Problem: ld-3w/MDA Vario

• 3 Odpowiedzi
  • 535 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 29, 2006, 10:37:54 »
Witam. Nie mogę sparować po Bluetooth'ie GPS Nokia LD-3W z MDA Vario. MDA znajduje LD-3W, przyjmuje kod, port przychodzący ustawiony jest na COM7 ( i tylko taki przyjmuje), przy próbie ustawienia portu wychodzącego (do wyboru mam tylko COM6 i COM7), otrzymuję komunikat: "Nie można utworzyć portu COM. Zmień ustawienia i ponów próbę". Po włączeniu AutoMapy otrzymuję komunikat: "Nie można włączyć portu COM6". Nie mam innych urządzeń sparowanych, które mogłyby zajmować ten port. Usunąłem nawet zestaw słuchawkowy. I nic. Nie przyjmuje ani portu COM6 ani 7, a nie wiem co zrobić aby ocenić czy są zajęte, i jak je odblokować. Czy ktoś potrafi mi pomóc? Będę wdzięczny.

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2006, 13:01:36 »
z mda to raczej szukaj pomocy tu:

http://pdaclub.pl/forum/viewforum.php?f=53  ;)

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2006, 13:08:16 »
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Re: Problem: ld-3w/MDA Vario
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2006, 01:51:41 »
Cytat: "pinio"
Witam. Nie mogę sparować po Bluetooth'ie GPS Nokia LD-3W z MDA Vario. MDA znajduje LD-3W, przyjmuje kod, port przychodzący ustawiony jest na COM7 ( i tylko taki przyjmuje), przy próbie ustawienia portu wychodzącego (do wyboru mam tylko COM6 i COM7), otrzymuję komunikat: "Nie można utworzyć portu COM. Zmień ustawienia i ponów próbę". Po włączeniu AutoMapy otrzymuję komunikat: "Nie można włączyć portu COM6". Nie mam innych urządzeń sparowanych, które mogłyby zajmować ten port. Usunąłem nawet zestaw słuchawkowy. I nic. Nie przyjmuje ani portu COM6 ani 7, a nie wiem co zrobić aby ocenić czy są zajęte, i jak je odblokować. Czy ktoś potrafi mi pomóc? Będę wdzięczny.

cos mi tu pachnie zle ustawienie  AM, transfer bitow na sekunde 4800 w am ustawienia\ gps i wszedzie ptaki, odswiezanie co 2 sekundy... mam nadzieje ze to jest przyczyna
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.