Pomocy-SPV m3000-różne wersje IPL i SPL

• 4 Odpowiedzi
  • 600 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 13, 2006, 22:25:38 »
Witam. Jestem nowym użytkownikiem spv m3000. Czytając posty postnowiłem zmienić rom na RUU_Wizard_OrangePL_2220101_PLK_222010101_022511_NOCID. Oczywiście nie doszedłem do postów nakazujących bezwzglednie wykonać kopie zapasową. Po wgraniu roma spv strasznie wolno działal i nie komunikował się z komputerem. Wgrałem wcześniejszą wersję RUU_Wizard_OrangePL_13115_PLK_131115_011310_NOCID  ale mam rózne IPL 1.06 i SPL 1.03 . Nie byłoby kłopotu gdyby brak języka polskiego ( mam kłopoty z angielskim). Znalazłem opis usterki według której jest to wina błednego sformatowania flesha . Do prawidlowego potrzeba kopi zapasowej wykonanej programem romupdate.exe  - i tu zaczynają sie schody ( dla mnie) - nie mam pojęcia jak podłączyć paltopa - zawsze wyskakuje mi połączenie usb ( w bootmode na dole) a windows XP nie pokazuje konkretnego portu tylko użądzenie na CE. Proszę o porade jak mam podłączyś palma tak żeby widział do komputer pod konkretnym portem po to żeby zrobić kopie romu.  Z góry dziękuje i przepraszam za kłopot ale siedze od rana i już nie mam pomysłu jak naprawić spv - fleszowałem kilkoma wersjami romów ale bez efektu.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 13, 2006, 23:05:29 »
A zadales sobie chocby odrobine trudu zeby poczytac watki dotyczace upgrade ROMu ktore sa tutaj na forum? Zdjales w ogole CIDa ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 13, 2006, 23:48:17 »
To ze popełniłem błąd to wiem i przyznaje się . Pisze post po to żeby uzyskać pomoc a nie ironiczne komentarze . Jutro udam sie do serwisu - jak naprawią to dobrze jak nie to kupie sobie nastepnego ( ale teraz 3100) - i mam nadzieję że inni na forum mają lepsze zajęcia niż  np. "may" szukając ludzkich pomyłek i naśmiewając się z nich . GRATULUJE

Co do cida to został zdjety .

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 14, 2006, 00:32:22 »
jakub42

Nie możesz mieć pretensji, że forumowiczom puszczają nerwy w takich sytuacjach. To nie jest tak, że przyznasz się do błędu i wszystko będzie dobrze. Popełniłeś błąd więc nie ma co biadolić tylko trzeba wyciągnąć wnioski. Skoro nie czytałeś wszystkiego przed próbą upgrade'u romu to chociaż teraz zadaj sobie trochę trudu, bo może taka podbramkowa sytuacja nauczy Cię, że są sytuacje w życiu, kiedy nie należy się spieszyć tylko czytać, czytać, czytać i uczyć się... Na tym forum już chyba wszystko zostało omówione (pod względem tego tematu) i jak pada po raz kolejny to samo pytanie to w każdym stałym czytelniku forum gotuje się krew...
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 14, 2006, 00:35:13 »
Dlatego warto byloby zamknac ten watek i uciac dyskusje... a na koncu dla innych dopisac taki wielki link do wyszukiwarki :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.