Po zmianie romu nie laczy sie z AS

• 6 Odpowiedzi
  • 538 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vanspirit

• 9
  • Sprzęt: Xda Mini S
Po zmianie romu nie laczy sie z AS
« dnia: Luty 26, 2008, 09:45:35 »
Witam,

zmienilem dzis ROM na taki: Windows Mobile WWE WM 6 PF 3.3b NextStep i niestety nie smiga AS, po prostu sie nie laczy. Przeinstalowalem AS, ale dalej nie pomaga. System wykrywa PDA.
--
pzdr

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

Offline vanspirit

• 9
Odp: Po zmianie romu nie laczy sie z AS
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2008, 10:33:19 »
Ok dziala, w sumie nie wiem czemu. W kazdym badz razie wylaczylem AV i FW noi smiga. Dzieki.

//edit

Na 100% moge stwierdzic, ze jest to wina AV lub FW.
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2008, 21:28:00 wysłana przez vanspirit »
--
pzdr

*

Offline jareklie

• 260
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2008, 23:26:42 »
Też się kiedyś męczyłem... ;( 
Podejrzewam, ze to bardziej problem firewalla (ja akurat się przyzwyczaiłem do ZoneAlarm)
zob. też.:
http://www.microsoft.com/poland/windowsmobile/help/activesync/zone.mspx
oraz
http://www.ping.win.pl/zonealarm.htm
Jeśli dobrze skonfigurujesz FW (zob. powyżej), to powinno działać i z jednym, i z drugim...
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

Offline vanspirit

• 9
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2008, 08:14:15 »
Dzieki za linki. Mam nadzieje, że jakos mi sie uda rozwiazac problem FW.
--
pzdr

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2008, 12:30:41 »
zone alarm robim mi straszne pieklo raz bylo polaczenia raz, zmienilem firewalla

*

Offline jareklie

• 260
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2008, 14:15:38 »
Mi na początku przy ZoneAlarm ani Trinity, ani Wizard nie chciały się łączyć z PC (a bez ZA wszystko było ok.). Jeśli dobrze pamiętam, pomogła zmiana ustawień z linków powyżej (zwł. ze str. MS). O tyle jednak to zastanawiające, że chociaż zrobiłem to już wcześniej dla jednego pda, to musiałem później powtórzyć to samo przy pierwszym łączeniu się drugim pda. Teraz mam włączony i ZoneAlerm i AV i wszysko działa znakomicie.

Inne możliwe wytłumaczenie: po prostu Windows... i wszystko jasne! ;) Zbyt długo pracuję już na różnych windowsach, by poważnie nie zakładać takiej możliwości. Nieraz robi się to samo po raz n-ty i nagle przestaje działać... albo nagle samo zaczyna działać... Chcesz mieć kłopoty - kup se komputer! ;) (ale bez niego byłoby nudno, nie?) ;)