Problem z HTC Wizard :/

• 2 Odpowiedzi
  • 620 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline serek

• 474
  • Sprzęt: SG Note + EEE 1215N
« dnia: Październik 19, 2006, 21:23:46 »
Mam dosyc nietypowy problem (tzn nie znalazlem podobnego tematu). Otoz moj wizard nie chce sie ladowac gdy jest wylaczony O.o Najgorsze jest w tym to, ze dzisiaj rozladowal mi sie do konca i nie moge go uruchomic!! (podlaczony do pradu wieszal sie przy bootowaniu, wiec probowalem go uruchomic bez, ale nie zdazylem- rozladowal sie). Zdazylo mi sie to juz wczesniej, tyle ze w tamtym przypadku zdazyl sie uruchomic zanim bateria padla. Nie probowalem jeszcze HR, bo nie chce stracic danych, a prawde mowiac nie wiem nawet czy to by cos dalo :(( pomocy!
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2006, 21:29:11 »
jak nie bylo jak bylo milion razy  sam mialem taki problem
czesto opisywana przypadlosc wiza ze jak sie rozladuje to ciezko go doladowac
jest kilka opcji
-naladowac w innym wizardzie badz jakiejs ladowarce stacjonarnej
-wylaczyc i podlaczyc do ladowania i zostawic go na jakies 12h na noc moze zacznie ladowac na ladowarce orginalnej do gniazdka nie zadnetam usb i inne wymysly czy tanie podrobki
-uwalic jakis kabel od ladowarki do wiza i podlaczyc bezposrednio do bateri do noze znaczy blaszek :) jest ich ze 4 trzeba uwazac gdzie sie podlacza plus a gdnie minus

*

Offline serek

• 474
  • Sprzęt: SG Note + EEE 1215N
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2006, 21:44:32 »
dzieki za info. Problem niestety nie moge w ten sposob rozwiac bo po pierwsze ladowarke zostawilem 80km z tad gdzie wlasnie sie znajduje. Do ladowania uzywam zasilacza do laptopa, w ktorym jest dodatkowe gniazdo USB. Niestety nie znam nikogo, kto ma wizarda w okolicy (na czas studiow przeprowadzilem sie do wroclawia). Chyba, ze ktos taki sie znajdzie? jesli bylby ktos z wroclawia kto by jakos mogl pomoc to prosze o kontakt

klopot z glowy :] polecam sposob opisany prze 2fast4u:
Cytat: "2fast4u"
w mysla zasady "obywatelu zrob sobie dobrze sam"
znalazlem na to rozwiazanie
Jak sie okazuje jest to typowa przypadlosc HTC Wizard
rozladowana bateria wylacza urzadzenie oraz co dziwne rowniez proces ladowania.
Ale nie znaczy to ze jest to powod do wysylania go do serwisu
Przy odrobinie wprawy mozna to samemu:
1. wyciagnac trzeba baterie
2. zaopatrzyc sie w kabel USB a najlepiej jakas stara ladowarke (tu przypominam ze pasuje od wielu urzadzen np, motorola)
3. uciac koncowke po stronie telefonu i sprawdzic czy na przewodzie czerwonym i czarnym wystepuje napiecie (miernikiem najlepiej)
4. podlaczyc ostroznie czerwony do oznaczenia + na baterii a czarny do -
5. tak ladowac sam akumulator(mnie wystarczylo 30sek.)
6. wlozyc baterie do telefonu oraz wcisnac przycisk Power i podlaczyc ladowarke

powyzsza instrukcja mnie zadzialala
oczywiscie zwracam uwage ze nalezy wykazac sie wlasciwa zrecznoscia w wykonywaniu dzialan
najlepszym sposobem bedzie nie doprowadzanie do calkowitego wyladowania akumulatora czego tez Wam i sobie zycze....

Pozdrawiam

Leszek
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note