RUU: Device not responding. Prośba o pomoc

• 2 Odpowiedzi
  • 387 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RUU: Device not responding. Prośba o pomoc
« dnia: Styczeń 04, 2008, 15:35:57 »
Witam,

Może ktoś będzie umiał mi pomóc, ja już nie mam koncepcji.
Oto mój kłopot:

Jakieś 3 miesiące temu zdecydowałem się na upgrade Romu w moim Qteku. Zidentyfikowałem urządzenie jako G3, zdjąłem CID-a, wgrałem Rom od T-mobile celem podniesienia wersji IPL/SPL, następnie finalny Rom WM6 WWE Pathfinder 3.1 od Mobiego. Na koniec wrzuciłem radio w wersji 2.61. Dość powiedzieć, że cała procedura poszła jak marzenie i telefon działał rewelacyjnie.
Kilka dni temu zaczął się w dziwny sposób podwieszać. Niby zużycie procesora było poniżej 10% ale na efekt jakiejkolwiek operacji trzeba czekać kilkadziesiąt sekund. Soft reset pomagał ale po kilku godzinach problem wracał i znowu reset i tak w kółko. Ani zużycie pamięci ani procesora nie wskazywało na problem w sofcie. W końcu zdecydowałem się hard reset. Pełen backup przez Active Sync, hard reset, konfiguracja - na razie od kilku godzin chodzi jak marzenie. Z jednym małym wyjątkiem - wpadłem na pomysł, że skoro robię HR to może uaktualnię Rom. I tu zaczęły się schody - mimo, że Active Sync działa, telefon się synchronizuje i łączy bez problemu - narzędzia typu Wizard Service Tool, aWizard, RUU nie mogą się dogadać z telefonem. Kompletnie nie kumam co jest grane - Active Sync super, mogę wejść w pliki w telefonie, wgrać wszystko ale przy próbie odpalenia RUU dostaję komunikat "Device not responding". Wydaje się, że włączyłem RAPI przez odpalenie caba ale nie pomogło. Próbowałem całej procedury na innym kompie - to samo, wygląda że problem leży po stronie Wizarda.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam,
Korbicz

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: RUU: Device not responding. Prośba o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2008, 15:48:01 »
Wejdz w tryb BL i sprobuj z niego wgrac.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Odp: RUU: Device not responding. Prośba o pomoc
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2008, 16:15:52 »
"Error 300: Invalid Update Tool" - przy próbie wgrania radia 2.71

Nie wiem czy to ma znaczenie ale jak próbowałem używać aWizarda to pisał, że te pliki, które próbuje zmieniać zdejmując CID-a są zajęte przez inny proces. Tylko nie wiem, czy to nie dlatego, że CID był zdjęty wcześniej przecież.

Przy próbie wgrania NextStepa 3.3b: "Update utility cannot connect to your phone". W trybie BL i z podłączonym USB.

Najśmieszniejsze jest to, że objawy są jakbym uwalił wizarda z tą małą różnicą, że wszystko pięknie działa i od HR się nie wiesza. Nie mogę jedynie wgrać nowszego Romu. Może chińczyk pójdzie? Tylko czy w ogóle próbować taką długą drogą skoro telefon tak naprawdę jest sprawny?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2008, 16:41:22 wysłana przez korbicz »