problemy z niektórymi instalacjami programów<spv m3000>

• 4 Odpowiedzi
  • 542 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 10, 2006, 11:18:51 »
witam, dopiero poznaje ten telefon, ale po instalacji niektórych programów jedne się pojawiaja w programach a inne nie mogę znaleźć w telefonie.
Pytanie 1: czy programy wrzucać na urządzenie czy na karte pamięci??
2) czy po zainstalowaniu w telefonie muszę cos jeszcze zrobić( np tak jakby aktywować go w telefonie), czy ten program powinien działać automatycznie i powinien zostac wykryty w programach??
3) Jak potem najprosciej usunąc program z telefonu, albo np ikonke która została po jakimś programie( np gg)?? Domyslam sie ze "usuń programy", ale nie wiem czy po zainstalowaniu ten program jest czy też nie, no bo niby powinien być.
A i jeszcze jedno pytanie co do programu outlook- jak mam najprosciej przerzucic kontakty i inne na pc, skoro robie synchronizacje i nic sie nie przenosi??
Te kilka pytań na poczatek, jak coś znowu zauważę to napisze.
dzieki za pomoc

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2006, 11:33:43 »
1. mozesz programy wrzucać na SD, lecz te które odpalają na today'u lepiej do Ram'u
2. raczej nie, ale to pewnie zależy od softu, niektórych progsów faktycznie nie widać, ale jak je już zlokalizujesz to możesz zrobić do nich skróty do Start menu/Programy
3. przez usuń programy, jeśli tam nie ma - po prostu odszukać i wykasować ręcznie

sprawdź ustawienia Activ Sync'a - powinno się przenosić, może masz coś źle skonfigurowane

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2006, 11:40:19 »
no tak własnie wyszukuje programów ręcznie, bo niby sa zainstalowane, ale nie widzi ich...
wiec teraz nie wiem czy mi zasmiecaja telefon i sa nieuzywane czy tez serio ich nie ma. Ale z drugiej strony spróbowałem jeszcze raz instalki programu i pisze ze ten program juz jest zainstalowany, wiec nic z tego nie rozumiem, nie znajduje go ręcznie a jest(tylko gdzie)??

*

Offline xins

• *
  • 50
  • Sprzęt: był spv m3000, jest Toshiba g900 :)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2006, 15:48:17 »
prawdopodobnie w \Program Files\
poprostu niektóre progsy nie robią przy instalacji skrótu do Start menu\Programy

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2006, 18:05:08 »
a to co jest za problem, bo nie wiem w tej chwili co z nim zrobic:
podczas podłaczenia i robienia synchronizacji wystepuje "Program ActiveSync
napotkał problem na komputerze kod obsługi:85010014" czy ktos sie z tym spotkał???
czyli nie mam szans doprowadzic do udanej synchronizacji z tym błedem i przerzuceniem wszystkich danych??
I co byscie radzili