Problem z wgrwyaniem ROMów

• 1 Odpowiedzi
  • 507 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wgrwyaniem ROMów
« dnia: Wrzesień 09, 2007, 11:37:26 »
Witam,
Na początku napisze że mam wizarda G4, i mam taki problem - ostatnio eksperymentowałem trochę z romami, szukałem najwydajniejszego i odpowiedniego dla mnie, wgrywałem PF, NBD, raz bawiłem sie w ratowanie wizza bo zapomniałem o powrocie do wm5 przed wgraniem kolejnego romu wm6, także myślałem że nie ma już dla mnie nic specjalnie strasznego w tej dziedzinie... Jednak wczoraj chciałem wgrać pf2.4 mając pf2.1, więc wrzucam love, a tu po flashu przez ruu włącza mi się znowu pf, jedynie splashe się zmieniły na te z love... Kolejna próba i znowu to samo - w ogóle pisze wersję OSu 6.6.6.666, czyli pf. Pomyslałem - spróbuje na to od razu pf2.4 wrzucić, i najwyżej jak będzie stawał na bootowaniu to wtedy spróbuje love, teraz mimo wgrania love, zgodnie z tym co w faq, przez ruu, staje na bootscreenie, a OS dalej 6.6.6.666. Nie mam pomysłu co z tym dalej zrobić... Z góry dziękuję za pomoc.

Po dłuższym studiowaniu forum doszedłem, że prawdopodobnie pozostaje mi http://imeicheck.co.uk/.

Także przepraszam za zaśmiecanie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2007, 13:39:12 wysłana przez 1337 »
Wizard G4 bez CIDa
PF2.4

Odp: Problem z wgrwyaniem ROMów
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2007, 16:13:56 »
No i OK, teraz jestem szczęśliwym użytkownikiem Wizarda G4 bez CIDa.

Zastanawia mnie tylko jakim ROMem miałem go podnieść z tego stanu w jakim był, tzn wisiał na splashscreenie, jednak jak love nic nie dało, tak wgrałem pf2.1, pożniej 2.4 i śmiga.

Mam teraz kilka pytań :
1. Czego mam nie robić pod żadnym pozorem bo groziłoby to kompletnym uwaleniem wizarda, a że lubię na nim eksperymentować wole spytać ;)
2. Czy mogę teraz wgrywać romy przeznaczone dla G3?
3. Czy mogę podnieść IPL/SPL? Czym?
4. Co wgrywać ratunkowo, bo widzę że love zawodzi...
5. Ogólnie proszę o porady co warto zrobić skoro już zdjąłem CIDa.
Wizard G4 bez CIDa
PF2.4