samoczynne resety, nie reaguje klawisz aktywacji WIZARDA

• 5 Odpowiedzi
  • 429 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline shaddack

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC Wizard
samoczynne resety, nie reaguje klawisz aktywacji WIZARDA
« dnia: Kwiecień 27, 2007, 22:54:01 »
Witam.
Nie chce tutaj nikomu zarzucać tego, że uszkodził mi Wizardzika (broń Boże!!). Powiązanie tych faktów jest zapewne przypadkowe bo z tego co czytałem tylko ja mam taki problem. Chodzi o to, że po pobraniu i zainstalowaniu 'custom cab'ów' zrobionych przez mobi_one mój Variat zaczął sie sam resetować. zdarza sie to dość często. Nie mogę napisać ile razy na godzinę, dobę ale czasami jak wyjmę go z kieszeni to wczytuje sie system. Kolejną sprawą jest to, że klawisz odblokowania klawiatury- aktywowania Wizarda czasami nie działa. Podejrzewam, że nie ma tu miejsca żadne uszkodzenie mechaniczne przycisku lub innego elementu ponieważ nie ma znaczenia czy nacisnę mocniej, słabiej itd. Po prostu czasami sie odblokowuje sie a czasami nie:) nie zrobiłem BACK UP'a przed zainstalowaniem cab'ów, teoretycznie mogę przywrócić tel do stanu z przed wgrania cabów mobi_one zmieniając wpisy w rejestrze na oryginalne lecz nie za bardzo widzę w tym sens i nie wierze, że to pomoże. Postanowiłem wykorzystać gwarancję i oddać Wizarda do serwisu. Stąd moje pytanie, czy możliwe jest wysłanie pocztą sprzętu do serwisu w Jankach/ Raszynie. Dzieli mnie trochę km od tego... Dzięki z góry za wszelkie wskazówki i odpowiedzi. pzdr

*

Offline shaddack

• *
  • 54
Odp: samoczynne resety, nie reaguje klawisz aktywacji WIZARDA
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2007, 23:18:26 »
A HR nie pomaga, musi się odrazu serwis zajmować taką pierdołą ?
Tu mi się przypominają teksty moich klientów - trzeba naprawic komputer bo mam mało miejsca na dysku albo zamawiam nowy dysk , ten już się zużył (na partycji c: w laptopie z 20gb zostało 200mb wolnego miejsca, partycja d: pusta :) )

mam gwarancję wiec chce to wykorzystac. ubudowa w fatalnym stanie (farba) itp.

*

Offline rom2703

• 22
  • Sprzęt: SPV M3000, GS - R238, Nokia 6310i
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2007, 23:44:03 »
Mialem podobne samoczynne restarty, HR i po klopocie!!! W czasie moich restartow nie mialem ' cab'ów' zrobionych przez mobi_one wiec w moim przypadku gryzly sie inne programy, obecnie testuje cab_y mobi_one i jest wszystko dobrze, wiec cab_y sa jak najbardziej ok.

*

mobi_one

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2007, 00:07:24 »
WM6 ma buga, polegajacego na tym, ze przycisk power nie dzilala tak jak powinien. Telefon sam sie wybudza. I zaden serwis ci nie pomoze na ta przypadlosc. Problem ten jak i jego czesciowe rozwiazanie, opisalem na tym forum.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=63205.0

Co do MoRF-ow, robilem je z mysla o sobie :) uzywam wszystkich 3, na wszytskich ROMach, ktore testowalem. MoRFy zawieraja zwykle wpisy do rejestru, i nie sa przyczyna nieprawidlowosci w telefonie, wszystkie sa sprawdzone i dzialaja nie powodujac problemow.

*

Offline shaddack

• *
  • 54
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2007, 00:53:16 »
spoko. ja mam wm5 :) i wszystko jasne
a nawiązując do pytania w temacie, mogę wysyłkowo załatwić dostarczenie sprzętu do serwisu?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2007, 00:55:16 wysłana przez shaddack »

*

mobi_one

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2007, 09:15:40 »
mozesz, ale musisz wtedy opisac defekt, zalaczyc fakture (kopie)