RUU_Molski.Biz_AKU2.3

• 10 Odpowiedzi
  • 1055 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« dnia: Styczeń 08, 2007, 18:05:12 »
Witam.

Wiem ze temat romow byl poruszany milion razy, jednak ja juz jestem zdecydowany na rom zeby wlasnie ten wgrac: RUU_Molski.Biz_AKU2.3-226102_22610105_024711_WWE-G4-30MB-CF2, ze strony molskiego. Jednak link do forum prowadzi w pustke i wogle tego katalogu nie ma na ftpie.

Ma ktos moze ta wersje romu gdzies zgrana na dysk u siebie? Jesli tak prosilbym o jej zamieszczenie gdzies w sieci i podanie linku do niej, albo podanie mi linku do jakiego kolwiek dzialajacego mirrora czy czegokolwiek.

Mam nadzieje ze pomoze mi na slaby zasieg wifi (przynajmniej tak mi doradzano).

W miare mozliwosci prosil bym rowniez o opis czy to jest juz pelna paczka i wszystko sie "samo zrobi" czy jeszcze cos bede musial dogrywac extended czy jakies inne tam?

Prosil bym o opis bo wiele jest opisow o G3 wgrywaniu, a o G4 niestety niebardzo jest cos wspomniane co robic krok po kroku.

Prosilbym o nie usuwanie posta - z racji ze w nim zalezy mi przedewszystkim na dzialajacym linku, a w miare mozliwsci o jakas porade.

Wielkie dzieki z gory.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2007, 19:50:48 »
Tylko instalujesz i tyle choc ten rom raz wchodzi  a raz nie, generalnie sa problemy zeby go na zwyklej G4 zainstalowac, na pewno Ci pojdzie ten bez tych 30MB
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2007, 20:03:28 »
czyli mam wgrac ten: ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Wizard/Roms/Other_Unknown/Molski.Biz_30MB_Ram_Roms/RUU_Molski.Biz_226102_22610105_022511_G4_WWE-30MB.exe?

Jezeli chodzi o intslacje to rozumiem ze mam sciagnac tego softa aWizarda (czy jakos tak to szlo) i co dalej?

Jednak prosilbym o jakis chociaz szczatkowy opis bo do G4 nie widzialem opisow, a teraz to juz jestem zdezorienotwany stwierdzeniem ze tamten jest do kitu... - myslalem ze z tym AKU3.2 sa problemy...

I co najwazniejsze - pomoze on tez choc troche na moje niedomagania z zasiegiem wifi - dlatego sie upieralem przy tamtym z tematu...?

RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 08, 2007, 20:25:31 »
a moze chodzilo o ten?
ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Wizard/Roms/Other_Unknown/Molski.Biz/RUU_Molski.Biz_226102_22610105_022511_G4_WWE.exe

Generalnie zalezy mi na jakims w miare dobrym i stabilnym sofcie ktory cos ewentualnie poprawi w dzialniu mojego wifi.

Nie musi byc Molskiego - jak cos czekam na propozycje byle cos sie poprawilo.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2007, 21:02:01 »
najpierw sprobuj ten WWE-30MB a jak nie pojdzie to wgraj samo WWE

RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2007, 21:14:20 »
hmm - tzn nic sie nie spiepszy i jak "nie pojdze" to nie oznacza ze telefon jest zlomowisko?

Pozatym rozumiem ze z racji ze tu sie nie da sciagnac CIDa odpalam program i postepuje zgodnie z tymi instrukacjami wciskania klawiszy e i u i moglic sie zeby mi w domu pradu nie braklo...

Pozatym to juz jest pelna paczka i nie trzeba tych extendet i innych romow recznie jeszcze zmieniac - to jest taki pakiecik dla mniej zoriwntowanych...?

RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 08, 2007, 21:20:37 »
aha - ok w moim przypadku aWizard jest niepotrzebny z racji ze sie CIDa nie da sciagnac... - a ten program do zmiany softu jest po wlosku - zdeka nie umiem jezyka... :/

RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 08, 2007, 22:21:05 »
hmm - zaladowalem ten 30MB plik, zminilo mi sie czesc rzeczy (np logo windowsa przy starcie), kilka ikonek doszlo, jednak zmiany sa niewielkie... - pozatym mam wszystko po polsku - czyli update sie nie udalo??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 09, 2007, 09:33:17 »
tak dokladnie, jezeli system jest po polsku to sie nie udalo.Wgraj tergo WWE bez tych 30MB w takim razie i powinno smigac bez problemow.

RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 09, 2007, 20:16:08 »
Znaczy zmienilo sie logo startowe, ulozenie programow sie zmienilo, nie mam PDFa, softy wyglata troche inaczej, wifi teoretycznie lepiej lapie (scislej jak zlapie zasieg tak dluzej trzyma nim wypisuje ze utracilo), ale strony sie dalej nie otwieraja - pomimo ze jestem podlaczony na jednej kresce zasiegu.

Ja mialem orginalnie nowego softa Orangutana tego 2.22.0001 czy jakos tak, a ten co wgrywam tez wydaje sie byc 2.22.xxx - to nie przez to zostal mi jezyk polski?

Napewno zmienily sie cyferki w radio.

Jesli faktycznie mam zmieniac softa to prosilbym oleyek jeszcze raz potwierdz mi ze to ze mialem podobna wersje softa nie ma znaczenia i bede walczyl ze zmiana softu na ten wiekszy jutro jesli to jest kicha :/, ale podogrywaly sie jakies Molskiego rzeczy (bo w dodaj usun sa).

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
RUU_Molski.Biz_AKU2.3
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 09, 2007, 20:53:30 »
o-w-c-a

Nie nie zmienil sie poniewaz:

a) miales wersje 2.22 a probujesz wgrac 2.26
b) miales wersje polska a wgrywasz angielska (WWE)

a ze pare rzeczy inaczej wyglada jest to spowodowane tym, ze wgral Ci sie inny Extended ROM czyli wszystkie dodatki i sie zainstalowaly w systemie, Poza tym zostawienie tego tak jak jest teraz moze powodowac niepozadane dzialanie bo wszystkie dodatki ktore sie wgraly sa pod AKU2.3 a polski soft ma zaledwie AKU 2 dlatego proponuje dokonczyc to z tym softem bez tych 30MB