VARIO z Ery bez umowy i simlock - ile czasu zdjecie??

• 11 Odpowiedzi
  • 1909 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline campo

• 14
« dnia: Październik 26, 2006, 17:11:12 »
Nie sadzilem, ze moj pierwszy post na forum bedzie akurat takim naiwnym pytaniem, ale szczerze mowiac - nie mam sie kogo poradzic.

Otoz w zeszly piatek kupilem w Erze MDA VARIO w promocji bez podpisywania umowy. Poniewaz karte sim mam od innego operatora, poprosilem o zdjecie simlocka, ktora to usluge wykonuja za darmo w powyzszej promocji.
Na wygenerowanie kodu, jak mi to powiedzial pan sprzedawca, maja ok 48h.

Dzisiaj jest czwartek, nikt sie z Ery nie odzywa. W miedzy czasie dzwonilem do nich, to podobno w jest tylko jeden czlowiek od simlockow, w Warszawie i musi miec na to czas.

Czas na co... na wygenerowanie kodu do zdjecia simlocka?? Tydzien??

A poniewaz pda jako telefon zaczyna mi byc juz wrecz niezbedny - powoli zaczynam tracic cierpliwosc.

Moze ktos z Was spotkal sie z czyms takim i z doswiadczenia wie jak i ile czasu odbywa sie "zdejmowanie" w Erze simlocka?

PS. Prywatnie, po domowemu, simlocka mozna sobie zdjac w 5 minut, ale teraz pytanie czy aby nie wplynie to na gwarancje (wprawdzie zgodnie z niedawnymi niusami zdejmowanie simlocka nie powinno miec wplywu na gwarancje, ale jednak...). Ponad to przypominam - nie podpisywalem umowy z Era - taka jest to promocja.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2006, 18:11:37 »
witam Cię!

ja swojego Vario też kupiłem w takiej promocji, na kod czekałem ale sie nie doczekałem i sam zdiołem smoka, sms od ery dostałem po miesiącu z zaproszeniem na zdjęcie... buahahahah  Mój Mda był już w serwisie w Jankach i nie czepiali sie zdjętego simlocka, aparat wymieniono mi na nowy z powodu uszkodzonego modułu bluetooth-a, po odebraniu nowego MDA po nie całej godzinie nie miał już simlocka...

p.s posiadasz fakturę zakupu i nie podpisujesz umowy z operatorem, więc moim zdaniem operator nie ma podstawy do zakładania simlocka na swoją sieć, a w instrukcji i karcie gwarancyjnej nic nie pisze o utracie jej z powodu zdjęcia simlocka....

Pozdrawiam Padi
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline campo

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2006, 18:31:53 »
Tak wlasnie myslalem. Oczywiscie, ze mam fakture, wiec jest to dowod zakupu, podbita gwarancje, wszystko w nalezytym porzadku. Co do gwarancji - nie moge sobie przypomniec, ale rzeczywiscie zadnej wzmianki tam nie bylo na ten temat, a wrecz nie moze byc, poniewaz gwarancja jest producenta, a producent nie stosuje simlockow, tylko operatorzy. W tym wypadku tez, skoro nie podpisalem umowy z Era, a jedynie kupilem u nich aparat jak w normalnym sklepie - zdjecie simlocka nie powinno miec zadnego znaczenia. Tak mi sie wydaje.

Poczekam jeszcze do jutra. Zobaczymy.

PS. Padi, wgrywales moze ten nowy ROM z Ery? Dostal mi sie Vario ze starym ROMem i chyba pierwsze co zrobie, to wgram ten nowy.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2006, 19:50:06 »
Tak , owszem wgrywałem :-) Jedynie nie ściągałem CAID-a bo nie ma potrzeby, wgranie nowego romu ery też nie ma znaczenia w gwarancji.
Ale w instrukcji i karcie gwarancyjnej pisze że robisz to na własne ryzyko.
Postępuj zgodnie ze wskazówkami ze strony ERY plik xxxxx.pdf i bedzie hulać jak sie patrzy.

Pozdrawiam
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline campo

• 14
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2006, 20:03:57 »
Thx :)

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 26, 2006, 23:19:59 »
Co to za promocja Ery??

Bo jakoś nie mogę na nią trafić na stronie Ery, a interesuje mnie Vario.
Ile on kosztuje w tej promocji??
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 27, 2006, 10:49:34 »
Maduch: żadna promocja, zajrzyj do zwykłego cennika: Era sprzedaje takze telefony BEZ promocji, po cenie "rynkowej" - choć często niższej o 20% od cen producenta. Sam kupiłem tak kilka telefonów już. Ale wtedy telefon kosztuje od 1500 wzwyż...
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 27, 2006, 11:22:20 »
OK dzięki!

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2006, 01:07:20 »
MaDuch jesli nie jesteś estetą mog Ci swojego Vario opchnc (100% sprawy ale nieco podniszczony). Bo ja już ostrze pazurki na nastepcę (heralda). Jak na razie bawię się wersją porototypową i jestem zachwycony :D więc wizard idzie w zapomnienie. :D

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 28, 2006, 09:15:11 »
Ależ jestem estetą!!  :D

A do tego boję się, że jak przyjdę pogadać o twoim Wizardzie, to nie oprę się pokusie popatrzenia na Heralda i .... ;)

Pogadamy w tygodniu :)

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 28, 2006, 10:53:55 »
MaDuch w poniedziałek rano musze oddac heralda :( Jak na razie mi się podoba :D Zreszta Jakub pewnie niedługo opublikuje test z ogladania tej zabawki :D

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 28, 2006, 11:11:00 »
Qrdę nie nadążę za tym  :terrified: , przed chwilą śliniłem się  :O~ na Hermesa, teraz mam zacząć na Heralda??!!??

OK. Na razie lecę po chusteczki higieniczne ;)