PocketGadu Qtek9100 i rozczarowanie!

• 11 Odpowiedzi
  • 1075 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 03, 2006, 15:10:34 »
Nie bijcie mnie, że ten wątek był już poruszany. Przejrzałem wszystkie tematy odnośnie instalacji PocketGadu. Mam SPV M3000 i zainstalowałem program z pliku *.cab, który wcześniej przegrałem sobie na kartę pamięci. Problem w tym, że program dział, ale nie jest w stanie ani zapisać konfiguracji, ani tworzyć archiwum. Wygląda to tak jakby nie miał dostępu do zapisu w pamięci. Oczywiście wybrałem instalację na karcie i nie wiem czy ma to z tym jakiś związek? Próbowałem zgodnie z zaleceniami usunąć wszystkie atrybuty z pliku "gg_ustawienia.ini", ale nic to nie pomaga. Bardzo porsze, gdyby ktoś mógł mi podesłać swoj plik konfiguracyjny, oczywiscie bez swoich danych, tylko taki zebym wiedział jakie wpisy mają się tam znajdować i postaram się je sobie jakoś uzupełnić. Czy może ktoś już rozgryzł co powoduje błąd zapisu w tym programie, czy w ogole ten program nadaje się na Qtek'a 9100? MobileGgadu chodzi ładnie, jedynie problem w tym ze nie da się jakoś wyciągnąć ikony uruchamiania do paska startowego ani na ekran Today. Moze w końcu ktoś to sensownie opisze i będzie można przykleić na początku działu. Dzięki.

*

Offline zmrok

• **
  • 128
    • Urban Highline Festival w Lublinie
  • Sprzęt: DHD
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2006, 12:40:48 »
bedziesz bity za to ze piszesz nie na tym forum ;] m3000 to pocket a nie smartphone

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
Re: PocketGadu Qtek9100 i rozczarowanie!
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 04, 2006, 12:49:50 »
Cytat: "osioleek"
MobileGgadu chodzi ładnie, jedynie problem w tym ze nie da się jakoś wyciągnąć ikony uruchamiania do paska startowego ani na ekran Today. Moze w końcu ktoś to sensownie opisze i będzie można przykleić na początku działu. Dzięki.

Oczywiście, że się da. Trzeba tylko w \Windows\Start Menu utworzyć skrót do programu (można to zrobić choćby Total Commanderem). Do ikony na todayu to raczej już faktycznie trzeba użyć jakiegoś zewnętrznego programu.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2006, 21:00:21 »
To doleję oliwy do ognia,hihi... już pisałem w innym dziale ale za cholerę nie chce mi się zalogować MG, nie może się połaczyc z serwerem,próbowałem na wszystkie sposoby. W PM jest podobnie, niby łączy ale program się zawiesza. Udało mi się raz czy dwa zalogować na serwer w MG a teraz za cholerę nie daje rady. Co to może być?

*

Offline apol

• *
  • 58
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2006, 21:37:19 »
moze na kompie masz odpalone gg i daltego cie rozlacza automatycznie

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Re: PocketGadu Qtek9100 i rozczarowanie!
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2006, 23:34:09 »
Nie bijcie mnie, że ten wątek był już poruszany. Przejrzałem wszystkie tematy odnośnie instalacji PocketGadu. Mam SPV M3000 i zainstalowałem program z pliku *.cab, który wcześniej przegrałem sobie na kartę pamięci. Problem w tym, że program dział, ale nie jest w stanie ani zapisać konfiguracji, ani tworzyć archiwum. Wygląda to tak jakby nie miał dostępu do zapisu w pamięci. Oczywiście wybrałem instalację na karcie i nie wiem czy ma to z tym jakiś związek? Próbowałem zgodnie z zaleceniami usunąć wszystkie atrybuty z pliku "gg_ustawienia.ini", ale nic to nie pomaga. Bardzo porsze, gdyby ktoś mógł mi podesłać swoj plik konfiguracyjny, oczywiscie bez swoich danych, tylko taki zebym wiedział jakie wpisy mają się tam znajdować i postaram się je sobie jakoś uzupełnić. Czy może ktoś już rozgryzł co powoduje błąd zapisu w tym programie, czy w ogole ten program nadaje się na Qtek'a 9100? MobileGgadu chodzi ładnie, jedynie problem w tym ze nie da się jakoś wyciągnąć ikony uruchamiania do paska startowego ani na ekran Today. Moze w końcu ktoś to sensownie opisze i będzie można przykleić na początku działu. Dzięki.
najlepiej uzywaj mobilegadu bo pocketgadu na wm5 nie odpalisz, odpal gprs przed mg i smigaj, o i musisz miec konfi internet gprs
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2006, 10:30:42 »
ok dzieki bede korzystal z mobilegadu, dziala bardzo fajnie, tylko w dalszym ciagu nie moge wykonac skrotu. Stworzylem plik mobilegadu.lnk podaem tam sciezke dostepu do pliku na zasadzie \Storage Card\Program Files\MobileGadu\MobileGadu.exe no i dupa. Probowalem zrobic sktor w ActiveSync w eksploracji ale program tworzy mi wowczas skrot MobileGadu.db Nie wiem co z tym mam zrobic? Moze ktos pomoze albo powie gdzie to jest opisane? W ogole czy to normalne ze moj Qtek 9100 ma niemiecki uklad klawiatury tzn zamiast Y jest Z.

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2006, 10:42:23 »
Jak mówiłem zrób to przez total commandera CE.
Najeżdżasz nim na mobilegadu.exe (tak, żeby był na niebiesko) i dajesz File > >>>>> > Create shortcut. I wybierasz gdzie ma być umieszczony skrót.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2006, 19:41:33 »
a jeszcze innaczej mozna programem rescoexplorer\ otwiersz katalog gdzie masz mg\ przytrzymujesz stilusem (patykiem) i wybierasz send to Today screen plugin
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 05, 2006, 20:40:37 »

Stworzylem plik mobilegadu.lnk podaem tam sciezke dostepu do pliku na zasadzie \Storage Card\Program Files\MobileGadu\MobileGadu.exe no i dupa. .

napisz np
46#"\Storage Card\Program Files\MobileGadu\MobileGadu.exe"  ew. inny unikalny nr przed znakiem #

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 05, 2006, 20:41:07 »

Stworzylem plik mobilegadu.lnk podaem tam sciezke dostepu do pliku na zasadzie \Storage Card\Program Files\MobileGadu\MobileGadu.exe no i dupa. .

napisz np
46#"\Storage Card\Program Files\MobileGadu\MobileGadu.exe"  ew. inny unikalny nr przed znakiem #

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 05, 2006, 20:51:25 »
dziękuję Wam za otuchę i porady, poradziłem sobie standardowym Explorerem ;)