Problem z Qtek 9100

• 14 Odpowiedzi
  • 639 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z Qtek 9100
« dnia: Kwiecień 20, 2007, 18:18:09 »
Mam problem z qtekiem 9100, Po zainstalowaniu wtyczki ToDay telefon sie zawiesił.   po resecie system sie zaladowal, wpisalem pin i zawieszka.   Gdy włączam bez sima wychodzi pulpit i nic nie sie da zrobić, telefon stoi:].   Robiłem pełny reset ale to nie pomogło telefon sie dalej wiesza.  .  .  .   Czy ktos moze wie wie co mu dolega?.  Szukałem podobnych postow na forum ale snie moglem nic znaleźć. 

*

mobi_one

Odp: Problem z Qtek 9100
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2007, 18:30:53 »
jak ta wtyczka sie nazywa, moze powiesz nam laskawie?
jak zrobisz HR, to nie ma takiego programu co go przetrwa, wiec jesli cos po HR ci sie wiesza, to na pewno nie zaden zainstalowany soft :)

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2007, 18:52:58 »
wgrałem MY|PHONE
(Wtyczka do ekranu Today wyświetlająca informacje o ostatnim połączeniu i ostatnim SMSie)
Zrobiłem HR ale dalej Sie wiesza bądź sam wygasza - Wpisuje pin i powoli sie robi krata i wygasza sie i winda sie od nowa laduje. . .

*

nothin

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:27:08 »
wgrałem MY|PHONE
(Wtyczka do ekranu Today wyświetlająca informacje o ostatnim połączeniu i ostatnim SMSie)
Zrobiłem HR ale dalej Sie wiesza bądź sam wygasza - Wpisuje pin i powoli sie robi krata i wygasza sie i winda sie od nowa laduje. . .

zrobiłeś HR? wątpię....

ale
jak nie wpiszesz pina też się wiesza?
ehhh...

jeśli nie to go NIE wpisuj, cancel, po czym wywal aplikację...przedtem ją wyłaczając z menu start/settings/today... uninstall i softreset, wpisz pin i....

a jak się wiesza, zostaw ekran wpisu pina i od razu menu start/settings today, odhacz wtykę, potem remove programs....i SR.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2007, 19:31:31 wysłana przez xoen/nothin »

*

mobi_one

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:36:49 »
lub zrob poprawny HR, poszukaj na forum jak go zrobic

*

Offline shakaal

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC HD2, Sony Ericsson Xperia sk17i
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:40:14 »
Jak HR mi nie pomagał, to wprowadziłem wizarda w tryb bootloadera i jeszcze raz Roma instalowałem i pomogło :)

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:41:57 »
Chciałem tak zrobić:] Ale jak by sie jeszcze dało:]. . . .  nic nie reaguje tak jak bym miał wlaczone blokade:].  Jedyne co reaguje po wlaczeniu to podswietlenie przycisków jak je naciskam:]. . . .

HR zrobiłem bo wizualnie wszystko wrociło do poczatkowego stanu tylko zdziwiło mnie to ze tapeta jest ta sama. . .

Poszukam na forum jak sie robi poprawnie bo moze cos pomyliłem. . . .  ale watpie:]

*

nothin

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:45:45 »
Chciałem tak zrobić:] Ale jak by sie jeszcze dało:]. . . .  nic nie reaguje tak jak bym miał wlaczone blokade:].  Jedyne co reaguje po wlaczeniu to podswietlenie przycisków jak je naciskam:]. . . .

HR zrobiłem bo wizualnie wszystko wrociło do poczatkowego stanu tylko zdziwiło mnie to ze tapeta jest ta sama. . .

Poszukam na forum jak sie robi poprawnie bo moze cos pomyliłem. . . .  ale watpie:]

klikasz dwa buttony na górze ekranu(boczne) i jednocześnie SR....

po czym zielona słuchawka...właśnie...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2007, 19:57:37 wysłana przez xoen/nothin »

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:48:04 »
no to tak robiłem i nic. . . .

*

mobi_one

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:52:07 »
to ja podam jeszcze jedna metode na HR, ktora odkrylem przypadkowo, a o ktorej nikt nie wspomina
1. dziurka od SR
2. wciskamy oba gorne przyciski, trzymamy az pojawi sie czarny ekran
3. potwierdzamy zielona sluchawka

w tej metodzie nie trzeba trzymac obu przyciskow przy robieniu SR, tylko po :)

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 21, 2007, 09:12:13 »
To tez nie pomoglo. . .  teraz jak nacisne jaki kolwiek przycisk po wlaczeniu telefonu, to automatycznie sie powoli przyciemia i reset:/

*

Offline shakaal

• *
  • 63
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 21, 2007, 15:36:34 »
Hmm...

Mógłbym coś zaproponować, ale to tylko na własne ryzyko, albo niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą co o tym myślą.

Więc ja radze tak:
- ściągasz oryginalny ROM Ery (nie wiem, założyłem że masz w erze) http://pda.oleyek.com/ROM/Era/TMPL_2210211_22102126_021911_WWE_Ship.zip
  albo Oranga
http://pda.oleyek.com/ROM/Orange/RUU_Wizard_Orange_2220101_PLK_222010101_022511_NOCID.exe

- wprowadzasz Wizarda w tryb bootloadera:

kamera, dziurka, dziurkę puszczasz, kamerę trzymasz, kolorowy ekran z paskami to bootloader, teraz mozesz podłaczyć pda do usb i uruchomic oryginalny rom

Podczas tego procesu nie można odłączać PDA od komputera, więcej o tym w innym wątku forum:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=53744.0

*

Offline shakaal

• *
  • 63
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 21, 2007, 17:33:48 »
No ale oryginalny ROM chyba nie wymaga ściągania CIDa?

Poza tym, nawet gdyby, to jak ściągnie CIDa, jeśli pda się resetuje zaraz po włączeniu, nawet nie zdąży się połączyć z AS.

Miałem kiedyś podobnie, jak wgrałem Roma z WM6.U UE - HR nie pomagał. Potem bez ściągania cida wgrałem        QTEK9100_ERA_customize_WWE_2.24_Aku2.3_A2DP nocid_RUU_update i działa.

No chyba że lepiej, żeby tego wgrał ROMa, (dopiero teraz zobaczyłem, że w nazwie jest nocid :) - tyle żę jest po ang. potem można spróbować oryginalnego polskiego najwyżej, jeśli faktycznie trzeba tego cida zdjąć )

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 21, 2007, 17:58:20 »
CIDa ZAWSZE trzeba zdjac poza sytuacja jezeli masz Wizarda z Ery i wrzucasz oryginalna aktualizacje Ery (orange nie wypuscil nigdy oficjalnego romu) w calej reszcie przypadkow MUSISZ zdjac CID...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

nothin

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 21, 2007, 18:14:37 »
No ale oryginalny ROM chyba nie wymaga ściągania CIDa?
jestem noobem, ale już wiem, że bez zdjęcia cida/metody z shelltoolem, masz efekt, jaki masz.
i wierz mi, też się spociłem na trzech paskach.