Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Wizard
restart komputera przy synchronizacji...
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
7 Odpowiedzi
601 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KOdi
1
«
dnia:
Lipiec 14, 2008, 16:35:24 »
mam problem z moim ppc. zaraz po zsynchronizowaniu komputeraz z urządzeniem mój komputer restartuje się:/ znalazłem jeden wątek na forum z takim samym problemem ale dotczy on innego modelu i nie dizała w moim przypadku:( jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc to będe bardzo wdzieczny. posiadam O2 mini S. z góry dziękuje za pomoc:)
OleYek
[Pyrlandia] [GMzP]
18341
Sprzęt:
iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: restart komputera przy synchronizacji...
«
Odpowiedź #1 dnia:
Lipiec 14, 2008, 21:20:30 »
To piszesz w niewlasciwym dziale, przenosze...
Jezeli PC Ci sie restaruje, to odinstaluj AV i Firewall i zobacz wtedy jak dalej bedzie robil, to masz nagrzebane w systemie...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
vodka
7
«
Odpowiedź #2 dnia:
Lipiec 16, 2008, 21:02:37 »
a co powiesz na to: podłaczam mojego XDA Mini S do kompa nagle jebudu ciemny ekran - komp sie wylaczyl. wlaczam kompa i oba porty usb nie działaja - lapa chyba zaniose do serwisu jutro
a musze zaznaczyc ze system przeinstalowałem wcześniej wiec nie moze byc w nim nic namieszane.... dobrze chociaż że fon nie poszedł, tylko co mogło być przyczną (prawdopodobnego) zwarcia? np. niefabryczny zwykly kabel miniUSB? a może przedłużka USB-USB?
DeeJayBzyQ
260
«
Odpowiedź #3 dnia:
Lipiec 18, 2008, 12:32:21 »
vodka
, Wszystko na linii Wizard <=> USB... Kabel, przedłużka... Poleciały pewnie bezpieczniki w lapie na USB więc tylko serwis.
Pierwszy raz takie coś słyszę że po podłączeniu Wiza padło... Chyba że kombinowałeś coś
vodka
7
«
Odpowiedź #4 dnia:
Lipiec 21, 2008, 22:14:50 »
żadnych kombinacji - podłaczam Wiza i jebudu
w serwisie byłem poszło coś z chipsetem i serwis lapa 200 do 400 zł w ciągu 14 dni roboczych (wartość komputera to kolo tysiąca a sama płyta z dolna buda kosztuje na allegro 300 zł więc musiałbym być głupi żeby go naprawiać na takich warunkach)
kupiłem zatem porty USB na PCMCIA (gość w serwisie mi to doradził za co mu jestem wdzieczny bo mógł przyjać lapa do naprawy i nic nie powiedzieć) i jakoś hula - przynajmniej podobno ma zabezpieczenie to gówno przed przepięciami i innym szmelcem i już sie nic nie spali, ale od tej pory jakoś nie ufam mojemu Wizardowi i chyba go opchne na allegro
OleYek
[Pyrlandia] [GMzP]
18341
Sprzęt:
iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
«
Odpowiedź #5 dnia:
Lipiec 21, 2008, 22:28:57 »
Troche to dziwne, bo mi sie nie raz zdazylo zwarcie na USB zrobic i jedynym skutkiem bylo wylaczenie kompa. Jezeli teraz dziala wszystko ok, to stawialbym, ze porty byly kopniete, a po USB Wizard ciagnie troche produ jednak i nie wytrzymaly i padly do konca.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
Gordmax
21
Sprzęt: Samsung i9003
«
Odpowiedź #6 dnia:
Lipiec 22, 2008, 09:31:59 »
Tez tak sądzę nieraz zdarza się że wkładając wtyczkę do USB (w kompie) powoduje ona jego restarty są tam inne zabezpieczenia niż w laptopach. W laptopie natomiast nie zadziałały bezpieczniki lub po prostu poszedł za duży prąd i poszedł układ zasilania "prawdopodobnie". proponował bym ci sprawdzić na innym KOMPIE i kablu usb czy się tez będzie restartował. może być to tez przyczyna złamania lub złego wykonania kabla.
Pozdr.
DeeJayBzyQ
260
«
Odpowiedź #7 dnia:
Lipiec 22, 2008, 23:25:41 »
Na starych laptopach jak podpina się coś prądożernego to wyskakuje od razu dymek "Skok napięcia w porcie USB"
Przyczyną był słaby laptop... A USB na PCMCIA polecam bo z 1.1 robi USB 2.0 nawet jak masz w standardzie na pokładzie 1.1. I jak coś zasilasz z takiej karty to podłączaj dodatkowy zasilacz na 5 V.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »