Problem z wifi

• 3 Odpowiedzi
  • 483 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wifi
« dnia: Kwiecień 26, 2009, 10:38:41 »
Problem pojawia sie przy polaczeniech z siecia wifi ktore pracuja w standardzie ieee 802.11G. Na pustego wizarda (po HR) instaluje aktywator DJVW WLAN 302.11g,i wtedy telefonik bez problemu laczy sie z ap o rozglosie w standardzie G. Problem jednak pojawia sie po instalacji Wi-Fi companion. Palm zachowuje sie tak jak by aktywatora wogole nie bylo (tzn. laczy sie z siecia,ale internetu niestety nie ma). Wyswietla sie komunikat o sprawdzenie ustawien. Jak ustawie AP na rozgłaszanie w standardzie B lub B/G mixed wifi na telefonie dziala jak trzeba (czyli jest internet). Probowalem instalacji na rozne sposoby,w palmtopie wszystko ustawione jest na automatyczne,nie mam wpisanych serwerow proxy. Oczywiscie po deinstalacji wifi companion internet znowu smiga jak trzeba,niestety jednak jakis program do obslugi wlan jest mi potzebny,bo to co jest standardowo w WM6,1 to poprostu wstyd. Moze wie ktos z forumowiczow jak ten problem rozwiazac? Moze istnieje jakis inny program do wyszukiwania sieci bezprzewodowych (najlepiej integrujacy sie z wm)?

Zapomnialem dopisac wczesniej. Mam zainstalowany rom (z tego forum) z WM6,1 (niewiem dokladnie jaki to rom,ale ma w sobie bajery typu xbuton,totalcmd i inne programiki)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 10:50:17 wysłana przez triplex130 »

Odp: Problem z wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2009, 12:44:13 »
a probowałeś ustawiac na sztywno adresy ip ?

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 26, 2009, 17:04:33 »
Zrobilem nawet taki myk, ze w AP ustawilem odpowiedzni adres dla mac-a mojego wizarda,a w wizardzie wpisalem adesy recznie... Łaczy sie ale internetu nadal brak. Ale to niemoze byc nic zwiazanego z adresami. Jak juz wspominalem po ustawianie ap na rozglaszanie w B lub B/G mix internet smiga nalezycie...

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:42:59 »
a robi Ci to jakąś większą różnice jeśli AP jest ustawiony w standardzie B/G ? Nawet gdy masz działający aktywator standardu G to nie poprawia Ci transferu (szybkości łącza miedzy kompem a PPC). Wydaje mi się ze to nie ma znaczenia ...