POmocy , karty SD

• 9 Odpowiedzi
  • 726 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline reckos

• 22
  • Sprzęt: Niki100
POmocy , karty SD
« dnia: Październik 01, 2008, 09:16:51 »
Witam ;)
Otóż z tego co wiem to Wizard czyta karty mini SD a nie SDHC
CHcialem kupic karte mini sd 4gb albo micro sd 4gb z adapterem na miniSD, problem w tym ze niestety nigdzie nie kupie karty microSD 4gb zwyklej, są tylko SDHC , przynajmniej w mojej okolicy w sklepach nie ma zwyklych , sa tylko SDHC
Jest moze jakas łatka ktora pozwoli WIzardowi czytac karty SDHC?
Mam wgranego ROM'a z Windows MObile 6.1 ;)
Dzieki jak co ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2008, 09:43:09 wysłana przez reckos »

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
Odp: POmocy , karty SD
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2008, 10:32:39 »
kup na allegro

http://www.allegro.pl/item445307345_multi_kit_kingston_micro_mini_sd_4gb_mbly_4gb.html

to mi wygląda na zwykłą 4GB, choć dla pewności lepiej zapytać sprzedawcę. SDHC strasznie się ostatnio rozpleniły.

a o używaniu ich na Wizardzie zapomnij. nie ma na to szans. tylko zwykła microSD wchodzi w grę.

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2008, 00:05:26 »
A co do drugiego pytania, to tak, są łatki, ale nie działają ;) I nie będą działać, na Wizie nie ruszy SDHC (choć są tacy, co się kłócą... cóż).

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2008, 23:50:12 »
(choć są tacy, co się kłócą... cóż).

niach niach niach :D
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 03, 2008, 09:25:30 »
kup na allegro
http://www.allegro.pl/item445307345_multi_kit_kingston_micro_mini_sd_4gb_mbly_4gb.html
to mi wygląda na zwykłą 4GB, choć dla pewności lepiej zapytać sprzedawcę. SDHC strasznie się ostatnio rozpleniły a o używaniu ich na Wizardzie zapomnij. nie ma na to szans. tylko zwykła microSD wchodzi w grę.
Z własnego doświadczenia, obawiam się że i taka może nie działać w Wizardzie. Trenowałem temat z kilkoma:
1. Kingston miniSD/microSD 1GB - oczywiście działają
2. Pretec miniSD 4GB (nie-SDHC) - nie działa
3. Kingston microSD 2GB (po sformatowaniu FAT16 - 1,90GB) - nie działa
4. Kingston microSD 2GB (po sformatowaniu FAT16 - 1,83GB) - DZIAŁA!
Co gorsze i zupełnie dla mnie niezrozumiałe - obie karty Kingstona mają TE same oznaczenia. Jedyna różnica w miejscu produkcji (Taiwan, China)
5. Fakt chyba już niepodważalny - nie da się zmusić Wizarda do pracy z kartami SDHC...
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 09:32:22 wysłana przez fido70 »
HTC Diamond (aktualnie ciężka praca nad dobraniem ROMu) || SPVm3000/Wizard WM 6 WWE NxS 3.3b || Nokia 6680

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 03, 2008, 10:16:42 »
Faktem jest, że ostatnio, po zakupie nowej, dodatkowej microSD 2GB Kingstona, musiałem ją formatować 2x zanim Wizard załapał...  :|

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2008, 22:27:34 »
uh.. to widze ze ja mialem szczescie, bo swojego kingstona madeintaiwan 2GB kupilem prawie na pale. akurat mial klient w sklepie rozpakowana (pavlick, derkom na starowce jakby co;) i w prawdzie dal sprawdzic, ale i tak bym nabyl...

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2008, 22:15:54 »
uh.. to widze ze ja mialem szczescie, bo swojego kingstona madeintaiwan 2GB kupilem prawie na pale. akurat mial klient w sklepie rozpakowana (pavlick, derkom na starowce jakby co;) i w prawdzie dal sprawdzic, ale i tak bym nabyl...

U Eligiusza (rodzice go nie kochali)? Nie kupuj u nich. On chce za 1Gb kartę 33 zł! Ja kupiłem w awansie za 20 2Gb...
Najlepiej kupić kartę w jakimś supermarkecie agd/rtv typu mediaexpert czy awans. Tam jest dużo taniej i wszystkie mi działają na wiza.
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 19, 2008, 22:11:24 »

U Eligiusza (rodzice go nie kochali)? Nie kupuj u nich. On chce za 1Gb kartę 33 zł! Ja kupiłem w awansie za 20 2Gb...
Najlepiej kupić kartę w jakimś supermarkecie agd/rtv typu mediaexpert czy awans. Tam jest dużo taniej i wszystkie mi działają na wiza.

oj, to chyba masz nieaktualne dane. ja kupilem 2 gb mikro za 24 zeta.

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 19, 2008, 22:40:27 »
To się pewnie chłopak nawrócił... Oni i tak zedrą z czegoś innego.
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była