Syrob2Zrobiłem dzisiaj test

Troche musiałem pokombinować aby stworzyć "Twoje" warunki ale spox

Warunki startowe:
1. PC z LAN (RJ-45) - przychodzące połączenie internetowe (IP zew. może być dynamiczne, stałe, kablowe, wszystko poza 192.160.0.xxx !!!)
2. W PC zainstalowana karta Wi-Fi absolutnie "goła" żadnej konfiguracji.
3. PocketPC z WM 5.0 na którym chcemy mieć neta poprzez WiFi
Zaczynamy:
1. Właściwości "Połączenie lokalne" (to które dostarcza internet) na PC -> zakładka "Zaawansowane" -> zaznaczamy opcje: "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera" -> "OK"
2. Właściwości "Połączenie sieci bezprzewodowej" -> zakładka "Ogólne" -> Właściwości "Protokół internetowy TCP/IP" -> na akładce "Ogólne" przypisujemy Adres IP: 192.168.0.1 i maska 255.255.255.255 i klikamy "OK" (nic więcej nie wypełniamy!)
3. Zakładka "Sieci bezprzewodowe" -> powinno być zaznaczone "Użyj systemy Windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej", następnie w sekcji "Sieci preferowane" klikamy "Dodaj..." -> wprowadzamy dowolne SSID: zabawa -> ustawiamy zabezpieczenia, u mnie: "Uwierzytelnianie sieciowe: Udostępnione (Shared), szyfrowanie: WEP, odchaczone "Otrzymuje klucz automatycznie" i wprowadzamy łącznie 10 znaków z zakresu 0-9 oraz a-f (10 dla 64bit), u mnie np. 123456789a, potwierdzamy i zaznaczamy pole "To jest sieć typu komputer-komputer....." Zatwierdzamy OK i wszystko jeszcze raz "OK"
Jak klikniemy sobie teraz 2x na "Połączenie sieci bezprzewodowej" to w okienku powinniśmy zobaczyć sieć "zabawa" z opisem: "Sieć komputer do komputera z zabezpieczeniami"
Mamy skonfigurowanego PC'ta

Idziemy do Pocketa

4. Przechodzimy do Common Manager'a, włączamy WiFi
Pocket powinien po chwili wykryć nową sieć: zabawa i pyta nas czy chcemy sie z niż połączyć

Pwenie że chcemy

Klikamy "Połącz" i podajemy klucz ( w naszym przypadku: 123456789a ). Zatwierdzamy i ...... mamy neta z WiFi naszego PC. Odpalamy Internet Explorera i śmigamy po stronach.
Działa bez pudła

Opisywałem szczegółowo, aby mniej doświadczeni też mogli skorzystać

Daj znać czy ruszylo

Pozdrawiam