować jeszcze mojego wizarda???
Z góry dziękuje za zainteresowanie i ewentualną pomoc, wracam do dalszych poszukiwań, a jeśli ktoś będzie łaskaw proszę o wskazówki jak reaktywować moje cacko.
Pozdro,
Piotrek.