Software'owe sciaganie simlocka z HTC Wizard (qtek 9100)

• 9 Odpowiedzi
  • 1008 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 20, 2006, 22:36:02 »
Witam

Zaproponowano mi kupno qteka 9100 z simlokiem na idee/orange. Pan sprzedawca powiedział, że ściągnie mi simloka softłerowo, a następnie gdy będę potrzebował oddać telefon do serwisu na powrót go założy wysyłając mi jakiś plik przez internet. Czy jest to możliwe? czy to naprawde działa i czy w serwisie na bank się nie zorientują, że ktoś grzebał przy simloku?
Muszę być pewien, że jest to w 100% pewna oferta i pewien patent z tym simlokiem, żebym głupio 2 letniej gwarancji nie stracił.
Pozdrawiam i proszę o pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2006, 22:39:14 »
hm.. było już mówione poszukaj o zdejmowaniu sima..

ściagasz go programem, ale jest też opcja założenia znowu simlocka, to jeśli Ci padnie sprzęt, a masz go na gwarancji.

*

Offline mos84

• **
  • 155
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 21, 2006, 00:41:43 »
ściągnięcie sim-locka to kwestia 1 minuty, więc sam sobie na pewno poradzisz. A jeżeli już się uszkodzi Wizard to pomyśl że nie zawsze da się go założyć, bo zeby to zrobic Wizard musi byc zsynchronizowany z PC - zależy jakie uszkodzenie....

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2006, 13:11:58 »
Witam,

kupujesz QTeck'a czy SPV?
Ja w zeszlym tyodniu kupilem SPV z simlock'iem Orange i po fakcie dowiedzialem sie (konsultacja w BOKu Orange'a) ze u nich ten sprzet ma 12 miesiecy gwarancji. Co nie zmienia faktu, ze w sklepach internetowych QTec 9100 ma 24 miesiace gwarancji ...
Chyba ze jest taki myk, ze oddajac bezposrednio do serwisu serwis olewa ustalenia Orange'a i honoruje 24 miesieczny okres gwarancji bez znaczenia czy urzadzenie ma na obudowie MDA Vario (tez 12 miesiecy gwarancji), SPV M3000, QTec czy jescze inne cudo

Pozdro
piotr

*

Offline mos84

• **
  • 155
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2006, 13:30:12 »
na pewno nie ma takiego myku, bo masz gwarancje u sprzedawcy, a nie u producenta...

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2006, 15:33:27 »
Slucham ? No to ładne kwiatki...
A jeszcze byłem w poniedziałek i dokładnie się pytałem konstultantek w salonie :

Ery powiedziano mi, że gwarancja jest na 24 miesiące na ten model
Idei/Orange powiedziano mi dokładnie to samo

:( czyli najlepiej kupić ten telefon jako palmtopa u przedstawiciela ,albo w jakimś sklepie z palmtopami , bez aktywacji czy simlocka. ;/

Dodatkowo cudowne Orange okraja tego fona -> nie rozpoznaje tekstu:(

Daje linka do aukcji o której mowa w pierwszym moim poście:
http://allegro.pl/item93023060_nowy_qtek_9100_spv3000_bez_sim_a_nawigacja_gratisy.html

Jak już mówiłem, sprzedawca powiedział, że gwarancja jest na 2 lata , a sima może założyć w każdej chwili.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2006, 15:34:18 »
Tez mi sie tak wydaje.
Niemniej na allegro nie ma SPV z Orange'a z 12 miesieczna gwarancja ... wszystkie jak jeden maz maja wypiasne 24 miesiace gwarancji

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2006, 15:42:14 »
guardaj:

Dzwonilem w ostatnia sobote zarowno do Ery jak i Oranga'e, w obydwu przypadkach weryfikacja tej informacji trwala dobre 10 minut i w obydwu przypadkach uzyskalem odpowiedz 12 miesiecy (w Orangu Pan nawet stwierdzil ze maja tylko 3 marki z 12-miesieczna gwarancja: Samsung, Sagem i SPV). Moze cos sie od tego czasu zmienilo, moze mialem pecha i trafilem na jakies przestarzale informacje w obydwu przypadkach bardzo bym sie z tego cieszyl bo kupowalem swojego spv z przeswiadczeniem ze ma 24mies gwarancji i nie przyszlo mi jeszcze wtedy do glowy sprawdzac tej informacji bo kazdy jeden wystawiony na allegro ma adnotacje 24mies a nie 12.
Jedyne co mi przychodzi do glowy to to, zebys sam zadzwon na infolinie lub do paru salonow i bedziesz mial jasny obraz sytuacji

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2006, 16:50:15 »
Wlaśnie dzwoniłem na infolinie Ery.
Pani konsultantka nie miała zielonego pojęcia co do gwarancji tego telefonu , więc poprosiła mnie żebym poczekał chwilke , aż się z kimś skontaktuje. Czekałem 7 minut, no i okazało się , że oni nie wiedzą ! ! ! Dzwoniła do głownego salonu Ery i tam też nie wiedzieli na jakiej gwarancji jest MDA VARIO ! ! ! POwiedziała mi natomiast ,że zadzwoni do mnie w sobote jak znajdzie jakieś informacje na ten temat. Co się dzieje z tymi polskimi sieciami? Człowiek chce kupić telefon , a tu mu nawet podstawowych informacji nie potrafią udzielić :(

Do wszystkich co kupili na allegro: Jak to jest z waszą gwarancją? 24 czy 12 miesięcy? Przed chwilą rozmawiałem również z Panem co ma MDA VARIO z Ery i sprzedaje te modele i powiedział mi , że Era daje 12 miesięcy gwarancji. Co do Orange mam rózne informacje;/ W salonie konsultanktka mówi, że 24...wy, że 12...a facet, którego oferte macie w linku mówi, że rownież 24 jeśli nie zdejmie simloka... I tu się nasuwa pytanie -> O co chodzi?
Chyba jednak kupię ten telefon w sklepie z palmtopami:( zapłacę kilkaset złotych więcej , ale będę miał pewność przynajmniej co do serwisu i gwarancji :(

Odp: Software'owe sciaganie simlocka z HTC Wizard (qtek 9100)
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 26, 2007, 09:31:52 »
    Witam.

Moj pierwszy post.  Z tego co sie kiedys dowiedzialem w salonie Orange udziela na sprzet 12-miesiecznej gwarancji.  Jednak z informacji jakie otrzymalme od sprzedawcy okres ten dla klientow indywidualnych zostaje wydluzony do 24 miesiecy.  Garancja za pozostale 13-24 miesiace przechodzi jednak na producenta urzadzenia.  Informacji tej nie sprawdzalem jednak, jezeli jest ktos zainteresowany to proponuje zadzwonic do urzedu konsumenta moze tam beda cos wiedziec wiecej i pewniej niz tylko gwarancja slowna sprzedawcy.