G4 IPL\SPL Poszukuję

• 6 Odpowiedzi
  • 563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DAGI

• *
  • 85
G4 IPL\SPL Poszukuję
« dnia: Styczeń 18, 2009, 17:55:21 »
Poszukuję updatu samego ipl/spl do wizard g4  co takiego jak tutaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=300798

tylko do g4

czy jest ktos w stanie mi pomoc?

wgralem do mojego wizarda ipl/spl wlasne z tego linku powyzej ....wizard na szczescie sie wlacza wiec iskierka nadzieji jest, ale stoi na bootloaderze wskazujac ze mam ipl/spl z g3 :) bez 000 ( 2.26 nie 2.26.000)

doszedlem do wniosku ze wgranie samego ipl/spl g4 moze pomóc...

romy przeznaczone do g4 maja tez w ruu ipl/spl do g3 i automatycznie laduje ten drugi, poniewaz taki jest  w telefonie teraz

wiem wiem bylem totalnym noobem wgrywaj bota z g3 do g4, ale mam 3 wizardy :D i się pogubiłem :D

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: G4 IPL\SPL Poszukuję
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2009, 21:10:31 »
No to generalnie masz juz dwa wizardy i jedna cegle ... Pozostaje Ci wymiana plyty glownej.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline DAGI

• *
  • 85
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2009, 01:23:25 »
No to generalnie masz juz dwa wizardy i jedna cegle ... Pozostaje Ci wymiana plyty glownej.

czyli iskierki nigdy nie było? to ze bootuje nic nie zmienia?

p.s. widze Oleyek ze napsztykales troche postów :D   pamiętam twoj nick.... w tym samym czasie mniej wiecej dolaczylismy do tego forum i w pierwszych postach z toba wlasnie rozmawialem, dzieki za odp...

teraz uzywam diamond, ale wizardziki leza na czarna godzine, a ty na stale z wizarem sie rozstales?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2009, 10:03:44 »

czyli iskierki nigdy nie było? to ze bootuje nic nie zmienia?

Zmienia niewiele, bo zapewnie nie mozesz wejsc do BL, a jak nie mozesz wejsc do BL to nic nie wgrasz.

p.s. widze Oleyek ze napsztykales troche postów :D   pamiętam twoj nick.... w tym samym czasie mniej wiecej dolaczylismy do tego forum i w pierwszych postach z toba wlasnie rozmawialem, dzieki za odp...

teraz uzywam diamond, ale wizardziki leza na czarna godzine, a ty na stale z wizarem sie rozstales?

Troche sie juz nawymienialem sprzetu od czasow Wizarda :) Ale sentyment zawsze zostaje. :)

*

Offline DAGI

• *
  • 85
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2009, 14:06:50 »

sęk w tym, że moge wejśc do BL i da się wgrywac romy, ale jedyne co się zmienia to splash...
wydaję mi się, że tak jak pisałem wyżej nic się nie zmienia ponieważ os i radio jest ok ale ipl i spl nie są z g4 tylko g3  i nie są w stanie odpalić os-u.  Wywnioskowałem, że jak ktoś ugotował by mi samo radio z g4 i wgrałbym je mogło by pomóc...

jedyne co moge zrobić w tej chwili to zmieniać ipl i wczoraj zmieniłem go z 2.26 na 3.08 a potem wróciłem do 2.26 :D  , tylko tak jak wspomnaiłem brak 0001  po kropce jak to jest w g4 :)

Myslisz, że da się ugotować sam ipl/spl tylko do g4? bo jak sam wiesz w romach często jest ipl/spl zarówno do g3 jak i do g4 i to RUU decyduję o tym jakie wgrać do danego wizarda.... a  w tym przypadku zawsze wgrywa od G3 ponieważ takie teraz jest wgrane :D

Wydaję mi się, że jestem logiczny, ale nie wiem jak to wygląda od strony technicznej

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2009, 15:06:33 »
Nie naprawisz tego w normalny sposob. Jedyna mozliwosc to przez JTAG-a ale troche zabawy z tym jest. Najpierw trzeba zbudowac JTAGa i sie z nim wlutowac w plyte glowna.

*

Offline DAGI

• *
  • 85
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2009, 17:42:15 »
Nie naprawisz tego w normalny sposob. Jedyna mozliwosc to przez JTAG-a ale troche zabawy z tym jest. Najpierw trzeba zbudowac JTAGa i sie z nim wlutowac w plyte glowna.

jeżeli tak prawisz, to na pewno tak jest, więc dam sobie spokój :D dzięki