Problem z HTC Wizard

• 8 Odpowiedzi
  • 875 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z HTC Wizard
« dnia: Czerwiec 06, 2007, 03:51:14 »

witam dostalem takiego wizarda po upadku z rozbitym wyslwietlaczem. Zanioslem do serwisu i tam powiedzilei mize sie nie uruchomi do poki nie wymienie calego rozlanego wyswietlacza... Czy to prawda.

telefon daje znaki zycia bo jak podlaczam ladowarek to raz na mignie, czasem pomaranczowa dioda od ladowania
( wlasniciel powidzial mi ze bateria powinna byc naladowana)

czy ktos moze mi powiedziec czy to prawda ze nie uruchomi sie dopoki nie wymienie wyswietlacza ???

pozdrawiam i dzieki za odpowiedz narqa

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Odp: Problem z HTC Wizard
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2007, 04:46:23 »
Powinien sie wlaczyc bez problemu i powinna byc mozliwosc korzystania z pocketa np przez PC-ta. Moim zdaniem cos jeszcze jest uwalone.

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2007, 10:53:40 »
napewno sie uruchomi, sam robiac wizardy uruchamiam je a dopiero pozniej podpinam wyswietlacz, czasami jak mam kilka plyt glownych a jeden wyswietlacz, uruchamiam je i podlaczajac wyswietlacz sprawdzam ktora z nich ma jaki system i IMEI (czasami lubia sie pomieszac - jak ma sie 5 identycznych plytek na stole) wiec serwis sciemnia :p
Jesli podlaczasz go do ladowania dioda powinna zaswiecic sie (jesli bateria wymaga ladowania na pomaranczowo albo na zielono jesli bateria jest juz wpelni naladowana) i nie ma mowy o jakimkolwiek miganiu - musi swiecic sie ciaglym swiatlem, czasami trwa to chwile po podlaczeniu zasilacza (waze zeby byl oryginalny a nie od motki np.) ale swiatlo diody powinno byc ciagle.
Podsumowujac - wizard NAPEWNO uruchmi sie bez wyswietlacza.
Jesli masz jakies watpliwosci - mozesz pozyczyc od kogos wyswietlacz ze sprawnego wizarda i sprawdzic jak dziala (tylko uwazaj przy rozkrecaniu / skrecaniu) albo podjechac do mnie do Szczecina (jesli mieszkasz gdzies w okolicy)
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2007, 11:29:54 »
oki dzieki wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo bo nie wiezylem ze z rozbitym wyswietlaczem nie powinien sie uruchamiac...

mam tylko jeszcze jedno pytanie jedyny moment w kiedy blysnie wyswietlacz to :
jak mam podlaczonego do kompa kabelkiem usb i wyciagam baterie to wowczas na chwilke blysnie lcd

czy to moze byc wina baterii?

pozdrv

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2007, 11:38:21 »
watpie zeby byla to wina baterii, najpepiej podlaczyc ja do ladowarki (tej z zestawu) i wtedy sprawdzac czy sie uruchomi, USB daje za slaby prad zeby poprawnie ladowac mocno rozladowana baterie. Jak na moje oko to jest wina oprogramowania na telefonie a nie baterii ale na 100% moge byc pewien jak go zobacze.
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

*

mobi_one

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 06, 2007, 11:57:31 »
z objawow przypuszczam, ze oprocz wyswietlacza, telefon jest najzwyczajniej w swiecie uwalony, czyli oprocz wyswietlacza, trzeba wymienic plyte glowna

mam tylko jeszcze jedno pytanie jedyny moment w kiedy blysnie wyswietlacz to :
jak mam podlaczonego do kompa kabelkiem usb i wyciagam baterie to wowczas na chwilke blysnie lcd
tak samo blysnie jak nie bedzie podlaczony zadnym kabelkiem, samo wyjecie baterii wystacza

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2007, 21:48:57 »
ok tylko telefon jest po upadku wiec pewnie cos na plycie nie w sofciku....

a mignieci na baterii wystepuje tylko po podlaczeniu kabelkiem usb i wyjmowaniu baterii..

ale oki nic z tego dam sobie na wstrzymanie i nie bede go naprawial

a czy jest sens wystawiac takie cos z uszkodzonym wyswietlaczem na allegro i czy ktos cos za to da ???

pozdrv

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 09, 2007, 21:50:53 »
zapytaj na forum pare osob kupi to chetnie na czesci.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 09, 2007, 22:25:51 »

oki dzieki wiem juz wszystko co chcialem

dzieki za odpowiedz pozdrawiam