Popsułem M3000 nieodpowiednim(?) romem

• 8 Odpowiedzi
  • 666 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Popsułem M3000 nieodpowiednim(?) romem
« dnia: Styczeń 18, 2008, 18:48:37 »
Witam,

Mam M3000, G3
Chciałem zmienić WM5 na WM6, w tym celu ściągnąłem CID'a przez Wizard Service Tool, następnie tego ROMa: http://rapidshare.com/files/20244232/Wizard_MB_1010811_21911.exe, wgrałem i niestety system nie działa poprawnie. Po długim odczekaniu pojawia się ekran 'align screen' gdzie jest chyba jakaś kalibracja tej warstwy dotykowej ale widoczny na niej kursor zamiast przesuwać się w miejsca wskazane przeze mnie rusza się gdzie indziej po bardzo długiej chwili. Z tego powodu chcę zmienić ROM na inny i tu jest problem. Wyczytałem tutaj na forum, że trzeba pobrać ratunkowy ROM: Wizard_Love_2.26.10.2_WWE_Novii_CF2.rar i tak zrobiłem. Uruchamiam telefon w trybie bootloadera (ekran z tymi trzema kolorowymi paskami), podłączam do komputera przez USB. W tym momencie w telefonie pokazuje się napis USB w lewym dolnym rogu, a XP wydaje standartowy dźwięk podłączenia nowego urządzenia USB, więc połączenie niby jest. Uruchamiam RUU i niestety pojawiają się błędy: raz 264 (CONNECTION), a raz 300. Próbowałem różnych kabli. Co robić?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc w ożywieniu telefonu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2008, 18:50:30 wysłana przez nonsens »

*

Offline swistak87

• 345
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: Popsułem M3000 nieodpowiednim(?) romem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2008, 18:51:23 »
Jesteś pewien, że poprawnie kalibrujesz?
Co _dokładnie_ robisz?
Dotykasz rysikiem krzyżyka, i tak po kolei w na środku i każdym rogu?
Pozdrawiam,
Świstak

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2008, 19:00:26 »
Uff, zrobiłem. Dzięki wielkie swistak87.

*

Offline swistak87

• 345
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2008, 19:01:30 »
Uff, zrobiłem. Dzięki wielkie swistak87.
Wybacz, ale zwyczajnie mi ręce opadły.
Ekranu nie umiesz skalibrować, a za zmianę ROMu sie bierzesz?
Bez komentarza...
Pozdrawiam,
Świstak

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2008, 19:18:13 »
Jak widać rom zmieniłem, a ekranu nie mogłem skalibrować (i nie mogę w dalszym ciągu poprawnie obsługiwać systemu) bo zachowuje się jakby warstwa dotykowa była uszkodzona, a nie jest, dlatego twój post przekonał mnie do dalszego kombinowania z kalibracją i oddalenie myśli o niepoprawnym romie. Jak z ciebie taki wielki cwaniak to odwołuję jakiekolwiek podziękowania i mam cię głęboko gdzieś.

*

Offline swistak87

• 345
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2008, 19:21:55 »
Jak widać rom zmieniłem, a ekranu nie mogłem skalibrować (i nie mogę w dalszym ciągu poprawnie obsługiwać systemu) bo zachowuje się jakby warstwa dotykowa była uszkodzona, a nie jest,
To działa, czy nie działa? W poprzednim poście pisałeś, że zrobiłeś. Zdecyduj się, a najlepiej dla swojego dobra naucz się pisać tak, aby inni wiedzieli o co Ci chodzi.
Jak z ciebie taki wielki cwaniak to odwołuję jakiekolwiek podziękowania i mam cię głęboko gdzieś.
Jakby mnie to obchodziło :lol:
Pozdrawiam,
Świstak

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2008, 19:32:21 »
Jak z ciebie taki wielki cwaniak to odwołuję jakiekolwiek podziękowania i mam cię głęboko gdzieś.

Troche wiecej kultury, koledzy Ci probuja pomoc, a to, ze barkuje Ci podstawowej wiedzy nie jest ich wina.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2008, 19:38:25 »
Ja bym po czymś takim zignorował @nonsens'a.
Niech się buja ze swoim "rozkompletem".
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2008, 17:48:49 »
Jak widać rom zmieniłem, a ekranu nie mogłem skalibrować (i nie mogę w dalszym ciągu poprawnie obsługiwać systemu) bo zachowuje się jakby warstwa dotykowa była uszkodzona, a nie jest, dlatego twój post przekonał mnie do dalszego kombinowania z kalibracją i oddalenie myśli o niepoprawnym romie. Jak z ciebie taki wielki cwaniak to odwołuję jakiekolwiek podziękowania i mam cię głęboko gdzieś.

Nie wiem co ty chcesz kombinowac z kalibracja. Ja w sumie sie nie znam Wizarda mam okolo 2-3 tygodni sam wgralem juz nowy rom i kalibrowalem ekran bo co to za filozofia klikac tam gdzie krzyzyk :proud: Ja tak robilem i mi wszystko chodzi jak nalezy