Witam Wszystkich Forumowiczów.
Od dłuższego czasu przeglądam Forum (nie tylko to) - w sensie nie od dziś.
Całkiem dużo się dowiedziałem na temat Mda Vario - takowy właśnie posiadam - G4
SPL/IPL 2.21.001
GSM 2.19.11
OS 2.21.2.11 PLK
Oryginalny WM5 od Ery
Data pamięci ROM: 3/9/06
Wersja Radia: 02.19.11
Wersja pamięci ExtRom: 2.21.2.126
Dla wszelkiego spokoju napiszę: Model - WIZA200
Cid Najprawdopodobniej Zdjęty.
Po uruchomieniu Telefonu wraz z modułem GSM - 25,0 - 25,5 MB ram
Po dłuższym użytkowaniu minimum wynosi 22 MB ram
1) Czy wg was jest to Dobry, Przeciętny, Zły wynik?
Splash osobiście zmieniony: welcomehead.96.png oraz dźwięki systemowe
Niestety, po formacie WiFi nie chodzi (podobno wystarczy zainstalować aktywator ale nie mam pojęcia).
W gruncie rzeczy jestem z niego zadowolony.
Jednakże poważnie zastanawiam się nad wgraniem nowszego systemu.
Jakiś czas temu, przed formatem PC, pobrałem pewien program dla Wizarda (z żółtą ikoną chyba) dzięki któremu można było odczytać różne informacje o PPC. Była w nim opcja read/write a także opcja uruchomienia trybu Bootloadera(?) (nie zdążyłem się z nim zapoznać)
2) Przy pomocy czego mogę wykonać kopię mojego WM5(całego) by w razie potrzeby do niego wrocić.
Na pewnym forum znalazłem taki temat:
http://forum.mobione.pl/index.php?action=printpage%3Btopic=2750.0System moim zdaniem zapowiada się dobrze
- WM6 raczej spolszczony
- SRS.WOW (jak dobrze pamiętam, to equalizer do Wizarda, który mi nie chciał działać na 5ce)
MMSów nie używam więc to dla mnie nie problem.
3) Kto z was go przetestował/używa i może powiedzieć mi coś na ten temat? Czy Warto go zainstalować?
W instrukcji:
http://www.pdaclub.pl/forum/index.php?topic=61059 jest mowa, że wystarczy pobrać dowolny Rom i można go edytować (bym usunął zbędne rzeczy)
Proszę o odpowiedzi na te 3 pytania.
Co do pytania nr 3 - poszukuję albo czystego WM6 (najlepiej PL) albo coś stabilnego i szybkiego (także WM6).
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w rozwianiu moich problemów.
Pozdrawiam