Problem z zasiegiem

• 7 Odpowiedzi
  • 629 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z zasiegiem
« dnia: Sierpień 25, 2008, 20:47:12 »
Witam. Mam mały problem z zasięgiem. Posiadam sieć Mobil King oraz Orange. Na orange zasięg jest normalnie łapany non stop po 4 kreski jednak na mobilking zasięg się co chwile traci. Czy da się to jakoś naprawić?

*

Offline filu

• 36
  • Sprzęt: SPV M3000 / WM 5| Blackberry 7290 | Samsung NC10
Odp: Problem z zasiegiem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2008, 06:07:38 »
jeśli na Orange zasięg jest normalny a na mobil kingu okresowo zanika to jest to raczej wina sieci a nie telefonu .

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2008, 09:57:09 »
ale to jest śmieszne, na motorolce mobilking ma normalny zasięg 5krech. Niestety Motorolka już pada i chce se mobila zostawić w SPV... A zasięg raz jest cały raz wcale a raz bardzo słaby :/

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 26, 2008, 11:29:17 »
Jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć, że telefon sobie wybiera na której karcie ma być zasięg, a na której nie.
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

*

Offline TanSid

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2008, 14:04:09 »
To naprawde dziwne, skoro jedna siec jest, a druga sa problemy, to wina lezy po stronie zasiegu operatora, ewentualnie, wgraj ponownie ustawienia oryginalne od operatora mobil.

*

Offline .: dabek :.

• **
  • 194
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2008, 16:57:40 »
Bardzo możliwe, że pomogłaby zmiana radia. Przy okazji Koledzy - jakie jest najlepsze radyjko do Ery? Jeszcze jakby ktoś wkleił do niego linka było by super  :)

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2008, 19:47:54 »
ja mam problem z orange. wczoraj co chwile mi znikal zasieg i sms-y nie szly w swiat :(
sprawdze dzisiaj wieczorem.

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2008, 23:47:48 »
Z tymi chwilowymi zanikami sygnału to może być też wina operatora. Ostatnio przez pół soboty na ścianie wschodniej leżała era. Może i inni coś kombinują (?)
---
Swoją drogą to lepiej próbować robić coś z softem, bo w 99% to jest to. spv to nie sone e :p
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była