Po zmianie ROMu nie znajduje żadnej sieci

• 5 Odpowiedzi
  • 585 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Po zmianie ROMu nie znajduje żadnej sieci
« dnia: Lipiec 19, 2008, 16:13:19 »
Witam, mam pewien problem z SPV M3000. Robiłem zmiane ROMu, wszystko poszło ok ale... telefon nie znajduje żadnej sieci.. próbowałem różnych kart SIM, telefon pyta o PIN, przyjmuje go ale nie znajduje żadnej usługi GSM. Próbowałem również zmienić Radio ROm, ale nic nie pomogło.  Czy ktoś miał już podobny problem ?? przeryłem już wiele for ale nic nie znalazłem,. Bardzo proszę o pomoc.

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
Odp: Po zmianie ROMu nie znajduje żadnej sieci
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 19, 2008, 18:56:48 »
a spróbuj od nowa wgrać ROM , albo zacząć od początku tj. "chińczyk" -> Moski ROM -> WM5 -> WM6 -> WM6.1 (jeśli jesteś zwolennikiem)
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2008, 19:27:56 »
A czy oprócz tego jakieś inne pomysły ?? Dodam jeszcze że urządzenie resetuje sie samo po kilku (kilkunastu) minutach gdy próbuje złapać sieć...Przeryłem własnie połowe xda-developers.com i nie znalzałem żadnego konkretnego rozwiązania..
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 19:30:34 wysłana przez felixos »

*

Offline lary90

• **
  • 176
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2008, 20:09:06 »
A jaki masz ROM ? Próbowałeś HR ?
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

Offline DeeJayBzyQ

• 260
  • Sprzęt: Herm300 T-Mobile
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2008, 12:19:31 »
W takim przypadku jak następuje reset po złapaniu sieci lub nie znajduje żadnej to znaczy tylko że coś z końcówką mocy GSM...

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2008, 14:03:56 »
Nie wiem co jest grane, wgrałem "chińczyka" na to Molski i było ok :) dogałem na to Roma TNT i tez było ok. Ustawiłem sobie wszystko i byłem szczęśliwy... aż tu nagle po soft resecie to samo... ale tym razem po wgraniu "chińczyka" i Molskiego ... nic... trace już cierpliwość do tego @#$%^&*