PlayOnLine+M3000

• 5 Odpowiedzi
  • 926 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zicherka

• 6
  • Wszystko da się zapiąć...
    • zicherSOFT
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
PlayOnLine+M3000
« dnia: Marzec 19, 2009, 23:24:04 »
Witam
Z tego co czytalem M3000 nie posiada 3G wiec jak dobrze kombinuje nie pojdzie na nim PlayOnLine - prosze to potwierdzic.
Ale jesli z normalnej karty sim (orange abonament) moge korzystac z netu to dlaczego nie moge z PlayOnline korzystac tylko wolniej (GPRS lub EDGE). Czy tak sobie wymyslil PLAY, czy takie sa wymogi technologii czy jeszcze cos innego?
Zdravim

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: PlayOnLine+M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2009, 08:50:38 »
Nie mozesz korzystac z PlayOnLine dlatego, ze dziala to tylko na nadajnikach Play, a Play wiekszosc nadajnikow ma UMTS a poniewaz Wizard nie obsluguje UMTS dlatego nie moze to dzialac na Wizardzie.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline zicherka

• 6
  • Wszystko da się zapiąć...
    • zicherSOFT
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2009, 13:06:37 »
AVE
Dzieki za szybka i doglebna odpowiedz. Dla mnie temat do zamkniecia. No hyba ze ktos ma jeszcze jakies pytania/watpiliwosci czy cokolwiek innego.
Zdravim

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2009, 14:59:28 »
Może troszkę dziwne pytanie ale czy nie ma jakiegoś sterownika który by emulował na na M3000 obsługę 3G??
Chodzi mi o podobną zasadę jak z WiFi, gdzie po wgraniu sterownika czy nowszego softu działa szybsze łącze, lecz nie z pełną prędkością.
Pozdrawiam

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2009, 15:10:24 »
Może troszkę dziwne pytanie ale czy nie ma jakiegoś sterownika który by emulował na na M3000 obsługę 3G??
Chodzi mi o podobną zasadę jak z WiFi, gdzie po wgraniu sterownika czy nowszego softu działa szybsze łącze, lecz nie z pełną prędkością.
Pozdrawiam

Rozbawiłeś mnie.
Poczytaj trochę czym jest technologia 3G, w jakim paśmie nadaje, na jakich częstotliwościach.
Potem zastanów się czy zwykły sterownik, biblioteka .dll (właściwie zbiór komend) da radę zastąpić coś czego fizycznie w Wizardzie nie ma.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2009, 16:14:12 »
Mozna zrobic by w wizardzie bylo 3G.
Idz do poke center, zakup kamien ewolucji i spraw by ewoluowal do hermesa conajmniej.

I inaczej sie nie da - bez zmiany hardware nic nie wydumasz...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1