zmiana romu prosze o potwierdzenie

• 14 Odpowiedzi
  • 720 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zmiana romu prosze o potwierdzenie
« dnia: Sierpień 07, 2007, 14:52:17 »
posiadam rom z angileskiego t mobile to dane mojego fona:

IPL 2.21.0001
SPL 2.21.0001
gsm 02.19.11
os 2.24.2.6

czyli mam G4 bez sciagnetego cida - tak mi sie wydaje bo raczej nikt nie placil zeby go sciagnac:P simlockja potraktowalem likwizem 3a i poszlo ladnie teraz chce wgrac sobie jakis nowy rom z PL jezykiem. narazie nie chce probowac sposobem bez sciagnietego cida wiec wybralem rom, ktoremu on nie przeszkadza czyli:

Polski ROM Orange 2.22 Wersja Ella z 8MB PP

teraz prosze tylko o potwierdzenie ze faq i forum przeczytalem ze zrozumieniem i wszsytko przebiegnie bez problemow :P no chyba ze inny rom z pl bez potrzeby sciagania cida znacie :P czekam na opinie z gory dzieki 

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Odp: zmiana romu prosze o potwierdzenie
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2007, 15:10:43 »
Poczytaj jeszcze.....    Cida musisz zdjąc bo ppc masz z T-Mobile a rom chcesz wrzucić z Orange?!?!

Czytaj, bo uwalisz ppc
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2007, 15:13:37 »
no ale nie da sie zdjac cida chyba ze platnie!!!! czytam w faq o tym... mozna wgrac bez sciagania cida ale to duzo wiecej zachodu wiec chce wrzucic ten bez potrzeby sciagania cida

b) procedura dla Wizarda G4:

W chwili obecnej nie ma możliwości zdjęcia blokady CID własnoręcznie. Jeżeli bardzo chcesz zdjąć CIDa z Wizarda G4 można skorzystać z płatnych serwisów np. http://www.imei-check.co.uk/

W dalszej części opis jak wgrać ROM do zabezpieczonego CIDem Wizarda G4

==============================================================

- przykładowe ROMy dla Wizarda G4 (bez potrzebu ściągania CIDa):

to cytat z FAQ z ktorego wynika ze nie trzeba w przypadku romu z orange sciagac cida chyba ze nie zrozumialem czegos :(

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 07, 2007, 15:16:11 »
no ale nie da sie zdjac cida chyba ze platnie!!!! czytam w faq o tym... mozna wgrac bez sciagania cida ale to duzo wiecej zachodu wiec chce wrzucic ten bez potrzeby sciagania cida

b) procedura dla Wizarda G4:

W chwili obecnej nie ma możliwości zdjęcia blokady CID własnoręcznie. Jeżeli bardzo chcesz zdjąć CIDa z Wizarda G4 można skorzystać z płatnych serwisów np. http://www.imei-check.co.uk/

W dalszej części opis jak wgrać ROM do zabezpieczonego CIDem Wizarda G4

==============================================================

to cytat z FAQ z ktorego wynika ze nie trzeba w przypadku romu z orange sciagac cida chyba ze nie zrozumialem czegos :(

Wszystko robisz na swoją odpowiedzialność!!!!
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 07, 2007, 15:28:54 »
pudi mature napisalem juz pare lat temu i NAP_RAWDE POTRAFIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM tak wiec teksty typu ze robie na wlasna odpowiedzialnosc nie sa potrzebne skoro jest to napisane wielkimi czerwonymi literami w kazdym tutorialu!!! tak wiec prosze tylko o potwierdzenie czy soft orange da sie na to wgrac czy sie nie da. ps wiadomo ze zawsze cos moze pojsc nie tak ale czy ogolnie jest to wykonalne???:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 07, 2007, 15:40:45 »
Poczytaj jeszcze.....    Cida musisz zdjąc bo ppc masz z T-Mobile a rom chcesz wrzucić z Orange?!?!
Czytaj, bo uwalisz ppc

Bzdury gadasz! Czytales FAQ bo chyba nie... Mozna wgrac rom do G4 bez zdejmowania CIDa nie wprowadzaj w blad.
Napisane: 07 Sierpień 2007, 15:39:55
pudi mature napisalem juz pare lat temu i NAP_RAWDE POTRAFIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM tak wiec teksty typu ze robie na wlasna odpowiedzialnosc nie sa potrzebne skoro jest to napisane wielkimi czerwonymi literami w kazdym tutorialu!!! tak wiec prosze tylko o potwierdzenie czy soft orange da sie na to wgrac czy sie nie da. ps wiadomo ze zawsze cos moze pojsc nie tak ale czy ogolnie jest to wykonalne???:

Tak, da sie wgrac oczywiscie bez zdejmowania CIDa ShellToolem tylko.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 07, 2007, 15:45:19 »

ze shelltollem da sie wgrac kazdy to ja wiem ja sie pytam czy BEZ shell toola da sie wgrac ten orange bo o to mi chopdzi ze tam jest tylko plik exe ktory zrobi to za mnie z w shelltoolu jest wiecej roboty i wiadomo wieksze ryzyko.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 07, 2007, 15:59:47 »

ze shelltollem da sie wgrac kazdy to ja wiem ja sie pytam czy BEZ shell toola da sie wgrac ten orange bo o to mi chopdzi ze tam jest tylko plik exe ktory zrobi to za mnie z w shelltoolu jest wiecej roboty i wiadomo wieksze ryzyko.

G4 tylko ShellToolem chyba, ze w nazwie pliku jest G4 wtedy mozesz przez RUU

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 07, 2007, 16:15:23 »
caly czas dowiaduje sie rzeczy ktore juz wiem. mi chodzi o to czy

SOFT ORANGE DA SIE WGRAC BEZ shelltoola??? to od poczyatku jest moje pytanie!

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 07, 2007, 16:45:21 »
Wypakuj plik exe rarem i dostaniesz się do romu głębiej

Przy G4 tylko ShelTool Bez niego tylko po zdjęciu CID
Z ShellToolem załadujesz rom do swojego wiza
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2007, 16:48:31 wysłana przez Padi »

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 07, 2007, 17:04:21 »
no nic czyli widze ze musze tak czy siak wgrac roma przez ST wiec orange na bank nie bede wgrywal. sadze ze wieczorem na pierwszy ogien pojdzie:

[Wizard] WM6 WWE Pathfinder v.2.1 co o tym myslicie? ladnie bedzie smigal i da sie wgrac tym shelltolem na mojego wizarda? jego stan opisany w pierwszym poscie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2007, 17:06:13 wysłana przez Kracak »

*

mobi_one

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 07, 2007, 17:14:44 »
dostajesz takie odpowiedzi jakie zadajesz pytania

btw
juz w 2 poscie masz napisane ze bez zdjecia cida nie wgrasz Orange na TM
nastepnie dostajesz info, ze jezeli nie chcesz zdjac CIDa to tylko shelltoolem
i nic madrzejszego w tym temacie nie da sie napisac
obie te informacje dostales na wstepie, wiec nie ciskaj sie ze czytasz ze zrozumieniem, i ze mature zrobiles
bo oprocz czytania ze zrozumieniem, trzeba jeszcze opanowac zadawanie pytan z sensem

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 07, 2007, 18:24:51 »
dobra teraz juz rozumiem. ale stad nastepne moje pytanie dlaczego w FAQ jest podzial dla G4 na te do ktorych trzeb sciagnac CIDA i na te w ktorych nie trzeba go sciagac? skoro i tak wszystko wgrywamy ShellToolem? czemu nie jest np sposob dla sciagnietego cida (za kase) i sposob shelltoolem? wg mnie zapis:

wprowadza w blad gdyz sugeruje ze ten rom da sie wgrac bez scigania cida w taki sposob jak by byl on sciagniety bo pod spodem mamy nastepny zapis:

- przykładowe ROMy dla Wizarda G4 (WYMAGANE ŚCIĄGNIĘCIE CID!):

ktory tez wymaga sciagnietego cida lub uzycia shelltoola. tak wiec oba zapisy wg mnie sa takie same. chyba ze czegos nie zrozumialem ale naprawde z 5 razy to juz czytam zeby swojego mda nie uwalic. moze mi ktos to na spokojnie wyjasnic? czy po prostu za bardzo zaglebilem sie w to co czytam i lapie za slowka? ps to tego pathfindera 2.1 moge wgrac na mojego mda G4 shelltoolem i bedzie si?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 07, 2007, 20:34:10 »
dobra teraz juz rozumiem. ale stad nastepne moje pytanie dlaczego w FAQ jest podzial dla G4 na te do ktorych trzeb sciagnac CIDA i na te w ktorych nie trzeba go sciagac? skoro i tak wszystko wgrywamy ShellToolem? czemu nie jest np sposob dla sciagnietego cida (za kase) i sposob shelltoolem? wg mnie zapis:

wprowadza w blad gdyz sugeruje ze ten rom da sie wgrac bez scigania cida w taki sposob jak by byl on sciagniety bo pod spodem mamy nastepny zapis:

Jezu czlowieku jestes taki [autocenzura] czy tylko udajesz? Te ROMY da sie wgrac z RUU bez sciagania CIDa! Dokladnie tak jak jest NAPISANE!

- przykładowe ROMy dla Wizarda G4 (WYMAGANE ŚCIĄGNIĘCIE CID!):

Te natomiast wgrasz do G4 przez RUU jak masz sciagnietego CIDa

Czego w tych z daniach dalej nie rozumiesz ?
Napisane: 07 Sierpień 2007, 20:32:17
juz w 2 poscie masz napisane ze bez zdjecia cida nie wgrasz Orange na TM

Mobi co Cie napadlo? przeciez Ell zrobil wersje Orange pod G4 z samym OSem przez RUU

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 07, 2007, 20:38:23 »
dobra nie wazne juz. sory za tak duze zamieszanie. ale jestem poczatkujacym z takim sprzetem wydalem troche kasy i nie chce go uwalic. kiedys zajmowalem sie flashowaniem motoroli i tam bylo naprawde duzo zabawy i jeszcze nie kazdy monster do kazdej pasowal itp i nauczylem sie zadawac sporo pytan zanim cos zrobie niz cos spie*** i potem pupe zawracac ze cos mi nie wyszlo. teraz mam juz tylko jedno pytanie

czy ten pathfinder dam rade zainstalowac tym shelltoolem na moim mda bo czytajac faq i posty mysle ze poprzez ST da rade to zrobic. jesli sie myle wyprowadzcie mnie z bledu. i jeszcze raz dzieki za cierpliwosc...

edit: ok zapytalem sie tworcy PF 2.1 i stwierdzil ze sie da wiec zaufam mu i zaraz sprobuje. temat do zamkniecia chyba juz :P pozdrawiam

edit2: udalo sie wgrac pathfindera 2,1 wprawdzie za pierwszym razem uwalil koma wiec wgralem love i znowu PT 2.1 i smiga ladnie. jeszcze raz dzieki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2007, 14:22:59 wysłana przez Kracak »