Qtek 9100 - wygaszanie podswietlenia

• 7 Odpowiedzi
  • 678 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
« dnia: Maj 31, 2006, 18:19:12 »
Mam dziwny problem: urzadzenie wygasza mi ekran po jakims czasie. W poprzednich urzadzeniach HTC dluzsze przytrzymanie przycisku zasilania powodowalo reakcje podswietlenia w wizardzie ten przycisk powoduje wylaczenie urzadzenia. (sprostowanie: to  raczej modyfikacja wprowadzona w systemie wm5 w stosunku do poprzednich). Takie wygaszenie podswietlania ekranu jest odwracalne jedynie po wejsciu w ustawienia i  odszukaniu po omacku niemalze jasnosci podswietlenia. czy mial ktos z Was taki problem?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 31, 2006, 18:20:07 »
najprawdopodobniej w ustawieniach masz włączone wygaszanie po zbyt krótkim czasie :wink:

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
wygaszanie
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 31, 2006, 18:30:16 »
no wlasnie opcje z czasem wygaszania mam czysta, czyli bez zaznaczenia , druga opcje w tym samym panelu (obudz przy tapnieciu) mam zaznaczona, a mimo to tapniecie nie rozjasnia ekranu.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2006, 18:42:45 »
takie problemy potrafi robic spbwather i Pocket Controller-Professional
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

Bo zamiast
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2006, 12:14:25 »
Bo zamiast trzymać to po poprostu tylko przycisnij i puść zaraz , normlanie sie podświetla  :D

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
Brak podswietlenia
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2006, 08:06:46 »
Ale kolego mylisz podswietlenie ekranu z jego kompletnym wylaczeniem , w wizardzie krotkie nacisniecie wylacza ekran zupelnie. A mnie chodzi o to ze mnie wylacza sie jedynie samo podswietlenie , a pozniejsze krotkie nacisniecia daja jedynie tyle ze znika obraz na wyswietlaczu albo sie pojawia , ale jest on caly czas nie podświetlony ( praktycznie ledwo widoczny ).

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 02, 2006, 11:23:03 »
Cytat: "romulus"
takie problemy potrafi robic spbwather i Pocket Controller-Professional

Moze tez to sprawiac spb gprs monitor, ale tylko raz mi tak zrobil, a poźniej pobawilem sie jakoś tym suwaczkiem i juz nie wyłączał.
HTC TYTN II
8gb microSDHC

ROM: PDACornerUltimate.V21-21032
RADIO: 1.71.09.01

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
brak wznowienia podswietlenia ...
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 09, 2006, 21:25:47 »
Po wygaszeniu standardowo nacisniecie powera usypia wizarda , a ponowne nacisniecie wybudza go i wlacza podswietlenie. U mnie podswietlenie sie nie wlacza, wyczailem ze to Pocket Zen Phone jest za ta anomalie odpowiedzialny. Zaznaczona mam opcje wlaczenia podswietlenia po tapnieciu ale tak jakby ta opcja nie dziala.