Qtek9100 i GPS

• 12 Odpowiedzi
  • 765 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qtek9100 i GPS
« dnia: Lipiec 28, 2006, 10:14:14 »
Mam problem a mianowicie:
Po edycji kluczy rejestru tak aby uaktywnic panel GPS w connections panel ten sie nadal nie pokazuje.
Pomimo zamiany DWORD 'hide' na 'group' oraz zmiany wartosci na 2 (dec) nadal nic.
Mam zakupiony odbiornik Bluetooth Rikaline 6033 i chce go sprzezyc z moim qtekiem.
Poza tym doczytalem ze trzeba zmienic port na com8 a ja w rozpisce portow mam tylko 6 i 7...
Moze cos robie zle..
Jak ktos ma jakis pomysl to prosilbym o jakas podpowiedz.
Z gory dzieki.

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 28, 2006, 11:11:54 »
Da sie sa 2 sposoby
1. Zmiana romu- jak masz czas i ci sie nudzi
2. Zmiana rejestru poprzez RegistryWizard do sciagniecia z pdaclub i oczywiscie ftp na xda-developers i jest w pliku htc_wizard_tweaks_by_thanas.zip

Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 28, 2006, 11:19:55 »
Troche mam cykora grzebac w romie. szczerze mowiac.
Co do edytora rejestru to bawilem sie PHMem i rezultat  jest tak jak opisalem.
W kluczu edytowanym jest DWORD 'group' value=2 (dec)
i oprocz tego jest redirect bez przypisanej wartosci oraz przekierowania...
moze to jest problemem?
Choc mysle ze nie powinno byc tak...

*

• 310
Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 28, 2006, 11:31:15 »
RegistryWizard do wizard wiec zaznaczasz ptaszka obok funkcji restartujesz i masz zadzego grzebania recznie. :))  bardzo wygodny

Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 28, 2006, 12:14:15 »
Cytat: "Wirex"
RegistryWizard do wizard wiec zaznaczasz ptaszka obok funkcji restartujesz i masz zadzego grzebania recznie. :))  bardzo wygodny

tez poloecam fajny prog :)
tylko tez troszke trzeba uwazac bo jak sobie pozaznaczalem w nim sporo ptaszko sporo odznaczylem to po resecie zatrzymal mi sie na bootsplash :P i trzeba bylo jeszcze raz soft wgrywac :)
ale to napewno przez to ze nie wykrywa u mnie wersji romu

Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 28, 2006, 12:35:26 »
Robilem registry wizardem sciagnietym z pdaclubu ale zglasza mi ze progs jest dedykowany do poprzedniej wersji okienek.
Jesli chodzi o dostep do ftpea to niestaty nie moge niczego sciagnac z xda developers bo mi proxy na to nie pozwala. jedyne co mi chodzi to IE jako przegladarka. Glupi admini serwera poblokowali wszystkie porty poza 80tka

Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 28, 2006, 13:40:19 »
zrobilem ponownie Registry Wizardem i nadal nic. Chce upgrade ROMu zostawic jako opcje ostateczna... Macie moze jeszcze jakies pomysly?

*

• 310
Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 28, 2006, 13:43:56 »
Cytat: "Emil_rosa"
Cytat: "Wirex"

tez poloecam fajny prog :)
tylko tez troszke trzeba uwazac bo jak sobie pozaznaczalem w nim sporo ptaszko sporo odznaczylem to po resecie zatrzymal mi sie na bootsplash :P i trzeba bylo jeszcze raz soft wgrywac :)
ale to napewno przez to ze nie wykrywa u mnie wersji romu

Tak miałem tak samo ale miałem szczęście bo godzine wczesniej miałem automatyczny backup na karte :))  :))  :))  i po 5 minutach wszystko bylo w porzadku. A najdziwniejsze jest to ze mam roma z aku 2.3 i tak sie stalo a na poprzednich wersjach tak nie mialem

*

• 310
Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 28, 2006, 13:46:50 »
Cytat: "Armagedon"
zrobilem ponownie Registry Wizardem i nadal nic. Chce upgrade ROMu zostawic jako opcje ostateczna... Macie moze jeszcze jakies pomysly?

a masz zainstalowane OpenNETCF.SDF.wce4.armv4.cab w pamieci urzadzenia a nie na karcie? bo jezeli wyskakuje ci blad podczas uruchamiania programu to w szczegolach bledu jest to napisane :)  :)  :)

*

• 310
Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 28, 2006, 13:47:47 »
OpenNETCF.SDF.wce4.armv4.cab tez mozna sciagnac z pdaclubu i xda-dev

Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 28, 2006, 13:55:32 »
a masz zainstalowane OpenNETCF.SDF.wce4.armv4.cab w pamieci urzadzenia a nie na karcie? bo jezeli wyskakuje ci blad podczas uruchamiania programu to w szczegolach bledu jest to napisane

mam go na urzadzeniu.

co do bebechow to:
ROM Version: 2.21.4.1 WWE
ROM Date: 3/9/06
Radio Version: 02.07.10
Protocol version: 413.1.03
ExtROM version: 2.21.4.101

Pamietam ze jak go pierwszy raz odpalilem to sie zglosil zeby ustawic charakter uzytkownika: normalny i bussiness.
Nie pamietam dokladnie ktora opcje wybralem. Teraz nie zabardzo wiem jak do tego wrocic. Moze w tym jeszcze pogrzebac mozna zeby sie to g*** uaktywnilo?

Cholera zal mi ze O2 nie sprzedaje nic na platformie Palm bo na razie z winda mam same tylko problemy.

*

• 310
Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 28, 2006, 14:03:47 »
Cytat: "Armagedon"
a masz zainstalowane OpenNETCF.SDF.wce4.armv4.cab w pamieci urzadzenia a nie na karcie? bo jezeli wyskakuje ci blad podczas uruchamiania programu to w szczegolach bledu jest to napisane

mam go na urzadzeniu.

co do bebechow to:
ROM Version: 2.21.4.1 WWE
ROM Date: 3/9/06
Radio Version: 02.07.10
Protocol version: 413.1.03
ExtROM version: 2.21.4.101

Pamietam ze jak go pierwszy raz odpalilem to sie zglosil zeby ustawic charakter uzytkownika: normalny i bussiness.
Nie pamietam dokladnie ktora opcje wybralem. Teraz nie zabardzo wiem jak do tego wrocic. Moze w tym jeszcze pogrzebac mozna zeby sie to g*** uaktywnilo?

Cholera zal mi ze O2 nie sprzedaje nic na platformie Palm bo na razie z winda mam same tylko problemy.

g*** mozesz takze uaktywnic tym programem zreszta bardzo duzo rzeczy
A tak apropos to ja mam nowsze okienka i smiga bez problemu a kominikatem ze jest niezgodny sie nie przejmuj bo to nie ma znaczenia

Qtek9100 i GPS
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 02, 2006, 15:53:45 »
Tak dla wiadomosci wszystkich:
Pomimo nie chodzacego [wciaz] panelu GPS w zakladkach Connection [nie odwazylem sie na upgrejd romu...] Zaladowalem Destinatora 6.
Chodzi jak brzytwa z moim Rikaline gps-6033. Nie ma problemu z widzeniem gpsa i komunikacja jest bezproblemowa. Co dziwne po wylaczeniu Destinatora GPS przestaje byc "widziany" przez Czarodzieja ale to juz maly problemik.
Jedyne z czym nie moge sobie poradzic to TMC czyli traffic info. Nie chodz w momencie ustawienia portu com.
Jestem w pelni zadowolony z moich zabaweczek i Rikaline jest rewelacyjne. Ze swoja czestotliwoscia 4800 mam super szybkie odswierzanie i nawet bez zewnetrznej anteny z reguly lapie minimum 6-7 satelit.
Pozdro dla wszystkich