Qtek 9100 nie chce się wyłączać...

• 3 Odpowiedzi
  • 432 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Konw

• 14
« dnia: Lipiec 04, 2006, 23:47:06 »
Od paru dni zauważam w swoim qteku uciążliwą niedogodność - mianowicie przestał się automatycznie wyłączać, mimo, że w ustawieniach zaznaczyłem, że ma się wyłączyć po 3 min. bezczynności... Biorąc pod uwagę, że włącza się automatycznie podczas powiadamiania o terminach w kalendarzu sytuacja jest lekko irytująca, gdy nagle widzę, że baterii starczy mi jeszcze na 40 min., bo od 1,5 godziny mam włączony sprzęt  :terrified: Czy ktoś już się spotkał z podobnym problemem? Pare dni temu zainstalowałem na nim GPSinfo, ale nie wiem czy można to łączyć z tą przypadłością.
Pozdrawiam
Maciek

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
Re: Qtek 9100 nie chce się wyłączać...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2006, 00:18:32 »
Cytat: "Konw"
Od paru dni zauważam w swoim qteku uciążliwą niedogodność - mianowicie przestał się automatycznie wyłączać, mimo, że w ustawieniach zaznaczyłem, że ma się wyłączyć po 3 min. bezczynności... Biorąc pod uwagę, że włącza się automatycznie podczas powiadamiania o terminach w kalendarzu sytuacja jest lekko irytująca, gdy nagle widzę, że baterii starczy mi jeszcze na 40 min., bo od 1,5 godziny mam włączony sprzęt  :terrified: Czy ktoś już się spotkał z podobnym problemem? Pare dni temu zainstalowałem na nim GPSinfo, ale nie wiem czy można to łączyć z tą przypadłością.

1) czy dzieje się tak także wtedy, gdy w pamięci nie ma żadnych aktywnych aplikacji? (sprawdź w settings / running programs)
2) ściągnij check notifications i wyczyść zbędne notyfikacje. brak usypiania prawdopodobnie oznacza, że jakaś aplikacja/proces regularnie wybudza urządzenie.
3) w ostateczności pozostaje hard-reset. :(

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Re: Qtek 9100 nie chce się wyłączać...
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2006, 10:33:53 »
Cytat: "evad"
Cytat: "Konw"

1) czy dzieje się tak także wtedy, gdy w pamięci nie ma żadnych aktywnych aplikacji? (sprawdź w settings / running programs)
2) ściągnij check notifications i wyczyść zbędne notyfikacje. brak usypiania prawdopodobnie oznacza, że jakaś aplikacja/proces regularnie wybudza urządzenie.
3) w ostateczności pozostaje hard-reset. :(
jeszcze zobacz recznie w rejestrach hcu/control panel/backlight/battery timeout I mozesz wklepac ile chcesz ja mam 10 sekund
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Konw

• 14
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 10, 2006, 00:15:11 »
Niestety działo się tak mimo, że nie miałem żadnych aktywnych aplikacji, ale wgranie check notifications na szczęście pomogło  :D  Mam jednak w związku z tym programem jeszcze jedno pytanie: czy ten program po wgraniu na qteka działa cały czas, tj. czyści na bieżącą rejestry, czy też można go wykasować i w razie potrzeby wgrać jeszcze raz?