Pytanie o ustawienie sieci WiFi

• 3 Odpowiedzi
  • 747 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytanie o ustawienie sieci WiFi
« dnia: Czerwiec 27, 2010, 16:02:05 »
Witam,

Mam mały problem ze swoim Wizardem, a mianowicie nie potrafię nawiązać połączenia poprzez WiFi.
Telefon łączy się z dostępnymi sieciami, ale przy próbie wyszukania czegoś poprzez IE pojawia się komunikat o braku aktywnych połączeń.
Stąd też pytanie - jak odpowiednio skonfigurować połączenie (nie posiadam sieci WiFi w domu, zatem nie mam też żadnych DNSów i adresów IP które mógłbym wpisać) - w zakładce 'połączenia' mozna dodać nowe połączenie, jednakże dostępne mozliwości to łącze komórkowe, port COM, IRDA i bluetooth.
Jestem 'nowy' w temacie WM, więc proszę o pomoc :)

Pozdrawiam :)

*

Offline F10

• 408
  • Linux ;)
    • Moje filmy na yt ;)
  • Sprzęt: Nokia n810 ;)   Koniec w WM.
Odp: Pytanie o ustawienie sieci WiFi
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2010, 16:07:28 »
Znaczy łączysz się do innych sieci?
To jest łamanie prawa - mimo że siec jest nie zabezpieczona.

Sieci mogą być zabezpieczone filtracją MAC - dlatego Ci nie działa internet, a możesz się do nich podłączyć.
Zmień tez przeglądarke, mi IE na Dellu czasami szwankował

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2010, 19:55:30 »
Witam,

Nie, nie łączę się z prywatnymi sieciami, mówię tylko, że moje urządzenie je wykrywa (i że wina nie leży po stronie modułu WiFi).
Próbowałem się połączyć z darmowymi hotspotami (używając też Opery), ale skutek zawsze był taki sam - brak aktywnych sesji. Problem leży w konfiguracji i ustawieniu połączenia WiFi, za pośrednictwem którego Wizard połączyłby się z netem, bo narazie nie mam takowego ustawionego (nie wiem jak je prawidłowo skonfigurować).

Pozdrawiam,

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 03, 2010, 10:38:13 »
Znaczy łączysz się do innych sieci?
To jest łamanie prawa - mimo że siec jest nie zabezpieczona.

Sieci mogą być zabezpieczone filtracją MAC - dlatego Ci nie działa internet, a możesz się do nich podłączyć.
Zmień tez przeglądarke, mi IE na Dellu czasami szwankował
co ty za glupoty piszesz, jakie lamanie prawa od kiedy ktos sie wlamuje do hot spotow.
MarkAnnn jezeli masz rom z bugami to sie nie polaczysz do otwartej sieci nic nie trzeba wpisywac, czesto hot spoty niby sa otwarte ale trzeba miec haselko wiec tez sie nie polaczysz. jezeli nie przypisze ci adresu ip z automaty to tez nie uzyskasz polacznia wlasnie wtedy wbijasz z palca wififofum powino pokazac na jakiej masce smiga wi-fi wtedy jak wpisze z palca w kartach sieciowych w zakladce 802.xx to powinien sie polaczyc
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.