Podświetlanie ekranu samo sie włącza

• 7 Odpowiedzi
  • 703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Podświetlanie ekranu samo sie włącza
« dnia: Październik 09, 2008, 16:57:56 »
Ostatnio robiłem hard reseta ponieważ WM 6.1 pl zaczął mi sie ciąć. Po tym resecie podświetlanie ekranu włącza sie samoistnie co ~10sek po wyłączaniu ekranu guzikiem. Mam jakiegoś polskiego roma Kat coś tam. Dodatkowo jeszcze karta przestała być widoczna przez telefon tzn wyskakiwało czy chce sformatować kartę, a kiedy brałem tak pojawiało sie że już ale karta nie była widoczna ani w spv ani w pc. Jest jakiś sposób aby wizard działał jak czytnik kart pamięci tzn żebym w "Mój komputer" był widoczny jako karta pamięci a nie jako urządzenie przenośne ?

Edit

Wgrałem Roma(KATwawa) jeszcze raz i teraz podświetlanie włącza sie po 1s
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 17:09:39 wysłana przez piotrek616 »

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
Odp: Podświetlanie ekranu samo sie włącza
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2008, 19:44:43 »
Musisz mieć w romie jakiś program, który wybudza Ci telefon. Zainstaluj jakiś inny może?
Co do widoczności to można tak, że będzie karta widoczna jako dysk wymienny. Ściągnij wm5storage. Nazwa może mylić, ale działa jak trzeba. Instalujesz, uruchamiasz, klikasz "activate" i znajduje się w pc jako dysk wymienny.
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2008, 19:50:40 »
No właśnie w romie chyba nic nie ma, bo miałem go ponad tydzień i nic sie nie robiło, zrobiłem HR i sie zaczęły problemy z tym wyświetlaczem.

edit
Po kolejnym HR niema żadnej poprawy.
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 20:01:55 wysłana przez piotrek616 »

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2008, 20:30:42 »
skoro zrobiłeś już HR to może warto spróbować innego ROMa? (niekoniecznie polskiego)
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2008, 20:49:44 »
A gdzie mogę mniej więcej zdobyć takie cudo albo pod jaką nazwa szukać tego w google bo nic nie znajduje...

Aha i co to może być ze jak "wkładam " karte to mi wyskakuje że chce ją sformatować, klikam OK i nic sie nie dzieje ? tym mw5tore jak chce sformatować pod windowsem to nie mogę, a Flash Format na telefonie w ogóle jej nie widzi

Edit.

Już wiem co dlaczego sie podświetlanie włącza,a przynajmniej wiem co zrobić zeby sie u mnie nie włączało wystarczy włożyć kartę pamięci. Nie ważne czy działa czy nie ważne żeby była w środku.

Teraz zostaje mi już tylko problem nie formatowalnej karty pamięci no i tego ze sama nie chce siedzieć w slocie
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 20:59:40 wysłana przez piotrek616 »

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2008, 17:29:49 »
Ale jak podłączysz przez wm5storage to widzi Ci chociaż etykietę na pc? Musisz mieć zwalony system plików jak nic. Ja miałem coś podobnego, ale wywaliłem tą kartę, bo to jakiś "noname" i co tydzień mi się piep... tablica :S
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

*

Offline jakowit

• *
  • 72
  • Sprzęt: Qtek 9100, Mda Compact II
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 11, 2008, 14:16:11 »
Kartę lepiej sformatować w zewnętrznym czytniku i ewentualnie poszukać innego romu.

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 11, 2008, 19:02:14 »
Kartę lepiej sformatować w zewnętrznym czytniku i ewentualnie poszukać innego romu.

Właśnie ja miałem z tym problem - dostałem katę minisd i nigdzie nie mogłem znaleźć przelotki na zwykłą sd żeby ją do czytnika wsadzić...
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była