Sprawdzony ROM do Wizarda

• 10 Odpowiedzi
  • 792 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
« dnia: Październik 02, 2006, 12:27:21 »
Witam,
zmieniłem ROM w SPV m3000 ze starego orange na nowy (RUU_Wizard_OrangePL_2220101_PLK_222010101_022511_NOCID.exe
).
I nie jestem zadowolony - zysk na szybkości zauważalny, ale niewielki.
Za to pojawiły się różne dziwne zachowania sprzętu, których wcześniej nie było - niestabilność i zwisy modułu telefonicznego, dziwne zachowanie się niektórych programów itp.
W związku z tym mam pytanie - który ROM (w wersji polskiej lub angielskiej) polecacie jako szybki, stabilny, sprawdzony?
Przejrzałem kilkadziesiąt wątków o romach i nie znalazłem odpowiedzi - prawie do każdego z romów były jakieś zastrzeżenia. Czy istnieje jakaś wersja jednoznacznie warta instalacji? Nie musi być najnowsza, ważne, żeby była w miarę szybka i bardzo stabilna.
Szczerze mówiąc, nie mam czasu i ochoty na testowanie wszystkich dostępnych romów, potrzebuję wybrać ten jeden, który podziała przez następne pół roku.
Dzięki za odpowiedź i nie krzyczcie, jeśli już padła odpowiedź na to pytanie - nie znalazłem jej.

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2006, 12:38:37 »
padla :)
i padnie jeszcze kilka razy t-mob 2.26WWE
tylko nie wgrywaj ex romu ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2006, 12:45:43 »
Coż.  O szybkości stanowi głównie zawartość extendent rom. Po prostu jej nie ładuj.
A posty o romach idą już w tysiącach więc jeśli przeczytałeś parę i jeszcze nie wiesz co chcesz to czeka cię dłuuuuuuuuga lektóra :P
Masz najnowszy rom z PL, są nowsze ale nie PL.
Skoro nie odpowiada ci nowy rom to wróć do starego i po sprawie.
CZYTAĆ CZYTAĆ CZYTAĆ ...... pytanie które zadałeś jest pewnie 1001 zadanym już tym samym pytaniem.

"bardzo stabilna" żartujesz sobie Windows ?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2006, 12:48:43 »
Polecam ROM ze strony Ery. nie jest moze najnowszy, ale jest stabilny, szybszy w porownaniu to tych pierwszych w szczegolnosci od Orange, poza tym jest PL.

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2006, 13:50:16 »
Cytat: "Emil_rosa"

Czy to ten rom:
RUU_TMobile_US_226102_22610105_022511_WWE_Ship.exe ?

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 02, 2006, 14:20:57 »
Cytat: "quarter"
Cytat: "Emil_rosa"

Czy to ten rom:
RUU_TMobile_US_226102_22610105_022511_WWE_Ship.exe ?

tak

co do stabilnosci to czysty rom niewiem ale chyba nie ma mozliwosci zeby ci sie zawiesil zreszta jak win do PC w wiekszosci to wina innych programow albo nie zgrania wina z programem wiec tyko trzeba uwazac co instalujesz i skad i bedzie ladnie dzialalo mi np sie nie zawiesza :)

co do ex rom czy ja wiem czy to zalezy od szybkosci chyba tak bo jak wywalilem caly rom tmobo wydaje mi sie ze troszke to szybciej chodzi :) napewno ma troszke wiecej pamieci a co stracilem ?? hmmmm NIC
przegladajac ten ex rom nie widze przydatnej zeczy wiec po co to instalowac :]
sam sobie zrobilem ex z przydatnymi progami todayagenda omap resco explorer i takie tam i teraz po HR mam to czego potrzebuje nie to co operator mysli ze potrzebuje :D

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2006, 15:27:18 »
mialem kilka programow ktore resetowaly wizarda
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline corck

• *
  • 97
  • Sprzęt: Wizard, Xperia, Touch HD, Hero
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 02, 2006, 20:22:33 »
Emm ktory z tych romow na ftp xda developers to nowy, czysty soft od HTC (istnieje taki?) ? W jak najnowszej wersji 2.xxx , 3.2 ponoc bardzo niestabilny. A i jeszcze pytanie : nie ma znaczenia, z ktorego romu apdejtuje? Mam 1.6 orange'a, ten, z jakim sprzedawano telefon w styczniu.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 02, 2006, 20:29:31 »
corck

HTC nie wypuscil nigdy ROMa uzyj oryginalnego 222 orange albo TMo 2.26 a co do update poczytaj, poczytaj i jeszcze raz poczytaj.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline corck

• *
  • 97
  • Sprzęt: Wizard, Xperia, Touch HD, Hero
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 02, 2006, 20:40:31 »
ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Wizard/Roms/Orange/RUU_Wizard_OrangePL_Customize_WWE_224_Aku23_A2DP_NOCID.exe

A ten to nie jest przypadkiem po polsku w wersji 2.24?

Ogolnie zalezy mi na wersji 2.xx dowolnej, moze byc polska, chociaz najchetniej widzialbym czysty rom bez zadnego logo operatora na poczatku, zadnych theme'ow itp.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 02, 2006, 20:52:15 »
corck

Nie to jest angielksi rom WWE znaczy WoldWideEnglish
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.