Szukam program do przegrania kontaktow z spv na SIM , ?!?!?!

• 25 Odpowiedzi
  • 2478 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline boruta

• **
  • 120
    • http://www.escop.com.pl
« dnia: Sierpień 24, 2006, 17:46:07 »
Czy jest jakis program do pregrania wszystich kontaktow z pamieci telefonu na kartę SIM, ręcznie mozna o zrobic ale przy ponad 100 kontaktach jest to zabawa dla głupiego.. dlatego moje pytanie o taki program ??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2006, 21:19:37 »
To jeszcze sie uzywa kontaktow na karcie sim?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline boruta

• **
  • 120
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2006, 21:33:24 »
jak masz na karcie to masz w kazdym sprzecie a jak nie na karcie to pozniej sa problemy z przeniesieniem kontaktow... ciekawe jak np przeniesc kontakty na komorke z palmtopa !!!  TO DUŻY PROLEM, PODSTAWOWA SPRAWA, KTÓRA MAJĄ STARE TELEFONY A NIE MA PALMTOP ZA 2500zl SMIESZNE !!!!!! PRZEGRAC Z PAMIECI DO KONTAKTOW

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2006, 21:37:55 »
boruta

Ja nie mialem z tym zadnych problemow najpierw mialem siemensa S35 i zsynchronizowalem z outlookiem, pozniej siemensa SL45 i z outlooka pobralem wszystkie kontakty, dodatkowo uzywalem sluzbowej nokii 6310 i tez zassalem kontakty z outlooka, nastepna byla nokia 7650 dalej zadnego problemu z synchronizacja... teraz mam PPC i dalej mam pelna synchronizacje z outlookiem...

Co do kontaktow na karcie SIM... w tej chwili mam 180 kontaktow gdzie w 3/4 sa conajmniej 2 numery telefonow, adresy do domu i pracy, emaile, co przy tylko i wylacznie nr telefonow daje 360 kontaktow i ciekawe na jaka karte to zrzuce, juz nie mowiac o adresach, datach urodzin....
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline boruta

• **
  • 120
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2006, 21:40:23 »
nie zawsze posiada sie kabel do telefonu i do synchronizacji z outlookiem, powinien byc chociaz program (w standardzie) do exportowania do pliku albo program nagrywajacy kazdy kontakt np do vcard

*

Offline mariozapasnik

Re: Szukam program do przegrania kontaktow z spv na SIM , ?!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2006, 21:59:23 »
Cytat: "boruta"
Czy jest jakis program do pregrania wszystich kontaktow z pamieci telefonu na kartę SIM, ręcznie mozna o zrobic ale przy ponad 100 kontaktach jest to zabawa dla głupiego.. dlatego moje pytanie o taki program ??

w etenie m500 jest SIM Manager i DZIAŁA bo sprawdziłem przed chwilką :)

za to w Wizardzie nie ma :( standardowo takiego softu
ale skoro wizard ma to w standardzie to i soft taki istnień musi :)

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Re: Szukam program do przegrania kontaktow z spv na SIM , ?!
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 24, 2006, 22:03:02 »
Cytat: "mariozapasnik"

w etenie m500 jest SIM Manager w Wizardzie nie ma :(

Jak nie ma, a w menu Start|Programy|Akcesoria|Menedzer SIM to co to niby jest??Poprzez niego mozna skopiowac kontakty z karty sim do telefonu.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2006, 22:04:45 »
przeciez Wizard tez ma SIM Manager`a :|
Programy -> Akcesoria

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2006, 22:14:14 »
faktycznie jest wiec czemu kolega boruta ma problem z tym ?

ano ma bo w Wizardzie jest UBOGI ten SIM Manager
oto screeny z Etenowskiego :) który ma fnkcę o którą pyta kolega :)

myle się ?

*

Offline boruta

• **
  • 120
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 24, 2006, 22:25:26 »
Denver87 ale śmieszne, uśmialiśmy się , ... tylko z kogo bo akurat mam i wiem o istnieniu tego beznadziejnego im menadżera... tylko , że ja szukam manager ,który przegra mi kontakty na kartę SIM z pamięci Palmtopa, mariozapasnik dobrze zauważył iż zukam innej funkcji której nie ma menadzer sim wbudowany w moj palm-fono-aparato-komputero-modemo-konsolo-dyktafono-kalkulatoro hiper ultra sprzęt ;)

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 24, 2006, 22:34:32 »
Denver87 ... mariozapasnik dobrze zauważył iż zukam innej funkcji której nie ma menadzer sim wbudowany w moj palm-fono-aparato-komputero-modemo-konsolo-dyktafono-kalkulatoro hiper ultra sprzęt ;)

słuchaj skoro w niedopracowanym (moim zdaniem) Etenie m500 jest taki SM to pewnie mozna gdzieś znaleść jego wersje instalacyjną na Wizarda lub odpowiednik

jak zauwazyłęm SIM Manager z Wizarda datuje sie 3.13

zaś SIM Manager z Etena m500 datuje sie 2.0 (R01)

moze to ułątwi szukanie odpowiednika na Wizarda :)
pomogłem choć troszke ?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 24, 2006, 22:43:33 »
@Boruta nie krzycz na przyszlosc w swoich postach.
Skoro sie Tobie nie podoba ten sprzet to go po prostu zmien i po klopocie.
Skoro piszesz, ze potrzebujesz telefony na karcie sim, a wychodzi na to, ze wczesniej ich na niej nie miales, to trzeba bylo pomyslec o tym wczesniej, albo w momencie jak recznie wpisywales numer (to tez wynika z Twojej wypowiedzi) i od razu zapisywac na karte sim to teraz nie obudzilbys sie z reka w nocniku....
Swoja droga internet jest duzy,istnieje cos takiego jak google i jak kolega @Mariozapasnik slusznie zauwazyl moglbys wykazac sie choc odrobina inwencji, a nie szydzic z osob, ktore staraja sie Tobie pomoc, a zle zrozumialy problem podobnie jak ja.

*

Offline boruta

• **
  • 120
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 24, 2006, 22:50:22 »
możliwe ale to juz cały nowy rom musialbym wgrac.. systemy taki same ale moze ze sim manager inny.. w koncu iny sprzet... kto wie, kto wie, pomogles napewno, chociazby sama dykusja, pozdrawiam

*

Offline boruta

• **
  • 120
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 24, 2006, 22:59:57 »
A kto napisał ze mi sie nie podoba ? Telefony na karcie miałem wczeniej ale kupiłem nowy telefon z nową kartą i wlozyłem tara do wizarda, przegrałem kontakty ze starej karty sim do pamiei wizarda i wlozylem nowa aby na niej pracowac. recznie nie wpisywalem. stosuje google codziennie i to nie cos takiego tylko wyszukiwarka internetowa. kolega mariozapasnik staral sie pomagac i nie auwazyl tego co Ty, wykazałem się inwencją gdyz znalazłem i opisałem w innym poscie program spelniajace kolejne moje wymaganie tj arhciwizacja kontaktów w pliku.. nie szydze z nikogo tylko piszę z odroiną ironii.. sarkazmu,  a to złośliwe nie jet i płynie tylko dlatego gdyż sam piałes z elkka ironią stosując usmiechniete minki, moze i napisałem z duzej litery ale nie tobie decydowac co mam robic a czego nie, nie chce tu rozpetywac wojen, poprostu szukam czegos a o tym co mam to mam pojecie i nikogo nie obrazam, nie ublizam etc... a jesli poczules sie urazony to widocznie bierzesz te posty zbyt serio. Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 24, 2006, 23:05:00 »
Sluchaj jak nie znasz netetykiety ktora m.in oznacza pisanie wielkimi lterami jako krzyk, nie edytujesz postow...to rzeczywiscie na tym zakonczmy. I to nie jest moj wymysl tylko takie rzeczy obowiazuja w internecie tak jak inne w realnym swiecie i kultura osobista wymaga, zeby je przestrzegac,a i w mojej wypowiedzi nigdzie nie bylo usmiechow, chyba sie cos Tobie przewidzialo albo mylisz mnie z kims innym...

*

Offline boruta

• **
  • 120
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 24, 2006, 23:13:18 »
pomylilem sie, nie ty sie smiales ale sorki, do ciebie nic wczesniej nie pisalem wiec o co chodzi ? szydze? z kogo , napewnoo nie z ciebie ? a jak juz to napisalem cos ironicznego o innym userze i napewno nie zlosliwie, cos ci sie nie podoba, trudno , czepaij sie czegos innego, dyskutowałem w tym temacie i moj post caly nie byl z duzych liter tylko czesc aby zaznaczyc problem, czytaj inne posty, odpowiadaj na inne bo tu widzisz jakeis problemy, ktorych inni nie widza... pytam sie o cos, zaznaczam cos, inni odpisuja, pomagaja lub nie i jest ok, jestem osoba wychowana i napewno nie beszczelna a to ze napisałem cos z duzej litery.... wybacz wielki strażniku zasad internetu ! Dyskutowalem z mariozapasnik;iem i z nim jakos bylo ok, dykutowalismy , odpowiadalismy i jakos on nie widzial we mnie arogancji etc.... wyluzuj troche albo poprostu nie skarż gdy ktos złamie średniwieczną zasadę zapisaną w biblii o duzych literach

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 24, 2006, 23:26:11 »
No i widzisz nie jednak nie umiesz normalnie dyskutowac. Nie jestem zadnym straznikiem, zreszta nie taka moja rola na tym forum. Nie skarze,nie czepiam tylko zwracam Tobie uwage, a to zasadnicza roznica, choc moze dla Ciebie niewidoczna. Tez staralismy sie pomoc, przyznaje pomylkowo zle zinterpretowalismy pytanie i tyle. Ok, koniec OT. Zycze znalezienia rozwiazania na Twoj problem.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 25, 2006, 00:04:38 »
horde
boruta

odpuście sobie polemiki nie na temat !!!
tego nie trawie w forum

boruta Edytuj posty zamiast je mnozyć jeden po 2gim :)

horde zamiast podejmowac polemikę powinnienes odrazu uswiadomic kolege o zasadach uzwania CAPS LOCKA :)

rozmawiajcie na temat OBAJ gdyz od polemik i sprzeczek jest inny dział na tym forum

pozdrawiam

*

Offline boruta

• **
  • 120
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 25, 2006, 00:06:07 »
temat skonczony, nie ma o czym dyskutowac... no ale tez nie robcie z tego CAPSA wielkiej sprawy :) ;pozdrawiam

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 25, 2006, 00:08:09 »
temat skonczony, nie ma o czym dyskutowac... no ale tez nie robcie z tego CAPSA wielkiej sprawy :) ;pozdrawiam

Jak chcesz zakończyc na dobre TEMAT to nie odpisuj raz kolejny bo nasz kolega znów cos napisze  ty odpiszesz i polemika ponowna załątwiona (to tak na przyszłość)

*

Offline boruta

• **
  • 120
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 25, 2006, 00:11:14 »
Nie odpisze w spr. tamtej polemiki tylko tobie: temat zamknięty

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 25, 2006, 00:14:30 »
ręce opadają  :S

widze ze nie zrozumiałes:
Cytat: "mariozapasnik"
Jak chcesz zakończyc na dobre TEMAT to nie odpisuj raz kolejny ...

ps. a juz miałem ci coś poszukać

ale radz sobie sam
skoroś taki butny przyjacielu :P

mimo to pozdrawiam

*

Offline boruta

• **
  • 120
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 25, 2006, 00:21:18 »
Oj nie aż taki butny... poprostu piszę sobe a tamtego tematu nie poruszam, kwiatki zrywam.. sadze ze nie ma po co milczec gdyz tamten temat... byl i sie skonczyl.  zmienie temat i opisze jaka fajna mam myszke : srebrna pare przyciskow, niestety kabelek no ale jak by gryzon wygladal bez ogonka ;) taki mały żarcik... pozdrawiam i zycze miłej nocy

« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 25, 2006, 01:41:07 »
Denver87 ale śmieszne, uśmialiśmy się , ...

Sorry...  :O
Chcialem tylko pomoc... wiecej nie bede... :/

« Odpowiedź #24 dnia: Październik 29, 2006, 00:27:20 »
Myslałem, że w tym poście znajde odpowiedz na nurtujące mnie pytanie "jak skopiować w wizardzie kontakty na sim" ale nie udało się ;) a moze jednak ktoś będzie tak uprzejmy i pomoże? oprócz wizarda mam samsunga sgh-E720 który nie posiada synchronizacji z outlook i mam problem, nie bardzo wiem jak przekopiować ponad 200 kontaktów na samsunga.

Bardzo proszę o pomoc. Oczywiście pozdrawiam wszystkich

*

mobi_one

« Odpowiedź #25 dnia: Październik 29, 2006, 02:17:54 »
Na zakonczenie proponuje 2 aplikacje:
sim manager wer. 5.22
oraz
NS Contacts Backup v1.1
co kto woli ;)
i dorzuce moim zdaniem najciekawsza opcje
pozwala zapisac wszystkie kontakty do pliku csv
ppcbckpcontacts v.1.3