Pytanie dot. Wolf Clock`a ?

• 5 Odpowiedzi
  • 415 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lemOOr

• **
  • 168
  • Sprzęt: IBM T42 |
Pytanie dot. Wolf Clock`a ?
« dnia: Kwiecień 24, 2008, 08:56:39 »
Witam,
Ponieważ systemowe dźwięki alarmu są dość mało zachęcające jako budzik :) Postanowiłem sobie wgrać Wolf Clock`a. No i wszystko fajnie pięknie tylko że pojawił się mały problem. Jak ustawić alarm żeby dźwięk działał. Mam ustawione w system settings żeby urządzenie 'wyłączało się' po 2 minutach (na baterii) bez użytkowania, w wolfclock`u mam włączone 'force powerup' no ale nie działa. To jest działa sam alarm (się wyświetla na ekranie ale nie działa dźwięk)  Tak jakby po przejściu w uśpienie wyłączana została muzyka, nawet po wyłączeniu alarmu kiedy chce ustawić dźwięk jaki ma być odtwarzany to też już nic nie słychać i trzeba przeładować program wolf clocka. Wie ktoś może w czym rzecz lub jaki inny program byłby lepszy do tego zadania-jako budzik.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2008, 11:42:43 wysłana przez lemOOr »
Pozdrawiam
lemOOr

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Pytanie dot. Wiolf Clock`a ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 24, 2008, 11:01:00 »
Tego nie znam, ale swego czasu uzywalem SPB Time jako budzik/przypominaczka i bardzo ladnie sie sprawowal.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline lemOOr

• **
  • 168
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 24, 2008, 11:19:02 »
No więc po przekopaniu anglojęzycznych forów udało mi się ustalić w czym problem. To jest niestety bug programowy którego autorzy jak narazie chyba nie mają zamiaru naprawić. Dźwięk alarmu uruchamia się tylko raz, następne uruchomienie jest 'głuche', alarm się uruchamia ale bez dźwięku.
Jeśli chodzi o budzik to aktualnie testuje Pocket Wakeup (spolszczony kiepsko bo kiepsko ale zawsze) ale fajnie się również sprawował SpoonAlarm tylko niestety za każdym razem należy ustawiać dźwięk jaki ma nas budzić ponieważ program korzysta z WMP :| jakby co : http://www.spoontools.com/.

PS
Wbrew pozorom ten budzik to nie taka łatwa sprawa a potrzebny prawie codziennie jest :)
Pozdrawiam
lemOOr

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 24, 2008, 11:34:29 »
A więc ja polecam jak OleYek SPB Time albo jako budzik darmowy AlarmClock, który jest w moim załączniku  :ok: Trzeba zmienić txt na cab.

Do pobrania z serwera klubowicza sp4jkk
AlarmClock.cab
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2008, 17:17:23 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline lemOOr

• **
  • 168
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2008, 11:42:22 »
Ok dzięki wypróbuje jutro rano hehehe :)
Pozdrawiam
lemOOr

*

Offline .: dabek :.

• **
  • 194
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
Odp: Pytanie dot. Wolf Clock`a ?
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2008, 16:06:16 »
Całkiem niezły jest także Pocket WakeUP. Obsługuje dzwięki w formatach (mp3, wav, ogg). Mnie osobiście nigdy nie zawiódł. Polecam go do sprawdzenia lemOOr.  :smile:

edit:  własnie doczytałem, że już testujesz :wink:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2008, 16:11:18 wysłana przez .: dabek :. »