qtek 9100 i rejestr

• 15 Odpowiedzi
  • 823 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aktus

• 10
qtek 9100 i rejestr
« dnia: Sierpień 01, 2006, 15:17:09 »
Witam!
Mam pytanie. czy w jakis sposob mozna zmusic qteka 9100 do nieobracania wyswietlacza? czy istnieje jakis sposob na to, zeby pod jakis klawisz sprzetowy przypisac obracanie wyswietlacza?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 01, 2006, 19:57:46 »
co masz na mysli z nieobracaniem wyswietlacza? tzn kiedy nie chcesz zeby sie obracal, jak otwierasz klawiature ?

A co do przypisywania do klawisy obracania to nie ma problemu z tym.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline aktus

• 10
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 01, 2006, 20:45:38 »
dokladniej to nie chce, zeby sie nie obracal obraz kiedy wyciagam z futeralu. qtek niestety nie ma mechanicznego czujnika wysuniecia klapki, tylko magnetyczny i podczas wyciagania z wspomnianego przeze mnie wyzej futeralu obraz sie przekreca ( co mozna przezyc ) a dzwonek zaczyna bardzo przerywac ( nie wyrabia sie procesor najwidoczniej ). chcialbym zrobic cos takiego, ze obraz sie nie przekreca sam, tylko jak wcisne jakis przycisk. poza tym mam pytanie dodatkowe. dlaczego nie mozna amr'ow przypisac jako dzwiek? czy jest jakis sposob na obejscie tego ( bez konwersji na wav/mp3 )

qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2006, 20:52:25 »
Why screen is rotated when device is taken from holster?

This is due to the magnets in the holster and the device. Workaround is maximum opening of the holster and placing of a thumb across magnets area of the holster while taking out the device. More extreme workaround would be patching of "keybddr.dll" to entirely deactivate automatic screen rotation.

co do amr to pewnie bez dodatkowego prog nie obejdzie sie
a to napewno nie poszybszy wiza :(
wiec lepiej konwertowac

u mnie sie nie przycina
w sumie zadko nawet widze zeby sie obrocil
napewno dzwonka nie tnie :D

moze masz stary rom 1.xx
bo chyba tez widzialem jakis twek ktory zmienial moc tego czujnika czy jakos tak :D
pisali ze mniej razy sie im po tym przekrecal :)
moze nowe romki 2.xx maja inaczej czujnik ustawiony

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 01, 2006, 22:20:16 »
aktus

Co do obracania po prostu mozna wkladac go odwrotnie do futeralu i problem znika.

a co do AMRow to mozna bez problemu, ja mam 2 dzwonki ustawione jako AMRy i chodza bez problemu. a masz je wrzucone do Windows\Rings ?

*

Offline aktus

• 10
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2006, 00:11:47 »
do rings, to my documents... juz wszedzie probowalem...

numerki odnosnie mojego softu:
ipl 2.17
spl 2.17
gsm 02.07.10
OS 2.17.2

odwrotne wkladanie raczej odpada, bo sluchawke mam na smyczy ( boshe co za debil tak to nazwal -> czuje sie jak pies 0.o ). poza tym w pracy pracuje w warunkach, gdzie czesto gesto w powietrzu lataja pulki cynkowe ( dokladniej lata sobie pyl z ocynku blachy ) i wole jak sie ten ocynk gromadzi na magnesie futeralu. poza tym mam "schize" ze "uchwyt mocujacy do paska" wgniecie mi sie w wyswietlacz ( podobno ot sie da leczyc )

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2006, 01:45:04 »
aktus

Ja tez nosze telefon najczesciej na smyczy na szyi w skarpetce od iPoda :) Ale jak juz go wkladam do futeralu to i tak go nosze ekranem do siebie bo latwiej zajrzec na pozdlej kto dzwoni i nie trzeba obracac jeszcze dodatkowo teflony do siebie albo sie wychylac zeby kuknac na niego :)

co do AMRow to mialem tez ROMa 2.17 i nie bylo problemow. szczerze mowiac nie mam pojecia czemu Ci nie dzialaja. Aha a on je widzi tylko nie odtwarza czy w ogole nie widzi tych dzwonkow ?

*

Offline aktus

• 10
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 02, 2006, 10:58:45 »
odtwarzac mozna. z tym nie ma problemow, tylko ze jak wybieram dzwieki zdarzen, to widac amry, da sie zaznaczyc, ale jak ktos dzwonic to jest cicho ( dzwonek nie dzwoni ). kumpel mi przed chwila wyslal proboszcza z samsunga  ( amr ) i dzwoni. kiedys wysylal mi kilkanascie plikow w amrze i nie chcialy kolaborowac... 0.o czuje sie... dziwnie?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 02, 2006, 13:30:40 »
aktus

Moze byc problem z samym AMRem np. bo mozna je kodowac z roznymi parametrami i moze tu jest pies pogrzebany jezeli jedne Ci chodza a inne nie...

*

Offline aktus

• 10
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 02, 2006, 18:59:31 »
ech... a pomyslec ze z moja dotychczasowa nokia 6610i nie bylo takich problemow :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 02, 2006, 19:33:14 »
aktus

Ja znam pania Basie w jednej firmie ktora mowi podobnie, ze jak miala maszyne do pisania to bylo jej latwiej bo nic sie nie zacinalo a z tym komputerem to ciagle problemy, a fakture przeciez szybciej jest recznie wypisac  :))

T-mobile MDA problem z budzikiem (rejestr)
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 03, 2006, 04:18:50 »
Witam wszystkich ;)
Mam pytanko bo kupilem  T-mobile MDA w USA i mam problemik z alarmami a nikt nie napisal albo nie moge znalesc postu jak zmienic i czym zmienic wartosci w rejestrze. Jakis specjalny program potrzebny jest do tego czy wystarczy zrobic jakis update romu czy co?
Dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Re: T-mobile MDA problem z budzikiem (rejestr)
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 03, 2006, 11:20:48 »
Cytat: "rześki"
Witam wszystkich ;)
Mam pytanko bo kupilem  T-mobile MDA w USA i mam problemik z alarmami a nikt nie napisal albo nie moge znalesc postu jak zmienic i czym zmienic wartosci w rejestrze. Jakis specjalny program potrzebny jest do tego czy wystarczy zrobic jakis update romu czy co?
Dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam

dobra ale powiedz jeszcze jaki masz ten problem :)

bo ja tez mam taki:
strasznie mnie denerwoja jak rano mnie budza :P mam ochote walnac telefonem o sciane :D

ale pewnie twoj problem tego nie dotyczy :)

wiec badz ociupinke bardziej dokladny :)

wartosci w rej zmieniamy http://pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=&f_str=reg&sortby=t&sort=asc&f_id=493
alke co to ma wspolnego z alarmem i co ty chcesz tam zrobic to juz mamy sobie chyba wywrozyc :P

qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 04, 2006, 04:27:02 »
Czeee :)
Telefon mam taki jak Ty czyli spv 3000 czyli T-Mobile Mda bo pod taka nazwa to sprzedaja w USA. Problem mam taki ze nie dziala mi alarm(budzik) nie slysze dzwonkow nie wibruje wibra i nie blinka mi wyswietlacz. Wszystko jest dobrze ustawione i powinno chodzic. A czytalem ze zeby wyeliminowac ten problem trzeba zmienic wartosci w rejestrze. Prosze o pomoc.
Pozdrawiam

qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 04, 2006, 06:30:23 »
aha a moze jakis aktualizacja ?

JA MAM TAKA WERSJE:

IPL 1.0.8
SPL 1.0.8
GSM 01.09.10
OS 1.8.10.2

*

Offline aktus

• 10
qtek 9100 i rejestr
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 05, 2006, 00:03:58 »
Cytat: "oleyek"
aktus

Ja znam pania Basie w jednej firmie ktora mowi podobnie, ze jak miala maszyne do pisania to bylo jej latwiej bo nic sie nie zacinalo a z tym komputerem to ciagle problemy, a fakture przeciez szybciej jest recznie wypisac  :))

wiesz.... podczas roku z okladem uzywania nokii 6610i byl jeden zwis ( pan na lotnisku kazal dac na tasme wszystko co sie ma w kieszeniach , torby, plecaki i torebki... ) no i telefon tez przeszedl przez roentgena ( jak chcecie zdenerwowac pana wojskowego, to goraco polecam wlozenie telefonu :] podobno ladne krzaczki sa na ekranie u niego :)) ). telefon dzialal non stop bez wylaczania. tutaj to sie zdarza czesciej bo w ciagu 2 miesiecy 3 razy. no ale co sie szybciej "zawiesi" - liczydlo czy zaawansowana elektronika ( powdered by micro$oft ;) )