Odpalilem sobie polaczenie sieciowe przez usb, zrobilem sobie dysk sieciowy, wszystko widze w qtek`u co mam na dysku w pcecie ale mam maly problemik bo nie widze w pcecie qteka inne kompy widze poprawnie. IP oraz dns`y wbite z palca moge kopiowac, instalowac, sluchac muzy ale mam to polaczenie tylko jednokierunkowe .
Mial ktos taki problem.
Mysle ze to dobry temat na topik.
A zrobilem to tak
Wybieramy polaczenia sieciowe sprawdzamy jakie mamy ip bo musimy nadac statyczne ip. Czesc z konfiguracji sieci bede omijal bo chyba wszyscy to wiedza. A jezeli nie to pomoze sie.

tak jest widziana karta sieciowa z ppc polaczenie lokalne 3 w panelu sterowania\polaczenia sieciowe.

Tworzymy sobie dysk sieciowy (mapujemy).
Zakladamy haslo na goscia zeby nam nikt nie buszowal.

Nadajemy w kompie w polaczeniu sieciowym adres ip, maske, brame i dnsy. Mozemy to zrobic z dowolnej puli adresowej np. 10.0.0.1
Ustawiamy w pocket\setting\karty sieciowe... Nie z tej beczki zobaczcie ile mi sciaga radio 256. 80 kilo w nocy za friko mamy transfer razy trzy od roku.

Zalwazcie ze ip w pockecie jest i 1 wieksze niz w pc ( innaczej bedzie konflikt sieciowy) udostepniamy pliki i drukarki w PC z konfiguratora sieci( chyba wiecie jak)

Ustawiamy dns`y.
Robimy napraw zeby zaktualizowalo i wyczyscilo net bios.

Odpalamy resko explorer lub totalcomander i pyta nas sie o haslo ktore zalozylismy na goscia w panelu administracyjnym.

I prawie koniec.

Mimo ze zmienilem ip to activesync dziala poprawnie,
jezeli beda zainteresowani to poprawki sie zrobi, jak nie to na darmo siedzialem do 02.30.
Pewnie do wi-fi robi sie tak samo, ewentualnie wbija sie macadres na wapa znajde czas do dopisze jak to zrobic bo mam ap planet 1966. I kto mi kupi nowa klawiature ale nie taka za 20?
A tak wyglada konfi wapa planet 1966