Problem- Udostępnianie plików wlan / spv m3000 aku 2.3

• 4 Odpowiedzi
  • 655 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
« dnia: Wrzesień 06, 2006, 17:26:41 »
Mam taki problem: mam siec wlan w domu podłączone są do niej 2 komputery desktop laptop oraz mój pocket, zawsze przeglądałem pliki z komputera na pockecie, ale przez pomyłkę w resco explorer'e zaznaczyłem opcje save password nie wpisując go i od tej chwili podczas przeglądania zasobów sieciowych gdy chce dostać się do dysku np d wyskakuje mi komunikat o błedzie. Próbowałem przeglądać dyski z innego explorera ale wyskakują podobne komunikaty nawet w total commander i Internet explorer. Więc zrobiłem backup a potem HR i pomogło mogłem przeglądać pliki ale po przywroceniu plikow z backupu bylo to samo ( to oczywiste ale spróbować nic nie kosztuje). Odinstalowałem także resco Explorer i nadal nic Cały czas widzi komputer ale nie może się z nim połączyć. Na 100% wiem ze to wina resco explorera, bo po zainstalowaniu wersji 5.0 i zrobieniu tego samego co za pierwszym (kiedy zaznaczyłem Save Pass...) Razem historia sie powtórzyła nowsze wersje programu także nie pomogły. Szukałem jakiegoś klucza w rejestrze odpowiadającego za resco ale nic nie znalazłem.... ......szukałem i szukałem ale nic innego nie znalazłem. Dlatego zwracam sie do szanownych clubowiczow o pomoc. nie chciałbym robić H R bo instalowanie wszystkiego trwa cały dzień a przywrócenie backupu nie wchodzi w grę ^^
PS. Suport resco milczy i nawet nie odpowiadają na maile  
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc

*

• 310
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2006, 22:36:08 »
Czy naprawde nikt nie mmoze mi pomoc? Wiem ze pytanie nie jest latwe ale moze jednak ktoś pomoże?

*

Offline tasba

• 46
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 14, 2006, 08:07:54 »
Cytat: "Wirex"
Czy naprawde nikt nie mmoze mi pomoc? Wiem ze pytanie nie jest latwe ale moze jednak ktoś pomoże?

Nie che Cię martwić, ale to są pytania z gatunku bez odpowiedzi.
Ja mam dokładnie odwrotną sytuację. Konfiguracja sieci taka jak Twoja. Nagle XP Pro stwierdził, że potrzebuje hasła dostępu do zasobów komputera. Natomiast z niego jest bezproblemowy dostęp do innych komuterów. Nie pomaga ponowne udostępniania katalogu i inne kruczki.

Pytam na różnych forach od 3 miesięcy i nikt nie potrafi odpowiedzieć gdzie leży przyczyna.

Pzdr
Mirek

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 14, 2006, 10:21:35 »
dlatego zaklada sie hasla na konta gosc i administrator, wtedy nie dzieja sie taki cuda. i resco tez by Ci nie zmienil hasla jak bys wprowadzil na konto goscia :)
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

• 310
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 14, 2006, 16:22:18 »
Cytat: "romulus"
dlatego zaklada sie hasla na konta gosc i administrator, wtedy nie dzieja sie taki cuda. i resco tez by Ci nie zmienil hasla jak bys wprowadzil na konto goscia :)

No w tym wypadku mam zgoła odmienne zdanie, resco nie zmienil mi żadnego hasła  a hasła do innych kont nie mają nic do rzeczy. Pozatym przez gościa nie masz dostępu do wszystkich plikow tylko do plikow udostępnionych chyba ze konto goscia jest "'operatorem kopi zapasowej systemu M$$"" ale to sie zadko zdarza
Pozdro (a ja sobie jeszcze poszukam)