Pomocy na maxa spv m3000 !!!

• 8 Odpowiedzi
  • 670 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 14, 2006, 15:09:56 »
Mam bardzo wielką proźbe . Mam spv m3000 . Bardzo prosze o dokładny wręcz bardzo dokładny opis zmiany romu przez awizarda . Ściągniecie cida itd. Siedze już od paru dni ale nic mi nie wychodzi latam po wszystkich opisach szukam i nic . Znalazłem jeden opis ale nic z niego nie moge wywnioskowac w tej sprawie jestem total laikiem (http://mobile.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=28466&postdays=0&postorder=asc&start=0 )Wogóle coś zmieniałem , wgrywałem jakiegoś aku 3.2 i zpierniczyło mi się oprogramowanie fona. Wogóle nie moge odbierać ani wysyłac MMs-ów . Zniknoł mi program do tego . Jednym słowem kopa. A chciał bym znowu mieć pełnego windowsa 5.0 może być i po angielsku byle zeby wszystko było . Bardzo was proszę pomocy !!! Prosze o opis tutaj lub na meyla wadowsky@poczta.onet.pl. Szięki z góry i pozdrawiam .

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2006, 15:22:57 »
Oby ten post był przestrogą dla następnych.
Jeśli niewiesz jak cos się robi to poczytaj. Jeśli poczytałeś i dalej nic z tego niewiesz to daj sobie spokój, po co ci problemy.
Wydawać by się mogło że wystarczy odpalić plik exe i po sprawie.
Niestety tak nie jest.
Dokładne instrukcje w formacie doc (winter, word) znajdują się w romach Ell oprucz aku 3.2 :P
Caba z mms zanjdziesz na www.molski.biz

Według mnie temat do zamknięcia i przyklejenia ku przestrodze, chodź przyklejanie może mijać się z celem bo i tak najpierw flashują a puźniej czytają :P

Pozdrawiam

Owy redme z romów by ell w formacie doc w wersji angielskiej i przepuszczone przez EnglishTranslator, czyli kali iść kali jeść, ale po polsku.
http://rapidshare.de/files/36709808/REDME_FLASH_WIZARD.rar.html

*

mobi_one

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2006, 15:40:32 »
Niestety takie jest to forum, ze trudno dla nowego pokapowac sie w nazewnictwie, w skrotach, romach ruu sru, czy spv to wizrd, co to jest mda, co to tytn itd
Watkow jest bez liku, wyszukiwarka po wpisaniu jakiegos slowa wypluwa czasami steki postow czasami bez zwiazku z szukanym slowem, przebrniecie przez to jest czasochlonne, a nie kazdemu chce sie wszystko czytac.
Niestety tak juz jest. Mimo obecnosci adminow, moderatorow, wiekszego balaganu w prowadzenia forum nie widzialem. Ale powiem tak nie moj cyrk nie moje malpy. Za krytykowanie adminow, dostalem juz jednego bana, wiec odpuszczam sobie bo to sensu nie ma.
Rada dla nowych, tak jak wyzej kolega napisal.
Czytac, czytac, czytac, czasami dobry czlowiek pochyli sie nad toba, ale nie licz na to, umiesz liczyc licz na siebie.
Nie rozumiesz czegos, to pytaj lub odpusc sobie. Ale bez pewnosci tego co robisz i czy dobrze robisz, nie rob zmian romu.
Pewnie ja tez oberwe za tego posta, ale mnie to tam lata.
Ja jestem za cienki zeby ci pomoc, choc twoja sytuacja nie jest bez wyjscia, jak bedziesz cierpliwy znajdziesz na tym forum jak wybrnac z tego, ale potrzebny ci czas i cierpiwosc przekopywania sie przez forum.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2006, 15:46:29 »
mobi_one

Jezeli sie nie chce czytac to czego sie oczekuje? poza tym wyszukiwarka w miare dobrze dziala ale trzeba umiec zadawac pytania. Ciekawe, ze ja swoja bytnosc na forum zaczalem nie od posta POMOCY tylko wrecz odwrotnie udostepnilem ROM ktory sam ugotowalem, a do wszystkiego sam doszedlem i nauczylem sie z forum bo chcialo mi sie czytac...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

mobi_one

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2006, 16:39:25 »
no to jak mamy sie przerzucac co kto, to ja (stary zbanowany nick mobione) w swoim pierwszym poscie udostepnilem polski rom orange, na ktorym opieraja teraz wszyscy rom z pl.
A po 2 miesiacach bytnosci i czytania forum, nie tylko tego, zmienilem piewszy swoj rom. Ale nie kazdy tak robi, nie kazdy czyta, szuka.
Ja zaczynalem od BBS-ow, jak nie bylo jeszcz w naszym kraju Internetu. Wiec moja wiedza o forach, wyszukiwarkach jest inna od kogos, kto zaczal niedawno przygode czy to z Internetem czy z forami. I nigdy nie pozbedziemy sie na forum takich postow jak ten.
Mozna tylko takie posty minimalizowac, przez stworzenie przejrzystego forum, uporzadkowanego, a nie wszystko z w jednym worze, co z tego ze sa posty poprzyklejane jak one nowicjuszowi nic nie mowia, co to jest "WM 5.0 Magneto na MDA II" pda, ppc smart czy jakas inna cholera, spv? wizard? co to jest mdaIII czy tez spv m3000? dla kogos nowego kto kupil fon z nazwa kodowa operatora niektore skroty nic nie mowia, szuka swojej nazwy.
Forum powinno byc przyjazne dla nowych, a nie dla wyjadaczy, ktorzy w lot wszystko juz chwytaja, tak wiec jesli co chwila pojawiaja sie takie posty jak ten, to jest to tez wina struktury, przyjaznosci tego forum.
Nie kazdy moze poswiecic 2 mc na zaznajamianiem sie z tematem, nie kazdy tez ma taka nature, ze woli poznac temat i z tym trzeba sie liczyc.
Ale jak powiedzialem nie moj cyrk nie moje malpy.

*

mobi_one

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2006, 16:46:05 »
A co do autora tego watku:
musisz napisac jaka wersje masz systemu
podczas uruchaminia sie telefonu w gornym lewym rogu sa literki i cyferki
napisz co tam jest. Wazne jest jakie masz IPL I SPL.
poczytaj sobie tez to http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=45917&highlight=zdjecie+cid i to
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=34895&highlight=zdjecie+cid
da ci to jakas jasnosc o co chodzi z cidami lockami itd

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2006, 17:10:20 »
mobi_one

Jezeli chodzi o BBSy to to bylem SysOpem kilku, a zaczynalem od FidoNetu.

co do reszty to jak ktos nie wie co to magento i pare in nych rzeczy podtsawowych to po to chyba jest faq i dzial dla poczatkujacych, ale jak praktyka pokazuje malo kto zadaje sobie trud aby tam zajrzec i pozniej sa pytania typu ze nie idzie zainstalowac nic bo plik exe nie chce sie odpalic na ppc a inne watki sa zwizane z romami. ludzie maja problem z ortografia a mysla ze juz wszystko wiedza zeby zmienic rom i pozniej jest placz i zgrzytanie zebow.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 14, 2006, 20:05:37 »
mobi_one dzięki za dobre checi te wszystkie numerki przy starcie to:
ipl 2.24
spl 2.24
gsm 02.25.11
os 1.3.1.15
nic mi nie mówią ;(
jak mozesz odezwij sie na gg 4478747

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 14, 2006, 21:32:01 »
ja tez nie twierdze ze wszystko ladnie pieknie na tym forum jest

ale jak robilem zmiane romu duuuuuuuzo czytalem i szukalem google i fora zeby dowiedziec sie co to magneto mda wizard i takie tam w googlach to po pierwszych linkach dojdziesz co to jest i z czym to sie je

ale jak ktos najpierw zmienia rom a potem sie pyta jak to sie robi to nie moja wina chyba ze mu nie pomoge

na glupote nie ma lekarstwa no moze poza $$$ i jak ktos glupi to traci $$

wiec sa dwie opcje szukac szukac szukac samemu bo bylo milion razy
lub $$$ dac komus i oni sie tym zajma

moze ewentualnie ktos w przyplywie dobrej woli poraz 5 z rzedu wytlumaczy jak ten rom sie zmienia
ale to nie bede ja bo juz za wiela razy to robilem i widzialem jak inni tez po kilkanascie razy to powtarzali

moge smignac tylko linkami z brzegu:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=28466 PODWIESZONE jest i nawet prawie na samej goze !!!!!
ta strona tez jest dobra bo znajdziesz tam wszystko google.pl