simlock Q 9100

• 4 Odpowiedzi
  • 938 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline khak

• 768
simlock Q 9100
« dnia: Styczeń 16, 2006, 20:03:47 »
Wlasnie odebralem Wizarda z Orange  :)

1. Po zainstalowaniu ActiveSync trwa pobieranie ustawien i konca nie widac .to juz  15 minut. Czy to normalne? Q chodzi bez karty sim i podlaczony jest do usb kompa.

2. jak wejsc w pamiec / w jaka wejsc pamiec zeby tam wstawic plik EnableRapi.CAB  do usuniecia simlocka ?

*

Offline iampinki

• **
  • 168
  • Sprzęt: htc touch pro
simlock Q 9100
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2006, 21:14:51 »
hmm...nie wiem czy to dobra rada...ale zeby wgrac plik cab na palma wchodzisz w moj komputer, potem urzadzenie przenosne, noi jestes w pamieci palma:)

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
Re: simlock Q 9100
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2006, 21:24:01 »
Cytat: "khak"
2. jak wejsc w pamiec / w jaka wejsc pamiec zeby tam wstawic plik EnableRapi.CAB  do usuniecia simlocka ?

jeśli AS nie działa (nie pomogę Ci w tym temacie), ani nie masz w kompie irdy i/lub bluetooth, to zwykle najprościej jest wysłać plik mailem, a potem odebrać tego maila na wizardzie. :) notabene to był mój podstawowy sposób na wymianę plików między kompem a wizardem, gdy jeszcze nie doszła karta minisd. w linuxie irda w ogóle mi nie działa (musiałbym poszukać odpowiednich sterowników, a nie chce mi się), a przez bt mogę tylko odbierać pliki, z wysyłaniem jest gorzej (jw. ;).

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
simlock Q 9100
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2006, 21:25:03 »
Cytat: "iampinki"
hmm...nie wiem czy to dobra rada...ale zeby wgrac plik cab na palma wchodzisz w moj komputer, potem urzadzenie przenosne, noi jestes w pamieci palma:)

o ile active sync działa...

*

Offline khak

• 768
simlock Q 9100
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2006, 22:19:36 »
ok . evad. Bede musial robic instrukcje krok po kroku.Instrukcje z forum oczywiscie :)
Ale AS to straszne G.....   moj BT bluesoil tez nei rozpoznaje Q . Smiac mi sie chce z teakiej komunikacji i z takiego synchro. Ciekawe czym mi to  Wizard wynagrodzi  :lol:  :lol:

Najbardziej drazni ze AS mnie oszukuje :) trwa "pobieranie ustawien " przez AS ale nic sie nie dzieje .
w koncu sie udalo explor.
AS z Q to horror.Dostalem sie przez exployera  skopiowalem lokw.
zainstalowalem enableRapi.cob  ale w opisie jest, ze trzeba wejsc w AS zeby odpalic "lokwiz.bat" a ja nie moge przez AS . Co teraz? :)