PORA na nowy DZIAŁ dla SPV3000, Wizard, Qtek 9100

• 103 Odpowiedzi
  • 4834 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 18, 2006, 16:24:13 »
Zadnych zmian :!:

Przynajmniej nie z tym zwianzanych... :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 18, 2006, 22:53:25 »
no troche to Was podpuszczam, a moze zmienicie zdanie :))
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 20, 2006, 03:03:13 »
Cytat: "ch@to"
wróćcie do tematu, co :?:

a wiec jednak pilotuja ten wontek admini
mam nadzieje ze jakub rozwazypomysł
proźba moja nie zmieniajcie koledy tematu na bzdetne pstryczki tylko konkrety prosze czyli JESTESCIE za NOWYM działem czy tez osobnym dla ....

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 20, 2006, 10:15:17 »
Na osobny nie ma szans, bo zaden inny popularniejszy PDA nie ma swojego dzialu, a dzial dla HTC to o nazwie "HTC costam costam" to jedno wilkie zamieszanie...

« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 20, 2006, 11:21:44 »
Ja mimo to jestem za utwożeniem działu HTC/SPV/itd...
Ewentualnie może inaczej by posegregował wszystkie działy?
np.:

dział z WM
  -Pocket PC PE
     *HTC
     *inne
     *modele
  -Pocket PC bez mogułu GSM
     *HP
     *inne
     *modele
  -Smartphone
     *tak samo..
itd..

chodzi oto by była główna kategoria i podkategorie..oczywiście działy też żeby pozostały
jeśli ktoś ma pytanie do konkretnego modelu to pisze w konkretnej podkategorii a jeśli ogulne pytanie to napisze w kategorii głównej..

« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 20, 2006, 11:59:35 »
dobrze gada wodki mu dajcie :D

a tak jeszcze jedna prosba czy nie dalo by sie jakos oddzielic tych podwieszonych watkow ??
mianowicie czy nie da sie jakis folderow robic czy cos na ten styl w tym forum i by sie wrzucilo wszystkie podwieszone do folderu na goze bo troszke sie duzo tego robi a codziennie to przewijac to troszke meczace

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 20, 2006, 14:19:47 »
Cytat: "marekmwm"
np.:

dział z WM
  -Pocket PC PE
     *HTC
     *inne
     *modele
     *HP
     *inne
     *modele
  -Smartphone
     *tak samo..
itd..

chodzi oto by była główna kategoria i podkategorie..oczywiście działy też żeby pozostały
jeśli ktoś ma pytanie do konkretnego modelu to pisze w konkretnej podkategorii a jeśli ogulne pytanie to napisze w kategorii głównej..

Wszystko ok. ale wtedy przydalo by sie jeszcze wiencej moderatorow tak bay zawsze kazdy cowal nad pozandkiem i nakierowywal nowych uzytkownikow - co to znaczy pytanie ogolne, a co dotyczy tylko jednego modelu...

Pozatym admin juz sie wypowiedzial...

Cytat: "MacBirdie"
tylko jak za dużo tych modyfikacji wprowadzimy do forum, uaktualnienie go do nowszej, bezpieczniejszej wersji, będzie o wiele trudniejsze, dlatego czekajcie cierpliwie, idzie nowe (powooooli i ociężale, bo w wolnych chwilach). ;) W końcu obecne phpBB jest forum przejściowym. Nie daje się w łatwy sposób wprowadzać modyfikacji, podstawowa wersji ma za słabe możliwości, a integracja z innym systemem uwierzytelniania i autoryzacji oznacza masę roboty. Nasz engine strony jest dość bogaty w możliwości, swego czasu na nim zacząłem budować nowe forum (najstarsi wyjadacze pamiętają ;) ), ale obecnie robię w ramach innego projektu nową, lepszą wersję i także forum powstanie go wykorzystujące. Nie chcę niczego obiecywać, bo trudno zgadnąć, kiedy to będzie, ale projekt na tym enginie muszę na pewno w te wakacje mieć gotowy, więc może wszystko powstanie szybciej, niż mi się wydaje. Może w tym roku będziemy wreszcie mieli dobre forum. ;)

Jak widzicie musimy chwile poczekac...

A co do zmian to moze dodajmy ten dzial dla HTC - ale dobrze bylo by zrobic tak, ze kazdy uzytkownik w profilu okresla z jakich dzialow chce widziec wantki i z tych dzialow benda mu sie wyswietlaly na jednej stronie...

Ale jak juz napisalem to poczekajmy...

« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 21, 2006, 08:44:58 »
Cytat: "Waldzio"
co to znaczy pytanie ogolne, a co dotyczy tylko jednego modelu...

pytanie ogulne to pytanie np. oproblem z systemem albo wysłaniem wiadomości, wkońcu system i konfiguracja jego wszędzie jest taka sama...

a pytanie do konkternego modelu to np. problemy z instalacją romu albo gdzie taki znaleść. w takich sytuacjach każdy model ma inne przyciski resetu inne wersje romu itd..

Cytat: "Emil_rosa"
a tak jeszcze jedna prosba czy nie dalo by sie jakos oddzielic tych podwieszonych watkow ??

to też dobry pomysł.. żeczywiście tych przyklejonych tematów robi się za dużo.. za niedługo będą zajmować całą strone...

co do moderatorów to może być tak jak dotej pory.. przeciesz te podkategorie będą należeć do tych moderatorów którzy mają kategorie główną... liczba wątków przeciesz się niezwiększy z powodu tej zmiany.. a jeśli potrzeba na już więcej moderatorów to tak w wolnym czasie moge się tym zajmować :)

poczekać oczywiście można.. może będą lepsze pomysły i możliwości.. proponuje się dzielić nimi i coś ustalić dla dobra wszystkich....

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 21, 2006, 10:45:15 »
co to znaczy pytanie ogolne, a co dotyczy tylko jednego modelu...

pytanie ogulne to pytanie np. oproblem z systemem albo wysłaniem wiadomości, wkońcu system i konfiguracja jego wszędzie jest taka sama...

a pytanie do konkternego modelu to np. problemy z instalacją romu albo gdzie taki znaleść. w takich sytuacjach każdy model ma inne przyciski resetu inne wersje romu itd..

Ja wiem, ale nie zapomnij tego, ze wiele osob sie na tym nie zna. jest nowych itp.  i to jest wlasnie peoblem - przez takie osoby bendzie sie roil balagan, a z drogiej strony to wofry jest niendzy innymi dla nich - aby mogli otrzymac pomoc, a jesli bendziemy robic wiencej dzialow to im to utrodnimy, ajesli chodzi o zrobienie samych podkategorii to moze by to troche ulatwilo sprawe...

A o pzrylejonych wantkach pisalem juz jakis czas temu w dziale PDAclub, potem w tym wantku. ale jak widzzicie narazie nic...

*

Offline rkolo

• *
  • 76
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 21, 2006, 11:02:19 »
..a ja jestem na TAK!

sam miałem SPV M3000 i sporo siedziałem i przeszukiwałem 4um -latałem miedzy działem

Pocket PC Phone Edition
i
Pocket PC - ogólnie
i
Orange, Qtek, i-mate, T-Mobile

bo jak i w jednym tak w drugim jak i w trzecim dziale jest sporo info dot. SPV M3000

Rozmawiałem na PRIV nawet z Adminem na temat założenia nowego działu (a było to ładne pare miasiecy temu) ale do tej pory reakcji nie ma (dostałem info ze nie ma takiej potrzeby) :bored:

Na szczęście tezraz smigam z Asuskiem 636N i juz zapomniałem co to znaczy problem i SPV  :)) :O~

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 21, 2006, 23:21:03 »
no jak widac i byli uzytkownicy popieraja moja propozycje :)

« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 22, 2006, 09:13:45 »

Ja wiem, ale nie zapomnij tego, ze wiele osob sie na tym nie zna. jest nowych itp.  i to jest wlasnie peoblem - przez takie osoby bendzie sie roil balagan, a z drogiej strony to wofry jest niendzy innymi dla nich - aby mogli otrzymac pomoc, a jesli bendziemy robic wiencej dzialow to im to utrodnimy, ajesli chodzi o zrobienie samych podkategorii to moze by to troche ulatwilo sprawe...

no tak nowi zawsze troche mieszają.. ale można na początek dodać informacje co gdzie i jak.. pozatym chyba każdy by wiedział jaki sprzęt posiada... (a jak nie to na pudełku przeczyta...) a i szukanie było by łatwiejsze.. sam spędzam czasami godzine na szukaniu czegość (wyszukiwarka by mogła być lepsza) i dla wielu łatwiej jest założyć nowy wątek co zaśmieci forum..

jest jeszcze inna opcja (ale czasu chyba nikt tyle niema) by wszystkie stare tematy które się powtarzają usunąć a na ich miejsce wstawić jeden z wszystkimi tam wyjaśnionymi problemami..

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 22, 2006, 09:52:05 »

no tak nowi zawsze troche mieszają.. ale można na początek dodać informacje co gdzie i jak.. pozatym chyba każdy by wiedział jaki sprzęt posiada... (a jak nie to na pudełku przeczyta...) a i szukanie było by łatwiejsze.. sam spędzam czasami godzine na szukaniu czegość (wyszukiwarka by mogła być lepsza) i dla wielu łatwiej jest założyć nowy wątek co zaśmieci forum..

jest jeszcze inna opcja (ale czasu chyba nikt tyle niema) by wszystkie stare tematy które się powtarzają usunąć a na ich miejsce wstawić jeden z wszystkimi tam wyjaśnionymi problemami..

jak tak sie zrobi to juz nie bedzie forum tylko poradnik zdewocialej kobiety.
przyklejone powinny byc w  jednym folderze.
balagan jest i bedzie skoro w pocket pc phone zaczynaja pojawiac sie tematy z GPS oraz AM a to nie ten dzial.
Przegladarka nie wyszukuje najlepiej zamiast szukac w nie to lepiej jest w google.
Korzystam nie tylko zeby szukac odpowiedzi ale rowniez chce wymienic sie uwagami nie tylko z tymi co maja htc. Rozbijecie to na dzialy i nie bedzie z kim poklikac
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 22, 2006, 12:46:07 »
Cytat: "romulus"

Korzystam nie tylko zeby szukac odpowiedzi ale rowniez chce wymienic sie uwagami nie tylko z tymi co maja htc. Rozbijecie to na dzialy i nie bedzie z kim poklikac

działy będą rozbite ale przeciesz nietrzeba będzie pisać tylko do htc ale można było by napisać ogulnie do PPC z PE, do htc napisali by ci co mają problem charakterystyczny dla tego modelu..

to była tylko propozycja jak niepodoba wam się to trudno.. może ktoś coś lepszego wymyśli by było dobrze..

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 22, 2006, 12:59:07 »
A moze osobny dzial "Pocket PC dla poczantkujancych" albo "Pocket PC-pierwsze problemy nowych uzytkownikow" lub cos w tym rodzaju...

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #75 dnia: Lipiec 22, 2006, 13:13:39 »
Waldzio zacznij w końcu przepuszczać swoje posty przez Worda, bo się słabo robi, patrząc jak kaleczysz język ojczysty ...
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #76 dnia: Lipiec 22, 2006, 13:19:35 »
Cytat: "ch@to"
Waldzio zacznij w końcu przepuszczać swoje posty przez Worda, bo się słabo robi, patrząc jak kaleczysz język ojczysty ...

Dokladnie Ch@to mialem mu to juz wczoraj napisac wrrrr - waldzio jak sie nie poprawisz to bana dostaniesz to sie w przyslowiowej "pale" nie miesci jak sie czyta Twoje posty !!!!!!
pozdrawiam
Jachu

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #77 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:01:16 »
chodzi o to, ze nie uzywam polskich znakow, czy o ortografie :?:

jachu
Poza tym mu - to krowa robi... :P  :proud:

*

Offline barek74

• 384
  • Sprzęt: różnie to bywało, obecnieBB BOLD9900 i Galaxy SIII
« Odpowiedź #78 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:19:22 »
Wiecie co, największy jest problem, że częśc tel. z okienkami to smartphony a częśc to pockety z GSM- i właściwie to powinno być tylko podział na;
1. wsio co jest związane z GSM- nawet jeśli jest to część WinMobile czy PalmOS
2.Programy systemów pocketowych jesli nic nie mają wspólnego z GSM
3.Problemy techniczne i specyficzne dla aparatów poszczególnych producentów, a nie dystrybutorów...

I wtedy prblem z książką adresową pocketa to problem działu software, ale już problem z książką firmy innesoft to problem GSM? czy jednak pocketa?

4.Dział Nawigacja/GPS
5.Bluetooth i tu rozwiązania dla różnych modeli

Tak na gorąco.
barek ;-)

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #79 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:28:19 »
Jeszcze większy balagan...

Złośliwy moderatorze - poprawiając to "ę" na kolor czerwony powinieneś pomyśleć, o tym że nie zawsze mam możliwości pisamia polskich liter :!:

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #80 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:40:00 »
Cytat: "barek74"

5.Bluetooth i tu rozwiązania dla różnych modeli
Tak na gorąco.

Oj chyba bardzo goraco.. To moze jeszcze trzeba utworzyc dzial irda, dzial karty SD i tym podobne?? Ludzie, po co utrudniac uzyszkodnikom korzystanie z forum..

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #81 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:40:57 »
"Pocket PC dla poczantkujancych"

Waldzio to Ty jeszcze nie wiesz o co chodzi...?!?  :surprised:  :O

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #82 dnia: Lipiec 22, 2006, 21:58:14 »
to proponuje jeszcze dodatkowe dzialy:
- spv m3000
- qtek 9100
- mda vario
- oraz pochodne
bo skad gosc bedzie wiedzial ze ma htc?

« Odpowiedź #83 dnia: Lipiec 22, 2006, 22:37:36 »
troche poważniejsze pomysły moglibyście podać  :bored: albo się nieudzielać...

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #84 dnia: Lipiec 22, 2006, 23:13:17 »
nie róbcie POPELINY mowa o dziale OSOBNYM dla  spv m3000
- qtek 9100 - mda vario a nie kazdym z osobna czyli niech mi ktos wytłumaczy skoto ETEN ASUS i inni maja swoje działy poza tym ze przeciez maja w sprzedazy takie co powinny byc w Pocket PC Phone Edition wiec propozycja by był  dział rodem z XDA

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #85 dnia: Lipiec 23, 2006, 11:12:52 »
- spv m3000
- qtek 9100
- mda vario
- oraz pochodne

oj bez przesady :S
przecież każdy dział jest w kilku zdaniach opisany i tam będzie na to miejsce i każdy nawet najbardziej początkujący się w tym odnajdzie...
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #86 dnia: Lipiec 23, 2006, 11:24:29 »
troche poważniejsze pomysły moglibyście podać  :bored: albo się nieudzielać...

np.:

dział z WM
-Pocket PC PE
*HTC
*inne
*modele
*HP
*inne
*modele
-Smartphone
*tak samo..
itd..
Dlaczego uwazasz ze to jest powazne?
Jak Ci sie nie podoba to nie czytaj.
Jak zamierzasz wytlumaczyc ktory pocket nalezy do htc? droga losowania?I kazdy co bedzie chcial cos napisac godzine poswieci na szukanie odpowiedniego dzialu.
Pierwsza odpowiedz dla poczatkujacego bedzie brzmiala NIE TEN DZIAL, UZYJ OPCJI SZUKAJ.
Muslisz ze kto poswieci czas na przenoszenie tematow do odpowiednich dzialow TY.
A co ma oznaczac dzial "inne"
A co ma oznaczac dzial "modele" czego model domu letniskowego, moze samochodu 1/72.
Kto bedzie to segrgowal? myslisz ze to zajmnie 5 minut

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #87 dnia: Lipiec 23, 2006, 11:28:35 »
Cytat: "copymaker"
- spv m3000
- qtek 9100
- mda vario
- oraz pochodne

oj bez przesady :S
przecież każdy dział jest w kilku zdaniach opisany i tam będzie na to miejsce i każdy nawet najbardziej początkujący się w tym odnajdzie...
to dlaczego tematy zwiazane z AM i GPS sa w dziale pocket pc, przeciez problemy leza nie w funkcjonowaniu pocketa tylko AM
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=45741&sid=c1c0474982e6d04a7b86015dfaae8d2f
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=45664&sid=c1c0474982e6d04a7b86015dfaae8d2f

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #88 dnia: Lipiec 23, 2006, 11:39:10 »
Cytat: "mariozapasnik"
nie rubcie POPELINY mowa o dziale OSOBNYM dla  spv m3000
- qtek 9100 - mda vario a nie kazdym z osobna czyli niech mi ktos wytłumaczy skoto ETEN ASUS i inni maja swoje działy poza tym ze przeciez maja w sprzedazy takie co powinny byc w Pocket PC Phone Edition wiec propozycja by był  dział rodem z XDA

O tym rozwianzaniu mozesz zapomniec - zaden PDA nie ma wlasnego dzialu...

« Odpowiedź #89 dnia: Lipiec 23, 2006, 15:44:50 »

Jak zamierzasz wytlumaczyc ktory pocket nalezy do htc? droga losowania?I kazdy co bedzie chcial cos napisac godzine poswieci na szukanie odpowiedniego dzialu.
Pierwsza odpowiedz dla poczatkujacego bedzie brzmiala NIE TEN DZIAL, UZYJ OPCJI SZUKAJ.
Muslisz ze kto poswieci czas na przenoszenie tematow do odpowiednich dzialow TY.
A co ma oznaczac dzial "inne"
A co ma oznaczac dzial "modele" czego model domu letniskowego, moze samochodu 1/72.
Kto bedzie to segrgowal? myslisz ze to zajmnie 5 minut

po 1 przecież każdy dział był by podpisany a jeśli ktoś nieumi czytać (bo przeciesz na pudełku pisze) to niemoja wina..
po 2 te "inne" "modele" - było tylko do przedstawienia mojej propozycji przeciesz niema sensu bym wypisywał wszystkie kategorie, każdy chyba się domyślił oco chodzi..
po 3 wiem że to niezajmnie 5 min.. tak samo jak każda zmiana, nawet dodanie 1 kategorii, ale jak już coś robić to porządnie a nie by za pare miesięcy znowu coś zmieniać..

po 4 o głupich pomysłach mówiłem między innymi do tego co napisał:

- spv m3000
- qtek 9100
- mda vario
- oraz pochodne