Witam,
wlasnie przywiozlem sobie ze Stanow nowego T-Mobile MDA. Czyli popularnego Qteka 9100. Mda posiada ustawienia sieci T-Mobile, simlocka nie posiada.
Do rzeczy - nie spie druga noc zastanawiajac sie, czy zmieniac ROM, czy nie? Obecna wersja ROM to: 2.26.10.2. Radio: 02.25.11. ExtROM: 2.26.10.105. Niby nie ma co sobie glowy zawracac zmanami, bo obecna sa calkiem swierze, ale:
1. Zalezy mi na ustawieniach ERY (dwa polecane .CABy z XDA Developers nie pomogly - MMSow nie moge wysylac/odbierac, a dodatkowo stracilem ikonke E (Edge), za kazdym razem laczy sie za pomoca GPRS)
2. Probowalem manualnie ustawic MMSy. Wszystko bylo OK, do momentu ustawien w Messaging. Nie mam czegos takiego jak "MMS Configuration" tylko "Send/Recive", "Go To" i "Tools". Probowalem Tools->Options->MMS->Servers, ale nie mam tam zadnej mozliwosci edytowania czegokolwiek. Nie wiem, czemu jest to zablokowane.
3. W jednym z watkow przeczytalem, zeby podmienic ExtROM. Uzylem TotalCMD, dostalem sie do katalogu z Extended ROMem, chcialem wyciac pliki, a potem wkleic na miniSD (zrobic backup starego ExtROMu). Wyskoczyl blad polaczenia, pojawily sie krzaczki zamiast nazw plikow, a wiekszosc z nich zniknela. Postanowilem usunac wszystkie pliki i wgrac extROM ERY (wyczytalem to w jednym z watkow na tym forum - to nie moj pomysl). Oczywiscie za chiny nie chce sie wgrac. Jedne pliki sie wgrywaja, inne chca sie nadpisac (niewiadomo czemu

), jeszcze inne w ogole nie chca sie w ExtROMie ulokowac, niektore zmieniaja swoje nazwy w krzaczki. Probowalem przegrywac z atrybutem Read-Only i bez tego atrybutu. Boje sie, ze Hard Reset moze pozbawic mnie jakichkolwiek ustawien.
Powiedzcie co robic? Probowac instalowac nowy ROM ERY, czy macie moze sposob na te ustawienia?
Od razu mowie - przeszukalem to forum jak tylko potrafilem (piaty dzien czytam wszystko co mozliwe), watkow jest tysiace, jest mozliwosc ze cos przeoczylem i gdzies tutaj jest odpowiedz na moje pytanie. Nie znalazlem, dlatego pisze zaklucajac wasz spokoj

. Niemniej czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam,
Tomek
Btw. Wykupilem w ERZE pakiet BlueConnect 50MB (za 30pln - moze sie komus przyda

). Dzisiaj dostalem SMSem haslo do WLAN. Orientujecie sie moze po co mi to? To sprawa drugorzedna, poza tym OffTopic, ale jak ktos sie orientuje, to moze dac cynk przy okzji