QTEK9100_ERA_customize_WWE_2.24_Aku2.3_A2DP nocid_RUU_update

• 278 Odpowiedzi
  • 50419 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mcgiver

• 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 28, 2006, 21:33:58 »
IPL/SPL jesli masz przy tym 001 to jest G4
Polecam:

pytanie
« Odpowiedź #121 dnia: Sierpień 02, 2006, 10:18:21 »
witam mam pytanie dlaczego gdy zamykam programy w moim htc wizard one nadal sa aktywne i trzeba je zamykac w menadzerze? czy to normalne? najgorzej jesz z windows media player ja go zamykam a on ciagle gra muzyke mimo ze juz go nie ma na ekranie. menadzer tylko pomago. a i wgralem ten najnowszy rom i nie pomoglo pomocy

*

Offline tasba

• 46
« Odpowiedź #122 dnia: Sierpień 03, 2006, 12:29:08 »
Cytat: "Mcgiver"
IPL/SPL jesli masz przy tym 001 to jest G4

A ja tak sobie kombinuje, ze mozna to sprawdzic jeszcze w innym miejscu.
Start-->Ustawienia-->zakładka System --> Ikona Informacja o Urządzeniu --> Zakładka Sprzęt i dalej:

Wiersz "Typ ukladu pamięci FLASH: m-Systems G3"

I to jest właśnie to G3 - no chyba że to zbieg okoliczności. Ale ja ma oranżowego SPV z IPL/SPL 1.03 i tak jest

Pzdr
Mirek

*

Offline jr

• 449
  • Sprzęt: HTC Wizard / i780 PXIHH5 96dpi / ZTE BLADE
Re: pytanie
« Odpowiedź #123 dnia: Sierpień 03, 2006, 21:54:17 »
Cytat: "krzyx06"
witam mam pytanie dlaczego gdy zamykam programy w moim htc wizard one nadal sa aktywne i trzeba je zamykac w menadzerze? czy to normalne? najgorzej jesz z windows media player ja go zamykam a on ciagle gra muzyke mimo ze juz go nie ma na ekranie. menadzer tylko pomago. a i wgralem ten najnowszy rom i nie pomoglo pomocy

:proud: Witaj :proud: , sprzęt masz dobry tylko wm5 tak ma że aplikacje po zamknięciu działają dalej, czasami to dobrze bo ponowne naciśnięcie ikonki danej aplikacji otwiera ją natychmiast bez pojawiania sie ikonki zajęty, a co do media playera to podczas odtwarzania utworu wciśnij menu>options i zaznacz opcje Pause playback while using another program  :banan:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #124 dnia: Sierpień 04, 2006, 07:33:34 »
jr

A to dziwne tez mam wm5 i po zamknieciu aplikacje sie zamykaja a nie dzialaja w tle...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline jr

• 449
« Odpowiedź #125 dnia: Sierpień 04, 2006, 11:31:50 »
Cytat: "oleyek"
jr

A to dziwne tez mam wm5 i po zamknieciu aplikacje sie zamykaja a nie dzialaja w tle...

Ok a czy przypadkiem nie masz zainstalowanego jakiegoś programu co podczas zamykania automatycznie go całkowicie zamyka np sbh pocket plus :mysli:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #126 dnia: Sierpień 04, 2006, 11:59:30 »
jr

eee... ten tego :-P faktycznie uzywam od samego poczatku i zapomnialem o nim w ogole :) Lama ze mnie masz racje :) zwracam honor :)

« Odpowiedź #127 dnia: Sierpień 05, 2006, 22:14:42 »
Po upgradzie ze standardowego romu orange na rom Lukjoda (http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=42070&highlight=ery) stracilem mozliwosc wejscia w setting Voice Speed Dial - brak ikony w zakladce settings.
Czy ktos wie jak to zrobic zeby otworzyc okienko z ustawieniami tej aplikacji. Sama aplikacja dziala, ale nie wiem gdzie znalezc wejscie do ustawien. Byc moze ktos juz spotkal sie z tym problemem i zna rozwiazanie ale niestety nie znalazelm tego na forum.

Po updacie na ten rom wszystko hula wysmienicie i nie zamienilbym go aktualnie na zaden inny. Jedyny problem jaki sie pojawil to wlasnie Voice spped. Jesli nie da sie tego naprawic to i tak zostawiam ten rom. Podziekowania dla jego tworcy.

*

Offline kluczyk

• 15
  • Sprzęt: SE Xperia
« Odpowiedź #128 dnia: Sierpień 06, 2006, 12:46:39 »
Czy ma ktoś może kopie OS na SD do MDA Vario chciałbym odpalić mojego z karty SD ale niestety nie posiadam kopii bo wyczytałem że to chyba pomoże w moim przypadku kiedy po HR mam komunikat FORMAT FAILED i to chyba jest przyczyną że nie mogę uruchomić mojego MDA a leży już 4 tygodnie bezczynnie

*

Offline jr

• 449
« Odpowiedź #129 dnia: Sierpień 09, 2006, 21:39:10 »
Cytat: "kluczyk"
Czy ma ktoś może kopie OS na SD do MDA Vario chciałbym odpalić mojego z karty SD ale niestety nie posiadam kopii bo wyczytałem że to chyba pomoże w moim przypadku kiedy po HR mam komunikat FORMAT FAILED i to chyba jest przyczyną że nie mogę uruchomić mojego MDA a leży już 4 tygodnie bezczynnie

Witaj nie jestem pewien że to ci pomoże ale sprubować można mi pomogło gdy bawiąc się poket controllerem zaznaczyłem opcje konfiguracji akceleratora wideo i tu zwis wizarda, a o ponownym wznowieniu nie było mowy - wyjołem baterie na chwile ponownie włożyłem wcisnołem naraz klawisze (comm menagera i voice speed) a potem przytrzymałem power, po pewnym czasie pokazał się komunikat informujący że : wciskając zieloną słuchawkę nastąpi format pamięci (nie extended_rom)
dowolny klawisz - wyjście

*

Offline kluczyk

• 15
  • Sprzęt: SE Xperia
« Odpowiedź #130 dnia: Sierpień 10, 2006, 10:38:41 »
Wszystko by było ok gdyby Hard Reset przebiegał umnie do końca ale ja niestety mam na zakończenie Format Failed i niestety dalej martwy sprzęcik znalazłem na forum solucję na to ale potrzebuję kopię OS-a na karcie SD żeby odpalić go z karty ja niestety takiej kopi nie posiadam znalazłem na ftp xda jeden backup ale niestety ni mogę go wgrać na kartę a nikt z forum niestety chyba nie posiada takiego pliku bo żadnej reakcji na moją prośbę :-(((

*

Offline Simon

• 356
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 620
« Odpowiedź #131 dnia: Sierpień 10, 2006, 10:47:41 »
Cytat: "jarosh"
Po upgradzie ze standardowego romu orange na rom Lukjoda (http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=42070&highlight=ery) stracilem mozliwosc wejscia w setting Voice Speed Dial - brak ikony w zakladce settings.
Czy ktos wie jak to zrobic zeby otworzyc okienko z ustawieniami tej aplikacji. Sama aplikacja dziala, ale nie wiem gdzie znalezc wejscie do ustawien. Byc moze ktos juz spotkal sie z tym problemem i zna rozwiazanie ale niestety nie znalazelm tego na forum.

Po updacie na ten rom wszystko hula wysmienicie i nie zamienilbym go aktualnie na zaden inny. Jedyny problem jaki sie pojawil to wlasnie Voice spped. Jesli nie da sie tego naprawic to i tak zostawiam ten rom. Podziekowania dla jego tworcy.

Tez tam mialem ale po romie MR Cleana
Zrob sobie skrot o takiej zawartosci:
25#"\Windows\cvdsetting.exe"
i umiesc go gdzies w menu start
Pozdrawiam wszystkich maniaków PDA
Simon

*

Offline jr

• 449
« Odpowiedź #132 dnia: Sierpień 10, 2006, 10:54:52 »
Cytat: "kluczyk"
Wszystko by było ok gdyby Hard Reset przebiegał umnie do końca ale ja niestety mam na zakończenie Format Failed i niestety dalej martwy sprzęcik znalazłem na forum solucję na to ale potrzebuję kopię OS-a na karcie SD żeby odpalić go z karty ja niestety takiej kopi nie posiadam znalazłem na ftp xda jeden backup ale niestety ni mogę go wgrać na kartę a nikt z forum niestety chyba nie posiada takiego pliku bo żadnej reakcji na moją prośbę :-(((

:(  Szkoda że nie pomogło ale jest na to rada  :) kafejka internetowa  tam znajdziesz przynajmniej jeden komp z czytnikiem kart, lub zakup na allegro ja kupiłem za 16zł czytnik na usb z aplikatorem przydaje się do przegrywania MP3 i filmów bez konieczności czekania na zalogowanie się as.

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
« Odpowiedź #133 dnia: Sierpień 12, 2006, 18:34:50 »
Moze ktoś jeszce czyta ten wątek i mi pomoże. Wgrałem ten  soft z pierwszego tematu i wszystko śmiga oki. Niestety nie mam możliwości pisania i odbioru MMsów. Wgrałem .caby, które były również podane w tym wątku, ale nie pomogło. Może ktoś zna na to radę.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #134 dnia: Sierpień 12, 2006, 20:16:35 »
ustawic recznie ?

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
« Odpowiedź #135 dnia: Sierpień 12, 2006, 20:55:06 »
Oki. Tylko jak. Możesz mi coś podrzucić (dane operatora, czy jakieś inne ustawienia).?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #136 dnia: Sierpień 12, 2006, 21:12:14 »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #137 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:17:13 »
Witam

Od niedawna jestem posiadaczem palmfona ERA MDA VARIO.
Informacja o urządzeniu (podana w palmfonie)
Wersja pamięci ROM:    1.6.2.8 PLK
Data pamięci ROM    :    11/1/05
Wersja radia :                   01.12.10
Wersja protokołu:             4.0.13.23
Wersja pamięci ExtR:       1.6.2.116  

Jestem całkiem zielony, jeśli chodzi o tego typu sprzęt i chciałbym wiedzieć czy te oprogramowanie jest dobre i czy istnieje nowszy soft w polskiej wersji. Piszecie, że można samemu wymienić oprogramowanie, ale za bardzo nie rozumiem  z tego, co tam piszecie mam za małą wiedze w tej materii. Czy istnieje bardziej prostszy i dokładniejszy opis jak dokonać takiej wymiany oprogramowania? Dlaczego podane przez Was linki nie działają? Np. ten: ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Wizard/Roms/Era_pl/Era_RUU_Wizard_AKU2.3_Custom_A2DP.rar strona nie otwiera się  Jeszcze jedno pytanie, jaką polecilibyście lekturę aby poszerzyć wiedzę o PDA ?

Pozdrawiam

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #138 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:29:02 »
Wiesz co... jeszcze nie umiesz dobrze obslugiwac nowego Pocketa a juz chcesz w niego ingerowac i bedziesz nastepnym ktory bedzie pisal posty w "stylu ratunku nie dziala!"

Co do Twoich pytan to odpowiedz jest jedna: uzyj opcji szukaj u gory ekranu, jest tam tez opcja "dzial dla poczatkujacych" jezeli przestudiujesz dokladnie cale forum z glowa zadasz pytania wyszukiwarce i wtedy bedziesz mial jakies sensowne pytania to wroc ponownie.

P.S. Nosz qrna ile mozna odpisywac w kolko na takie same posty!

« Odpowiedź #139 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:49:21 »
Cytat: "oleyek"
Wiesz co... jeszcze nie umiesz dobrze obslugiwac nowego Pocketa a juz chcesz w niego ingerowac i bedziesz nastepnym ktory bedzie pisal posty w "stylu ratunku nie dziala!"

Co do Twoich pytan to odpowiedz jest jedna: uzyj opcji szukaj u gory ekranu, jest tam tez opcja "dzial dla poczatkujacych" jezeli przestudiujesz dokladnie cale forum z glowa zadasz pytania wyszukiwarce i wtedy bedziesz mial jakies sensowne pytania to wroc ponownie.

P.S. Nosz qrna ile mozna odpisywac w kolko na takie same posty!

Krytykować to i ja potrafię !!! Forum przeszukuje i czytam !! Nie Twoja sprawa co chce zrobić ze swoim sprzętem jak Ci się nie podobają moje pytania to ich nie czytaj i nie odpisuj !

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #140 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:00:07 »
To chyba za malo czytasz...

Poza tym ja nie krytykuje, ja stwierdzam fakt.

*

Offline jr

• 449
« Odpowiedź #141 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:46:52 »
Do zbigniewcichon podany link działa tylko trzeba się zalogować na serwerze XDA login i hasło jest XDA, obecny rom który jest na owym serwku jest świeży ale w języku angielskim i w pana przypadku aby go wgrać trzeba pośredniego romu Custom_RUU_Prodigy_1070302_103_10703102_CMCC_CHS by zmieniś ipl/spl a potem wrócić na pierwszą stronę, postępować zgodnie z instrukcją i wszystko działa, skąd wiem, bo też mam tą wersje miałem problemy z portem usb i mms-ami ale wszystko da się naprawić i jest FAJOWO :proud:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #142 dnia: Sierpień 16, 2006, 03:12:28 »
jr

przeciez zbyszek czyta forum i wszystko wie to tez powinien wiedziec jak sie dostac na xda...  ]:>

« Odpowiedź #143 dnia: Sierpień 16, 2006, 19:49:32 »
jr dzięki za odpowiedz trochę mi pomogła. Nasuwa mi się tylko jeden wniosek z lektury forum muszę mieć większą wiedzę aby zabrać się za samodzielną zmianę softu.   oleyek to już lekka przesada krytyka ocenianie uszypliwiści.  3 Twoje posty, które nic nie wnoszą to tematu, jeśli nie chcesz pomóc to, po co zabierasz głos? Zawartość forum jest bardzo obszerna i nie wszystko jestem w stanie od razu wyłapać. A taka postawa innego forumowicza zniechęca do przeglądania forum i zadawania pytań, bo a nuż to nie spodoba się pewnemu panu. Wtedy znowu żadnej pomocy tylko opieprz? Działam na wielu forach, ale po raz pierwszy coś takiego mnie spotyka. Staram się dzielić z ludźmi wiedzą, bo wiem, że nie wszyscy wiedzą i potrafią to, co ja. Mam zadzierać nosa i krytykować innych, bo wiem więcej?

p.s. jak kilkam na podane linki to pjawia się tylko to :

Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer ftp.xda-developers.com odpowiada zbyt powoli.

to gdzie te hasło i login mam wpisać ? Szukałem na forum długo i nieznalazłem odpowiedzi :(

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #144 dnia: Sierpień 16, 2006, 22:00:33 »
zbigniewcichon

stalem sie uszczypliwy bo mnie zaatakowales, moj pierwszy post w Twoja strone wynikal z tego, ze podobnej tresci posty laduja tu co drugi dzien a nieraz i codziennie i w pewnym momencie jak sie widzi poraz setny te same pytania to czlowieka moze cos trafic :) A ze Ty akurat napisales w stylu wszystkich co na forum siedza tyle co zajmuje zalozenie konta i od razu zadaja pytania na ktore sa odpowiedzi na forum to Ci sie po prostu dostalo :) Po prostu czekam az zaczna sie pojawiac pytania w stylu jak wykonac polaczenie telefoniczne.

co do xda to uzyj jakiegos programu do FTP (moze byc nawet total commander) natomiast jezeli korzystasz z przegladarki to ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/

« Odpowiedź #145 dnia: Sierpień 16, 2006, 22:52:36 »
Ok. oleyek rozumiem i nie ma sprawy i uwierz w sumie kilka godzin czytałem forum i nie jest łatwo czasami znaleźć odpowiedź na konkretny temat :( choćby z tymi linkami dwie godziny szukałem i nie znalazłem :( odpowiedzi i dalej nie wiem, dlaczego nie otwierają mi się te linki. TC też próbowałem i lipa. Podany przez Ciebie adres działa i wielki dzięki Ci. Myślę, że przydałby bardziej przystępny poradnik jak wymienić soft w PDA nie wszyscy są „kumaci” w tym temacie a kwestia terminologii nie jest dla wszystkich zrozumiała. Sam pisałem poradnik do programu do robienia motywów na telefon SE D,K 750i. Opis robiłem krok po kroku z wykorzystaniem obrazków zrozumiały chyba dla całkiem zielonych i może jak sam się nauczę to zrobię taki poradnik do PDA  albo ktoś już mający wiedzę zrobi to wcześniej.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #146 dnia: Sierpień 16, 2006, 22:59:57 »
zbigniewcichon

jak ja zielony pierwszy raz wzialem do reki PDA to najpierw przez tydzien czytalem to forum oraz XDA-Developers i praktycznie 95% wiedzy nabylem tylko czytajac... z XDA nauczylem sie jak flashowac wizarda a nawet jak samemu robic swoje romy, nawet jeden udostepnilem swego czasu tutaj., moze dlatego irytuje mnie ze wiele czasu poswiecilem na nauke a wiekszosc chce od razu na tacy, co innego jak widac (bo to widac) ze ktos sobie zadal trud w znalezieniu czego szuka, ale moze zle zadal pytanie wyszukiwarce albo cos przeoczyl wtedy nie ma problemu zeby pomoc :)

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #147 dnia: Sierpień 20, 2006, 20:17:22 »
musze sie pochwalic ze wgralem nowy rom Era_RUU_Wizard_AKU2.3_Custom_A2DP.rar  na moj stary ery 1.6.2.8 ipl spl 1.06 GSM 01 12 10 mialem obawy czy aby rom 2.24.10.01 4/17/06 nie jest za nowy bo czytalem ze potrafi sie cos krzaczyc jak jest np 1.3 upgradowany do 2.x . Ale poszlo wszystko bez problemu. Najpierw aWizard (konsola DOS) i zdjecie CID restart i potem odpalilem ROMUpdateUtility_Wizard_NoID.exe progs prowadzi z raczke. Nie mozna  zrobic bledu jak sie czyta komunikaty.
Trwalo wszystko ok15min.
Wrazenia - REWELACJA. Czas startu mniej niz 40s i ok 10 na start plugina resco.

ps wlasnie jak pisze, to rozmawialem na glosnomowiacym i mialem pol. edge i nagle pad, sygnal zero, dzwiek zero, po restarcie modulu tel, zasieg jest dzwiek zero, dopiero restart pomogl mam nadzieje ze to sie niepowtorzy

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #148 dnia: Sierpień 21, 2006, 11:45:15 »
2.24 jest ok, choc mial swoje dziwne zachowania ktore mnie doprowadzaly do szal, teraz mam 2.25 i jestem zadowolony baaardzo :) A dosc intensywnie korzystac z PPC

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #149 dnia: Sierpień 21, 2006, 12:38:33 »
oleyek o jakich dziwnych zachowaniech mowisz to zwroce na nie uwage

widzialem gdzie ze jest juz t-mobile 2.26 ale nie wiem skad go zassac a poza tym chcialbym zachwac extended - szczegolnie ustawienia ery, tylko nie wiem czy mozna tak poprostu przenies ext. z 2.24 do wyrzszego