Więc tak:
- mam najnowszego Active Synca (sciągnąłem w zeszłym tygodniu)
- z programów to zainstalowałem na razie tylko Omega One Battery Pack i 2 gry (Bejeweled 2 i Cubis - jestem uzalezniony od tej pierwszej

- włożyłem nową kartę sim i na razie jest git (czyli od 2 godzin) - mam nadzieję, że tak będzie dalej.
- o braku chęci zapięcia się do sieci już się doczytałem, że to taka uroda tego modelu, przeżyję
- tak, faktycznie zrobiłem twardy reset (przycisk comm+komunikacja głosowa+rysik w otworek). Soft resetów zrobiłem już kilkanaście :/
Jeśli te zwisy powoduje jakiś program - to nie wiem jaki (patrz wyżej). Zresztą wiesza się także po hard-resecie na pusto. Co ciekawe - po wyjęciu karty sim wsystko hasa wyśmienicie i nic się nie wiesza.
Jeśli pomyślnie przejdą testy z nową kartą do jutra to idę wymienić własną na nową (ta moja to ma chyba z 10 lat już).
Jedno mnie dziwi - czemu on się zawiesza w tak dziwny sposób? Niby wisi - a działa. Tak jakby zawiesił się moduł palma, a moduł telefonu nadal działał. To możliwe, żeby tak jedno niezależnie od drugiego się haczyło?
Dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam