potrzebny backup

• 4 Odpowiedzi
  • 876 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

potrzebny backup
« dnia: Grudzień 15, 2010, 07:45:19 »
Witam, posiadam spv m3000, niestety wgrałem do niego wadliwe oprogramowanie wm6.5, ppc włącza się tylko do momentu gdy wyświetla sie logo orange, czasem od razu uruchamia się RUU by wgrać kopię zapasową z karty pamięci i tu moje pytanie: czy mogę pobrać z neta stosowny backup? jeśli tak to skąd? przeszukałem google i nie moge nic znaleźć, najprawdopodobniej potrzebny jest rom z rozszerzeniem IMG, co mam robić?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: potrzebny backup
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2010, 17:06:52 »
Kiedys podchodzilem do tematu obcych dump ROM. Stanelo na tym ze odradzono mi takie zabawy (w sumie nikt znany mi szczesliwie tego nie wykonal).
Wracajac do sedna, skoro wchodzi do RUU to co za problem zrobic flash kablem? W trybie BootLoader nie trzeba miec synchro z AS.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2010, 18:11:59 »
a jak to wykonać?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2010, 19:24:13 »
a jak to wykonać?

Zgodnie z instrukcją w FAQ dla Wizarda.
Od tego powinieneś w ogóle zacząć, zamiast zadawać pytania na forum.

tips:
zorientuj się którą masz wersję  G3 czy G4
użyj ROM-u ratunkowego dedykowanego dla swojej wersji

Sam ratowałem pierwsze swoje Wizardy czytając FAQ, więc potwierdzam że jest tam wszystko co potrzeba, wystarczy czytać ze zrozumieniem.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2010, 20:54:30 »
już wszystko ok, wystarczyło pobrać hardSPL G4, wypakować i odpalić "newromupdateutility_wizard_noid" teraz pozostaje tylko wgranie nowego romu z polskim menu, dzięki za podpowiedź, wcześniej zaglądałem na ten temat wiele razy ale mimo to nic nie znalazłem, jeszcze raz dzięki
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2010, 21:33:56 wysłana przez tomachawk »