Problem z gniazdem usb?

• 12 Odpowiedzi
  • 480 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z gniazdem usb?
« dnia: Marzec 29, 2008, 08:34:36 »
Witam wszystkich ! od pewnego czasu przeglądałem posty na tym forum ale nigdy nie miałem potrzeby ich pisania ... aż do wczoraj kiedy to mój wizardzik po podlączeniu do komputerka w pracy zwyczajnie przestał sie ładować (dosłownie sekunde po podłączeniu kabla usb) dioda nie sygnalizuje ładowania , nie synchronizuje sie z kompem ... wczesniej miałem w nim ułamane gniazdo usb ale zaniosłem go do serwisu i usterke naprawili działał sprawnie aż do wczoraj.Moje pytanie czy jest to raczej problem gniazda czy softa (dodam tylko że softa zmieniałem max 3 dni temu ) Sprawdzałem juz na paru kablach i nic .

Proszę o pomoc

obecnie mam TNT tuchflo (wm6)
ipl/spl 2.26
gsm 02.25.11
os 11.0.0.1

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Problem z gniazdem usb?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2008, 08:38:26 »
Jezeli na roznych kablach sie tak zachowuje to mozna przyjac, ze USB, bo co do TNT nikt nie sygnaliizowal takicg objawow. Mozesz tez sprobowac na innym komputerze, zeby wykluczyc komputer...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Problem z gniazdem usb?
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2008, 08:42:18 »
sprawdzałem na kilku :/ w pracy na kilku , w domu na kilku i nic :( wcześniej jak miałem ułamane gniazdo to wystarczyło trochę poruszać końcówką i zaczynał ładować a teraz martwica totalna ...

w najgorszym wypadku mój ukochany wizard stanie sie dawcą organów do przeszczepów  :worried:
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2008, 08:48:36 wysłana przez XanoruX »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2008, 09:01:54 »
A z ladowarki sieciowej laduje ?

Problem z gniazdem usb?
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2008, 09:07:39 »
Ciężko powiedzieć bo jej od pewnego czasu nie mam :P po południu przejdę się do braciszka ciotecznego on tez ma wizarda i ma ładowarkę sieciową to u niego sprawdzę ale wątpię żeby to coś zmieniło , a nawet jeśli to nie ratuje mnie to bo nie będę w stanie skopiować niczego z telefonu po kablu a czytnika kart nie mam .

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2008, 09:11:49 »
Jak sie wybierasz do kogos z Wizardem, czy innym PPC to skopiuj to co potrzebujesz na kare, a pozniej wloz karte do innego urzadzenia i po kablu skopiuj na kompa :)

Problem z gniazdem usb?
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2008, 09:16:09 »
wszystko czego potrzebuje mam na komputerze a co do kopiowania karta -->inny wizard--->kabel to tez nie ratuje bo teraz czuje sie jak posiadacz ppc okrojonego tak ,że byle nokia jest bardziej funkcjonalna , może przesadzam ale funkcjonujący port USB to dla mnie podstawa w tym telefonie :/

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 29, 2008, 09:19:23 »
Z AS mozna sie polaczyc jeszcze przez BT, wiec jakby zalapalo ladowanie to dalej mozna uzywac normalnie urzadzenia :)

Problem z gniazdem usb?
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2008, 09:21:31 »
Racja ale BT jest dużo wolniejszy niż kabel i tu jest pies pogrzebany ;p

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 29, 2008, 09:24:59 »
No przeciez poza synchronizacja i kopiowanie drobiazgow do niczego innego USB sie nie uzywa. Do wrzucania wiekszych plikow lepiej zainwestowac 10zl w czytnik kart.

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 29, 2008, 09:30:43 »
no niby tak , pracuje w sklepie komputerowym i nie miałem okazji kupić czytnika kart :/ poraszka totalna , pomijam nawet fakt ze jest taki czytnik na stanie i to nie jeden ale nie mam miejsca w obudowie na 3,5 gdyby był u nas czytnik 5,25 ehh :) a wracając do tematu to zajdę dzisiaj do tego serwisu co mi robili to gniazdo i zobaczymy co człowiek powie , jak powie ze gniazdo do wymiany i zechce za to pieniędzy to mu głowę urwę i narobie do szyi
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2008, 09:38:39 wysłana przez XanoruX »

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 30, 2008, 20:27:47 »
Po pierwsze, kup sobie czytnik np. w formie pendrive'a, schowasz go w kieszeni, a po drugie...

pracuje w sklepie komputerowym [...ciach...] poraszka totalna [...ciach...] głowę urwę i narobie do szyi

to już wiem, dlaczego zawsze mi się udaje wkręcić "sprzedawców" w sklepach komputerowych...  :| uwielbiam chodzić po sklepach i udawać, że nic nie wiem o komputerach i słuchać ich wypowiedzi.
Człowieku, zastanów się, zanim coś napiszesz, forum to nie podwórko, trzymaj się na wodzy....  :mysli:  ok? I bez urazy, po prostu następnym razem przed wciśnięciem klawisza "Wyślij" przeczytaj jeszcze raz swoją wypowiedź.

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 02, 2008, 10:07:30 »
@ utak3r (i sorry za offtopa)
1.Twój post zdaje sie być całkowicie zbędny , od zwracania uwagi na słownictwo są moderatorzy :) to na dobry początek.
2. całkowicie mijasz sie z tematem , nie chcesz pomagać ? to sie nie udzielaj , potem człowiek mający podobny problem z telefonem do mojego będzie czytał ten topic i przeczyta więcej śmietnika i docinek niż informacji ...
3.czytnik jak juz mam kupić to taki jak ja chce a nie taki jak Tobie sie podoba  :]

Wracając do tematu

Odebrałem telefon z serwisu ... mam teraz gniazdo z mp3 playera ale działa  :grin: 
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2008, 10:10:50 wysłana przez XanoruX »