problem z mp3

• 32 Odpowiedzi
  • 1250 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
  • Sprzęt: VPA Compact II
problem z mp3
« dnia: Lipiec 25, 2007, 21:32:40 »
mam problem z mp3 na karcie pamieci dzieje mi sie tak ze wiekszosc mp3 albo sie psuje i nie da sie ich skasowac kompletnie zmieniaja swoje nazwy i formaty oraz przy wiekszosci mp3 slychac piski przez ktore nie da sie sluchac wogole utowru oraz w kilku przypadkach zmieszaly mi sie 3 utwory w jednym czyli przez chwile bylo slyszac jeden utwor potem jakis inny i na koncu inny dzieje mi sie tak odkad mam swojego palm i nie wiem co na to poradzic co chwile musze od nowa wgrywac mp3 moj kumpel ktory mial spv c600 tez tak mial macie jakies propozycje?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: problem z mp3
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:38:11 »
Tak mamy propozycje. Napisz to jeszcze raz tym razem stosujac zasady interpunkcji bo z tego belkotu sie nie da nic zrozumiec.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:44:32 »
Problem tylko z mp3? Może zmień kartę na lepszą.

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:47:24 »
pierwszy post i widze ze mile powitanie widocznie nie rozumiesz ale to juz nie moj problem "MP3 KTORE ZNAJDUJA SIE NA MOJEJ KARCIE PAMIECI PSUJA SIE W TAKI SPOSOB ZE ZMIENIAJA SWOJE NAZWY I FORMATY I NIE MOGE ICH NASTEPNIE SKASOWAC"    "PODCZAS ODTWARZANIA MP3 SLYCHAC PISZCZENIE ORAZ CZASEM LACZA MI SIE 2 LUB 3 MP3 W JEDNYM UTWORZE" kminisz czy jeszcze raz?
Napisane: Lipiec 25, 2007, 21:45:33
mam HAMA 512 mini sd zla jest karta bo sie nie znam?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:48:42 »
Jaki pierwszy post takie przywitanie, ale chyba w szkole nie nauczyli co to jest interpunkcja, wiec proponuje przeczytac: http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3915169. Do tego zdania zaczyna się wielka litera, no i napraw sobie CAPS LOCK bo Ci sie chyba zacial...

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:49:13 »
Nie miałem nigdy karty HAMA. Jakoś z fotoaparatami mi się kojarzy. Może to to MMC a nie SD? Czasem są różnice dla PDA.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:51:52 »
Nie miałem nigdy karty HAMA. Jakoś z fotoaparatami mi się kojarzy. Może to to MMC a nie SD? Czasem są różnice dla PDA.

Jak mini to nie MMC bo nie ma miniMMC przeciez :) Poza tym hama to przeciez jeden z wiekszych badziewi.

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:55:07 »
oleyek widze ze sie denerwujesz bo zaczeles mnie obrazac a ja tylko mowie jak jest i nie zasmiecaj mi tematu takimi zalosnymi postami tylko jak mozesz to mi odpowiedz na temat a jak nie to idz sie z kims innym powyzywaj

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:56:15 »
MastaKrK
spokojnie
zdradź nam jaki masz sprzęt

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:59:17 »
oleyek widze ze sie denerwujesz bo zaczeles mnie obrazac a ja tylko mowie jak jest i nie zasmiecaj mi tematu takimi zalosnymi postami tylko jak mozesz to mi odpowiedz na temat a jak nie to idz sie z kims innym powyzywaj

Przeciez ja Cie nigdzie nie obrazilem, ale jezeli nie nauczyli Cie poprawnie pisac, a tym bardziej jezeli wchodzisz wsrod ludzi to wypada chociaz starac sie poprawnie, a przynajmniej zrozumiale wypowiadac. Bo to nie jest podworko.

A co do Twojego problemu to dostales odpowiedzi i od AMi'ego i ode mnie.

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:59:36 »
VPA Compact II nie ma ich w polsce telefon przywieziony z niemiec w sieci vodafone ale ma te same funkcje co spv m3000

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:01:03 »
VPA Compact II nie ma ich w polsce telefon przywieziony z niemiec w sieci vodafone ale ma te same funkcje co spv m3000

Bo to jest TEN SAM telefon... Zmien karte bo masz NO NAME i stad te problemy.

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:02:00 »
oleyek dostalem odpowiedzi od Was ale nie rozwiazalem problemu nie jestem tutaj tylko zeby sobie tak napisac tylko zeby sie czegos dowiedziec a pozatym powiedzialem juz koniec wiec nie wiem po co piszesz o tym ja piszesz od teraz tylko o temacie

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:03:08 »
Jak mini to nie MMC
Fakt :) Nie zauważyłem tego mini.
Do autora wątku: kup sobie lepszą kartę.
Jak chcesz się pobawić to sformatuj HAMĘ, w czytniku w PC najlepiej. Ale zwycięstwa w tej walce nie wróżę :)

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:03:27 »
nie ten sam inaczej wyglada. na jaka karte zmienic najlepiej?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:03:53 »
przenoszę do właściwego działu - inaczej wygląda ale jest to wizard
spróbuj sformatować kartę

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:06:07 »
nie ten sam inaczej wyglada. na jaka karte zmienic najlepiej?

Jak wiesz lepiej to po co sie pytasz. To jest ten sam telefon ma tylko inna obudowe.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2007, 22:07:53 wysłana przez OleYek »

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:08:06 »
oleyek rozwalasz mnie xD brak Ci dziewczyny czy co? moj brat ma spv m3000 a ja mam vpa compact II i mam je nawet teraz w reku i widze roznicie rozumiesz? dzieki ze zniosles mi ten temat na niski poziom

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:11:04 »
Kup Kingstona albo lepiej SanDisk. Obu używam i są znakomite.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:11:55 »
oleyek rozwalasz mnie xD brak Ci dziewczyny czy co? moj brat ma spv m3000 a ja mam vpa compact II i mam je nawet teraz w reku i widze roznicie rozumiesz? dzieki ze zniosles mi ten temat na niski poziom

To, ze jestes slepy i to, ze upierasz sie przy swojej NIEWIEDZY to tylko i wylacznie Twoj problem i Ty sie osmieszasz zaprzeczajac faktom nie ja. Ciekawe tylko dlaczego w takim razie moderator przeniosl Twoj temat do dzialu dla SPV M3000? Pomysl, to nie boli...

PLONK - kolejne DN

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:15:12 »
nie osmieszam sie niby czemu?zal mi takich ludzi jak Ty bo przez takich swiat zchodzi na psy i rodza sie konflikty popatrz na poczatek tematu kto zaczal takie prymitywne txty pisac moglo sie obyc bez tego gdybys nie mial do siebie takich kompleksow

*

Offline qrees

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 25, 2007, 22:53:56 »
nie osmieszam sie niby czemu?zal mi takich ludzi jak Ty bo przez takich swiat zchodzi na psy i rodza sie konflikty popatrz na poczatek tematu kto zaczal takie prymitywne txty pisac moglo sie obyc bez tego gdybys nie mial do siebie takich kompleksow
Ty się ośmieszasz nie stosująć się do zasad języka polskiego. A skoro tak ci zależy na rozwiązaniu problemu, to dlaczego ciągle dyskutujesz z OleY'kiem (jak to się odmienia? :P ). Takie odjawy jak masz wynikają najczęściej z kiepskiej karty (pewnie jakaś podróbka). I jeżeli będzie kupował Sandiska, to też upewnij się czy oryginalna.

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
  • Sprzęt: Wizard Pathfinder 1.0
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 25, 2007, 23:49:20 »
mam problem z mp3 na karcie pamieci dzieje mi sie tak ze wiekszosc mp3 albo sie psuje i nie da sie ich skasowac kompletnie zmieniaja swoje nazwy i formaty oraz przy wiekszosci mp3 slychac piski przez ktore nie da sie sluchac wogole utowru oraz w kilku przypadkach zmieszaly mi sie 3 utwory w jednym czyli przez chwile bylo slyszac jeden utwor potem jakis inny i na koncu inny dzieje mi sie tak odkad mam swojego palm i nie wiem co na to poradzic co chwile musze od nowa wgrywac mp3 moj kumpel ktory mial spv c600 tez tak mial macie jakies propozycje?

prawdopodobnie masz wirusa :) idz do jakiegoś znajomego co ma czytnik kart (najlepiej zewnętrzny) i niech ci ja sformatuje

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 25, 2007, 23:52:19 »
[prawdopodobnie masz wirusa :) idz do jakiegoś znajomego co ma czytnik kart (najlepiej zewnętrzny) i niech ci ja sformatuje

Wirusa? na PPC ?  :E

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 25, 2007, 23:56:55 »
sa wirusy na PPC ale sprzet caly mam mam czytnik kart ale watpie ze pomoze bo juz raz formatowalem telefon i robilem hardreseta i dalej to samo

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
  • Sprzęt: Wizard Pathfinder 1.0
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 25, 2007, 23:59:58 »
Nie.. Złapał grypę, bo to teraz jest modne  :O
Napisane: Lipiec 25, 2007, 23:57:17
Nie chodzi o PPC
Jest takowa możliwość, że kiedyś miałeś wirusa explorer.exe .. Ogólnie nie jest groźny (zbiera podobno hasła :) ) ale robi kaszanę z pamięciami przenośnymi.. Np nie otworzysz normalnie spod windy pendriva, bo ci sie otwierają "Moje dokumenty" a jak klikniesz prawym klawiszem myszy na kartę to pokazują ci sie różne krzaczki w miejscu gdize powinno być np otwórz czy eksploruj ...

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 26, 2007, 00:04:06 »
takiego czegos nie mam mi niszczy tylko mp3 moj kumpel z c600 mial to samo a nie weszedl ani razu do internetu i malo wysylal przez bt wiec doszedlem do wniosku ze to raczej karty bo mial rozniez HAMA 32 mb

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 26, 2007, 01:31:17 »
też miełęm taki objaw kiedyś... dwa razy:
1. był jakiś problem z fikcyjnym "przyspieszeniem" karty... wyglądało to tak.. że jak kopiowałem pliki przez czytnik - z dużą prędkosćią - to efekt był dokładnie taki jak opisałeś, natomiast gdy wrzucałem przez smartphone i AS . .z prędkoscią 130KB/s to wszystko było ok.

2. fikcyjne powiększęnie karty.. - ciotka kupiła mi w Chinach Soniacza 32GB ;] był to USB-Flash oczywiście. no.. wszystko wchodziło miodzio.. ;] pliki były normalnie wydziane.. ale tylko po nazwach.. wew. plików było coś na wzór tego co opisujesz... po lekturze w internecie.. na różnych stronkach i na ostrzeżeniach ebayowych(aukcje przez ludzi zakładane z ostrzerzeniem).. wyczytałem. .że takie oszustwa są częste.. na jakimś arabskim (ach te translate z google  :O~ ) znalazłem zdjęcia mojego PenDrive ;] - okazało się. .żę jest to z serii 32-128MB ;] i instrukcja rpzedrukowana.. a wielkosć jakoś w elektronice zmieniona.. bo nawet formatowanie zewnętrznymi programami z ustaleniami wielkości sektoró itp nic nie zmianiało.. - czyli sytuacja w tym przypadku nie do odratowania...

dlatego korzystam teraz z Transcend.. - chyba najlepsze karty flash ;]

aha.. a dodam,że karta z pkt. 1 to była PNY - z taśmy Toshiby(na nadruku termicznym na obudowie była firma i numer seryjny)
Napisane: Lipiec 26, 2007, 01:27:06
Nie.. Złapał grypę, bo to teraz jest modne  :O
Napisane: Lipiec 25, 2007, 23:57:17
Nie chodzi o PPC
Jest takowa możliwość, że kiedyś miałeś wirusa explorer.exe .. Ogólnie nie jest groźny (zbiera podobno hasła :) ) ale robi kaszanę z pamięciami przenośnymi.. Np nie otworzysz normalnie spod windy pendriva, bo ci sie otwierają "Moje dokumenty" a jak klikniesz prawym klawiszem myszy na kartę to pokazują ci sie różne krzaczki w miejscu gdize powinno być np otwórz czy eksploruj ...

to nie jest wirus tylko zabezpieczenie karty flash... - pliczek exe wrzucany do karty... i w autorun odnośnik do tego... i jeszcze pliczek tekstowy z konfigiem.. gdzie się wpisywało komendy co ma się otworzyć po dwukrotnym kliknięciu w owy dysk w Mój komputer- domyślnie właśnie Moje Dokumenty, oraz po kolei co ma być w menu kotekstowym - wywoływanym prawym przyciskiem.. - spotkałem się z tym w.... kurde już nie pamiętam... jakiś chyba Elixir i Patriot - modele owych producentów z górnej półki - superszybkie plus owe zabezpieczenia..

*

Offline MastaKrK

• *
  • 52
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 26, 2007, 22:48:43 »
ja mam inny problem mi sie tylko mp3 psuja i zmieniaja swoje nazwy oraz sa piski podczas otwarzania nic wiecej z tego co napisales miales tez tak?

*

Offline asiek120

• 294
  • Sprzęt: htc wizard, dekoder polsatu, młotek, kombinerki  i 2 śrubokręty
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 26, 2007, 23:05:52 »
sprzedaj VPA na allegro napewno znajdzie sie jakis cieć co sie napali na tak rzadki model i kup sobie wizarda i mp3 :) jak dobrze opiszesz sprzęt to jeszcze kilka zł zostanie ci na piwo   B)
=====================

ipl 3.08
spl 3.08
GSM 2.71.11
ROM WM6 NBD 9.2

Dlaczego zoki juz nie gotuje ??