Ranking - do ile podkręciliście swojego QTEKa 9100 ???

• 51 Odpowiedzi
  • 3226 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 02, 2006, 17:35:37 »
Cytat: "drivex"
nie chodzil a chodzi, na vsbenchmarku 2006 tym co na pdaclub.pl w newsie byl osiaga prawie 900 pkt
oczywiscie mi tez, tylko sprawdz ze na tym romie mimo ze masz takie taktowanie 280mhz jest wolniej w gxmark niz na romie 2.17.7.2 qtek prodigy przy 264mhz. pzretestuj i w opcji poszukaj testow jakie wstawilem w gxmark na tamtym romie. wydaje mi sie ze to ciekawe iz na jednym romie mimo taktowania jest wolniej jak na innym
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 02, 2006, 19:07:10 »
Cytat: "lucass"
tak, dokładnie czyli pierdoły z extended romu....
bo simlocka i cid masz sciagnietego prawda :P ?

Ma sie rozumiec  :)
Tylko caly czas nie napisales jak jest ze stabilnoscia, wydajnoscia  ;)
W porownaniu do tych wczesniejszych romow, ktore miales jest lepiej, porownywalnie, masz jakies zwiechy itp?
Sorki, ze tak Cie mecze, ale przed przejsciem chce sie dowiedziec dokladnie, czy warto  :)

*

lucass

« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 02, 2006, 19:21:07 »
ze stabilnoscia nie mam problemów , ale mało eksperymentuje z aplikacjami mam stały zestaw który uzywam... jak cos testuje to backup i działam...zauwazyłem ze duzo szybciej reaguje na otwieranie aplikacji itp, ale nie wiem czy to zaleta romu czy omapclock-a...  ale napewno szybciej niz orginalny rom ... jak masz wiecej pytań zapraszam TUTAJ

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 05, 2006, 18:13:44 »
Co do podkrecania Wizrda mam wrazenie, ze jednak cierpi na tym stabilnosc i wzrasta ryzyko resetow.
Podkrecilem sprzet do 240 na stale, testowalem przez pre dni, niby ok, ale po kilku dniach Wizard sie zresetowal. Nawet tego bym nie zauwazyl bo byl to reset z cyklu "bez pin", ale dostalem smsa info w jakiej jestem sieci. Pomyslalem, ze moze to efekt slynnej "ubywajacej" ilosci pamieci, ale znow przeprowadzilem testy. Odpalilem prawie wszystko co sie dalo:) tak ze ilosc pamieci spadla ponizej 7MB ale Wizard dziarsko trwal dalej. Zabilem wszystkie aktywne procesy, ponownie odpalilem kolejne aplikacje i znow nie bylo problemu wszystko dzialalo. Ciekawy jestem czy inni mieli podobne doswiadczenia? Info z sieci czasami przychodzi po restarcie, czasami nie i wtedy sytuacja jest trudna do zauwazenia. Jak dla mnie przyrost predkosci nie jest az tak zauwazalny, bardziej cenie sobie stabilnosc. Wizard sluzy mi tez jako telefon i niedopuszczalne sa dla mnie jakies samoczynne restarty. Dodam, ze niegdy wczesniej mi sie to nie zdazalo, na zadnym Romie i w zwiazku z tym kojarze to definitywnie z podkrecieniem procka. Chyba, ze sie myle to prosilbym o uswiadomienie  :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 05, 2006, 20:27:39 »
to sie zgadza ale u mnie bez resetow po kilku dniach podkrecony na 232 z niewiadomych przyczyn nawet na pulpicie przestaje reagowac na kilkanascie sekund. schodze do nominalnej wylaczam wlaczam i jest ok pamieci jest zawsze nie mnie jak 10 mega
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

lucass

« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 05, 2006, 21:11:34 »
a ja mam 240 cały czas i nie maielm jeszcze zwieszki resetu itp..., owszem czasem po wybudzeniu wolniej reaguje ekran ,ale to pierwsze wejscie w /start, potem jest ok... horde wgrałes ten ROM z ery czy podkreciłes na orange ? byc moze nie jest to wina omapclockplusa tylko ROM-u ?

OT: romulus jak tam solucja do połaczenia wiza przez lan ? napisałes ? :P

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 05, 2006, 21:51:31 »
Wlasnie o to mi chodzilo, jak jest u innych.
Dzieki @Lucass  :)
Jeszcze nie wgralem tego Romu Ery, nie mialem kiedy, moze uda  mi sie w weekend  :)
Tylko z drugiej strony, gdyby to byla wina Romu to normalnie tez sie chyba powinien wywalic, a tak sie nie dzialo...

*

lucass

« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 05, 2006, 21:59:49 »
akurat z rom orange, zwłaszcza tym starszym ( od Aku 2.2 juz nie było takich problemów) dziwne rzeczy sie dzieja... wgranie rom to max 20 minut wiec mozesz to wieczorkiem zrobic.. jakbys miał jakies pytania to zawsze na mail mnie łap...

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 05, 2006, 22:15:01 »
Z gory dziekuje, gdybym czegos potrzebowal, mial problem to skorzystam  :)
Wiem, ze 20 minut, ale pozniej ustawienie wszystkiego, wgranie aplikacji itp to jednak sporo czasu

*

lucass

« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 06, 2006, 19:14:04 »
misior i o co chodzi ? co to ma wspolnego z rom i podkrecaniem ? :huh:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 06, 2006, 20:58:54 »
lucass

Pewnie nic, ale mamy za to Trolla na forum  :mysli:
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline RoNi

• 815
  • Sprzęt: TX, Tungsten E, Treo 680, Huawei P20
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 06, 2006, 21:13:54 »
ciach i po poście;P

*

Offline misior_

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA VARIO
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 06, 2006, 21:41:45 »
jak by sie przyjrzec to by mozna zobaczyc jeden fajny programik do podkrecenia z dowodem (zdjeciem) ze mozna do 286mhz podkrecic i mozna zobaczyc na zalaczonych zdjeciach ze predkosc jednym kliknieciem mozna regulowac

kulturalni wszyscy wow

:))
 polecam xda developer i slownik angielskiego

Vario + WM6 TNT 1933 Touch Flo + Cube
Śmiga aż miło.
:]

*

Offline RoNi

• 815
  • Sprzęt: TX, Tungsten E, Treo 680, Huawei P20
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 06, 2006, 21:49:19 »
Cytat: "misior_"
jak by sie przyjrzec to by mozna zobaczyc jeden fajny programik do podkrecenia z dowodem (zdjeciem) ze mozna do 286mhz podkrecic i mozna zobaczyc na zalaczonych zdjeciach ze predkosc jednym kliknieciem mozna regulowac
kulturalni wszyscy wow

polecam xda developer i slownik angielskiego

Jakbyś nagle miał zostać guru overclockerów to sobie znajdą twojego identycznego posta w innym dziale :>

*

lucass

« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 06, 2006, 21:52:06 »
heh a moze :banan: ? słownik tak..a po co ?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 06, 2006, 21:56:21 »
Slownik... hmmm ja nawet bym sie pokusil o slownik jezyka polskiego, ale nawet z nim nie da sie wydumac o co misiorowi chodzi.  :P
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline misior_

• *
  • 50
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 06, 2006, 22:27:05 »
Cytat: "oleyek"
Slownik... hmmm ja nawet bym sie pokusil o slownik jezyka polskiego, ale nawet z nim nie da sie wydumac o co misiorowi chodzi.  :P

mam wszystkie slowniki w swoim mda ale wiecie, procek za wolny i strasznie spowalnie wiec nie korzystam

Śmiga aż miło.

*

Offline misior_

• *
  • 50
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 07, 2006, 08:03:40 »
Cytat: "romulus"
Cytat: "drivex"
nie chodzil a chodzi, na vsbenchmarku 2006 tym co na pdaclub.pl w newsie byl osiaga prawie 900 pkt
oczywiscie mi tez, tylko sprawdz ze na tym romie mimo ze masz takie taktowanie 280mhz jest wolniej w gxmark niz na romie 2.17.7.2 qtek prodigy przy 264mhz. pzretestuj i w opcji poszukaj testow jakie wstawilem w gxmark na tamtym romie. wydaje mi sie ze to ciekawe iz na jednym romie mimo taktowania jest wolniej jak na innym

wszystko zalezy od mnoznika w danym programie, jesli ktos podkrecal procka niech zobaczy jego predkosc np w sktools a potem w tcpmp

:)
Śmiga aż miło.

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 07, 2006, 22:26:26 »
Witam.
Mam pytanie a propos tego romu z ery.
Mam Mda Vario i jak chcę wgrać ten rom ze stronki ery to nie muszę ściągać ani simlocka ani CIDa??

A może się mylę?

Na mój rozum to tak powinno być, ale czy tak jest??

PS. Mój Mda chodzi bez problemów na 240 a jakiś czas chodził na 252 (coś się działo, ale nie wiem czy przez ten zegar)

Pozdro dla wszystkich posiadaczy HTC Wizard i ich klonów (oczywiście klonów Wizarda)  :)
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

lucass

« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 07, 2006, 22:32:48 »
juz sie bałem ze braci ksero.... update ze strony ery wgrasz bez sciagania CID i Simlock....ale jak potem bedziesz chciał radio rom zmienic to lepiej cID sciagnij :P

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 07, 2006, 23:26:58 »
Oki.

CID zdejme awizardem?

Chyba dam radę :D

Dzięki za szybką odpowiedź lucass
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 08, 2006, 22:35:53 »
Właśnie przed chwilą zainstalowałem tego roma :D

Jest spoko jak narazie i wydaje mi się  że jest troszkę szybszy od tego co miałem.