QTEK9100_ERA_customize_WWE_2.24_Aku2.3_A2DP nocid_RUU_update

• 278 Odpowiedzi
  • 50418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #90 dnia: Lipiec 15, 2006, 15:15:27 »
NIe bij mnie tylko oki
tak czy tak wielkie dzieki
powiedz mi jeszcze czy i jak da sie zmienić tapetke w ekranie startowym ?

*

Offline kluczyk

• 15
  • Sprzęt: SE Xperia
« Odpowiedź #91 dnia: Lipiec 18, 2006, 13:08:23 »
Witam
Ja niestety mam także problem po wgraniu tego roma zaktualizowało mi także IPL oraz SPL a wcześniej miałem oba w wersji 1.06 i niestety po tym zabiegu ma tylko ekran startowy z logiem ery oraz w lewym górnym rogu wyświetlają mi się wersje bootloadera oraz romu i radia przeszukałem na forum i zastosowałem się do tego co jest napisane w tym wątku i wgrałem tego chińskiego roma ale zaniżyło mi wszystko oprócz SPL  który ciągle jest w wersji 2.24 posiadam MDA VARIO  G3 v2 posiadam także JAFA WM i także przy pomocy niego próbowałem wgrać różne romy ale  za każdym razem wszystko się wgrywa oprócz SPL i sprzęcik niechce się uruchomić dochodzi teraz po wgraniu tego chińskiego do białego ekranu z logiem i i nformacjami
IPL 1.07
SPL 2.24
GSM 01.13.10
OS 1.8.10.2

prosiłbym o jakąs pomoc lub może jst ktoś z okolic trójmiasta kto poradziłbym sobie z tym bo ja już walczę 3 dni

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #92 dnia: Lipiec 18, 2006, 17:12:36 »
kluczyk

CIDa zdjales?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline kluczyk

• 15
« Odpowiedź #93 dnia: Lipiec 19, 2006, 10:34:34 »
CIDa ściągnąłem na początku jak wgrywałem MrClean_RUU_WIZARD_224a_AKU23_WWE_CUSTOM_T-MobileUK żeby mieć język angielski ponieważ mój MDA jest z niemieckiego t-mobila i uzywałem go przez jakiś czas bez problemu ale po 2 tygodniach chciałem ściągnąć simlocka i żeby to zrobić lokiwizem musiałem go zanizyć do starszej wersji znalazłem na xda-dew. oryginała niemieckiego wgrałem go JAFEM i ściagnołem locka dalej wszystko było oki chodził mi na karcie ery znakomicie jak wgrywałem te wszystkie romy JAFEM to zawsze miałem zanaczone żeby pomijał przy w grywaniu IPL oraz SPL jak juz locka nie było to znalazłem na forum ten wątek i tego roma i zrobiłem mu update bez uzycia jafa prosto z instalki no i po tym zabiegu sprzęcik jest w takim stanie że nie odpala się do końca próba wgrywania czego kolwiek czy to przy po mocy jafa czy instalki zawszed zmienia mi wszystko oprócz SPL czy to mozliwe żeby po wgraniu tego oryginała z niemieckiego T-Mobila cid założył się spowrotem jeśli tak to jak go teraz usunąć skoro nie mogę sie z activesync

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #94 dnia: Lipiec 19, 2006, 11:28:39 »
szczerze mowiac nie wiem nawet co to JAF bo nigdy nawet nie uzywalem, zawsze robilem wszystko aWizardem oraz ROMy sobie sam robilem i z instalek je ladowalem... i nie bylo zadnych problemow. Zapodaj jeszcze raz moze jakiegos oryginalnego niemieckieg o najnizszej wersji jaka znajdziesz, zadjmij rapi i CIDa jeszcze raz i sprobuj wtedy, szczerze mowiac dziwne, bo najczesciej IPL i SPL sie aktualizuja a cala reszta sie sypie przy nie zdjetym CID

*

Offline kluczyk

• 15
« Odpowiedź #95 dnia: Lipiec 19, 2006, 13:23:38 »
oto info na temat jafa http://jafwm.com/ używam go od 2 miesięcy i zawsze było oki zaniżanie nic nie daje zawsze ten sam ofekt wszystko sie zmiena tylko SPL zostaje na forum XDA wyczytałem że do wesji z G3 nie można ładować SPL oraz IPL wższych niż 1.X z IPL niema problemu zmienia mi się przy każdym romie ale SPL czego bym nie wgrywał to po tym romie ery nie zmienia mi się wcalei myślę ze dlatego nie startuje a  wtakim przypadku chyba CIDA ani Rapi nie zdejmę

*

Offline arek113

• *
  • 89
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #96 dnia: Lipiec 19, 2006, 13:36:59 »
jako nowy na formu klaniam sie nisko i pytam!!!
wgralem ponizszego roma i zero ustawien ery na nim, pomijam ze nie zauwazylem ze to angielski, czy nie macie gdzies polskeigo?

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #97 dnia: Lipiec 19, 2006, 15:36:58 »
no coz sprobuj tak

Rozwizanie:
- sciagnij starsza wersje rom upgrade z serii RUU (Custom_RUU_Prodigy_1070302_103_10703102_CMCC_CHS.rar)z ftp.xda-developers.com
- wlacz bootloader - trzymajac przycisk aparatu i wciskajac reset rysikiem
- uruchom upgrade

Telefon sie odpali (troche chinskich logosow sie pojawi)
Active sync zacznie dzialac... generalnie teraz mozna zaczac od nowa oczywiscie awizard i opcje -e -u potem instalka wybranego romu aku2
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #98 dnia: Lipiec 19, 2006, 15:39:24 »
Cytat: "mariozapasnik"
NIe bij mnie tylko oki
tak czy tak wielkie dzieki
powiedz mi jeszcze czy i jak da sie zmienić tapetke w ekranie startowym ?

oczywiscie ze sie da, jest nawet taki topic na xda-dev nie chce mi sie szukac ani w to bawic bo mam u siebie Ery (zeby potem latwiej na allegro sprzedac) jako vario ktory jest najdrozszy...
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline kluczyk

• 15
« Odpowiedź #99 dnia: Lipiec 19, 2006, 16:21:30 »
niestety już tego roma także ładowałem ale SPL ciągle jest niezmienione mam tylko taki ekran z pięcioma czerownymi kółkami na srodku i i nformacją o wersjach romu radia i bota i tak na każdym romie wszystko się zmiena a SPL pozostaje bez zmian i oczywiście brak połączenia z kompem już nieiwm co mam robić zmienałem romy już chyba z 30 razy[/url]

PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #100 dnia: Lipiec 19, 2006, 18:24:35 »
am wszytskich posiadam qtek od jakis 4 miesiecz ale jestem kompletnie yielonz w trzch sprawach technicynzch, PORSILBZM BARDYIO KO>GOS O POMOC!Q!!!!!!!, po 1 nie moge pobrac tego nowego romu bo mudsye podac jakies haslo, mam go y orange i cyz moge wh'grac tego nowego roma, i cyz po wgrtaniu go strace moje aktualne ustawienia i dane ktore mam na telefonie i cyz wgrac to na karte cyz na opameic telefonu

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #101 dnia: Lipiec 19, 2006, 19:23:23 »
kluczyk

na g3 da sie wgrac wyzej niz 1.x bo ja mam G3 i jakos roma 2.25 mam wlacznie z IPL/SPL tez 2.25 a aktualizacje koncza sie na 100% czy moze sie cos uwala po drodze? Bo IPL i SPL sa wgrywane na samym koncu

zawsze mozna sprobowac wgrac tylko IPL i SPL

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #102 dnia: Lipiec 19, 2006, 19:25:35 »
timon

po pierwsze piles cos czy co? Naucz sie pisac bo tego sie nie da w ogole przeczytac co wypociles, a po drugie naucz sie czytac bo WSZYSTKo co i jak krok po kroku jest napisane na forum nawet w tym watku i nikt Ci nie bedzie po raz kolejny pisal i tlumaczyl.

*

Offline kluczyk

• 15
« Odpowiedź #103 dnia: Lipiec 20, 2006, 16:19:27 »
Wszystko idzie bez problemu do samego końca wcześniej wgrywałem parę innych romów bez spl oraz ipl i było oki
A w jaki sposób moge spróbować wgrać same IPL oraz SPL może to coś zmieni w w końcu sprzęcik ruszy

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #104 dnia: Lipiec 20, 2006, 16:35:11 »
To juz musisz sobie sam cos takiego przygotowac aktualizacje samego IPL/SPL jak zdaze przed wyjazdem to Ci cos takiego zrobie.

*

Offline kluczyk

• 15
« Odpowiedź #105 dnia: Lipiec 20, 2006, 16:40:51 »
Byłbym bardzo wdzięczny bo tak się cieszyłem z tego sprzętu a teraz leży bezużyteczny :-((

*

Offline NLJ

• 8
« Odpowiedź #106 dnia: Lipiec 20, 2006, 17:55:25 »
Cytat: "arek113"
jako nowy na formu klaniam sie nisko i pytam!!!
wgralem ponizszego roma i zero ustawien ery na nim, pomijam ze nie zauwazylem ze to angielski, czy nie macie gdzies polskeigo?

Jako nowy na forum powinieneś przede wszystkim poszukać zanim napiszesz :( Nawet nie zadałeś sobie trudu, żeby przeczytać ten wątek (bo wtedy byś wiedział, że to jest anglojęzyczna wersja a polskiej brak).
Co do ustawień Ery to zajrzyj na czwartą stronę wątku i poszukaj czegoś o Extended ROMie.

*

Offline kanareczek89

• *
  • 90
    • Bartol
  • Sprzęt: SPV M3000
« Odpowiedź #107 dnia: Lipiec 20, 2006, 19:38:11 »
a to ses polski rom i jak go wgrywac ... ja sem laik wiec moze pomozecie w tym ?? MDA Vario - bedzie działa ??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #108 dnia: Lipiec 20, 2006, 21:00:59 »
kanareczek89

JESSS... czlowieku jakbys przeczytal ten watek od poczatku a nie od konca to bys wiedzial...

*

Offline ParanoiK

• 14
  • Sprzęt: Profesjonalna Taczka
« Odpowiedź #109 dnia: Lipiec 20, 2006, 21:47:42 »
Wgrałem ostatnio na orangutana - chodzi bez większych problemów, odpowiednie paczki konfiguracyjne trzeba tylko wyciągnąć z ext_roma od orange.

Jak będę miał chwilę to postaram się wystrugać odpowiedniego.

Wgranie odbyło się bez problemów, jako przejściowy rom zastosowałem Custom_RUU_Prodigy_1070302_103_10703102_CMCC_CHS, łatwiej wtedy uniknąć problemów z IPL/SPL.

Generalnie poprawiła się wydajność, wszystko chodzi jakby trochę szybciej. Dziś pojawiły się drobne problemy po ~5 dniach uptime'u - przy próbie softowego wyłączenia trzeba było poczekać ~3 sekund. I czasem sam z siebie się włączał. Do tego totalnie zawiesił się dzisiaj moduł telefonu, nie można było dzwonić - ale podejrzewam, że to jakiś konflikt softowy, jakby co to napiszę jeszcze.

*

Offline arek113

• *
  • 89
« Odpowiedź #110 dnia: Lipiec 21, 2006, 00:01:55 »
może i jestem tępy, ale mam totala, a autorun.exe nie moge znalezc, powiedzcie gdzie to badziewie jest

Cytat: "NLJ"
Też tak miałem.
Zainstaluj sobie Total Commandera, następnie przejdź do \Extended_rom i uruchom Autorun.exe
U mnie pomogło :)

*

Offline arek113

• *
  • 89
« Odpowiedź #111 dnia: Lipiec 21, 2006, 00:05:35 »
może i jestem tępy, ale mam totala, a autorun.exe nie moge znalezc, powiedzcie gdzie to badziewie jest

Też tak miałem.
Zainstaluj sobie Total Commandera, następnie przejdź do \Extended_rom i uruchom Autorun.exe

*

Offline Mcgiver

• 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
« Odpowiedź #112 dnia: Lipiec 24, 2006, 00:19:28 »
Witam!
Wyjasnijcie mi co to znaczy "dzialajacy java midlet manager"
Dzieki.
Pozdrawiam
Polecam:

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #113 dnia: Lipiec 24, 2006, 22:30:28 »
a no potrzebny mi byl midlet ktory obsluguje mobilemule jako ze u mnie komputer ciagle cos ciagnie a programik ten pozwala na dodawanie plikow do mula restart kompa i inne potrzebne komendy. Po wielu probach z rznymi wersjami midletu wybralem ta ktora dziala z mobilemule dlatego tez tak go opisalem moze niefortunnie

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #114 dnia: Lipiec 24, 2006, 22:31:06 »
@Mcgiver moze kiedys nie dzialal a teraz dziala bo ktos skalibrowal zle ekran i nie trafial w ikone :)
Ludziska polonista nie jestem ale piszta po naszemu :)
Ciekawe co bral timon?
Jestem za alkomatami przy komputerach i fotoradarami a pzydalby sie i teleporter
Kto mi kupi klawiature za 100?
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #115 dnia: Lipiec 24, 2006, 22:38:11 »
lukjod Ty wiesz jak zrobic wlasny rom?
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #116 dnia: Lipiec 25, 2006, 00:06:43 »
Cytat: "romulus"
@Mcgiver moze kiedys nie dzialal a teraz dziala bo ktos skalibrowal zle ekran i nie trafial w ikone :)
Ludziska polonista nie jestem ale piszta po naszemu :)
Ciekawe co bral timon?
Jestem za alkomatami przy komputerach i fotoradarami a pzydalby sie i teleporter
Kto mi kupi klawiature za 100?

timon bral pumbe :D

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
« Odpowiedź #117 dnia: Lipiec 28, 2006, 13:52:21 »
Cytat: "arek113"

Też tak miałem.

Poszukaj troche na forum a znajdziesz a nie zaspamiaj forum. A jezeli mi nie wierzysz ze tak powinno byc przeczytaj faq

« Odpowiedź #118 dnia: Lipiec 28, 2006, 19:04:31 »
Witam,
może ktoś ma jakiś pomysł - Qtec 9100 po upgradzie romu na wymieniony w topiku nie chce się dać włączyć. Nie reaguje na żadne kombinacje klawiszy - trup. Na dodatek żre baterię do zera, na szczęście mam drugą i mam jak je ładować. Może ktoś spotkał się z problemem.
Przy okazji - po czym poznać czy to G3 czy G4.

Pozdrawiam
Zdzich

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
« Odpowiedź #119 dnia: Lipiec 28, 2006, 21:10:33 »
Cytat: "marchewa9"
Witam,
może ktoś ma jakiś pomysł - Qtec 9100 po upgradzie romu na wymieniony w topiku nie chce się dać włączyć. Nie reaguje na żadne kombinacje klawiszy - trup. Na dodatek żre baterię do zera, na szczęście mam drugą i mam jak je ładować. Może ktoś spotkał się z problemem.
Przy okazji - po czym poznać czy to G3 czy G4.

Pozdrawiam
Zdzich

Ja miałem takze taka sytuacje po przerwanym  wgrywaniu romu na mda II(nie z mojej winy: wyłaczyli prad na 2h a ups starcza mi na 20 min a wgrywanie z WM 2003 na 5.0 trwało wtedy ok 60 min) i wtedy spalilem plyte główną.  :wkurzony:  :wkurzony: Ale oddałem do serwisu i ożył dali mi nową!! w ramach gwarancji!!! :O~  :O~  :O~  wiec nie wiem....
Pokombinuj poszukaj na forach a w ostatecznosci oddaj do serwisu.
Oby ci szczęście dopisało