Witam serdecznie.
Czytałem, czytałem i doszedłem do wniosku, ze jestem już na tyle kumaty, że będę potrafił wgrać nowy ROM do mojego SPVa.
Okazało się jednak, że się myliłem :/
Sprawa wygląda następująco:
1. Zainstalowałem AS;
2. Zrobiłem kopię danych;
3. Sprawdziłem jaki mam chip? R4 - bo podczas włączania mojego PPC widnieją 4 linijki i w IPL i SPL są 3 zera:
IPL 2.22.0001
SPL 2.22.0001
GSM 01.04.10
OS 2.22.1.1
4. W ustawieniach -> System -> Informacje o urządzeniu widnieje:
Wersja pamięci ROM: 2.22.1.1 PLK
Data pamięci ROM: 3/23/06
Wersja radio: 01.04.10
Wersja protokołu: 4.0.13.17
Wersja pamięci ExtROM: 2.22.1.101
Wersja operatora: 12.22.9.101
Pamieci RAM: 64 MB
Pamięci Flash: 128 MB
Pamięci przechowywania: 42.55 MB
(piszę to, bo może to być ważną informacją :>)
5. Posiadam blokadę założoną przez operatora (Orange).
6. Po zainstalowaniu AS ściągłem z serwera xda-developers ROM o nazwie: OrangePL_2.22.08.0001.
7. Telefon naładowałem do 100%
8. Podłaczyłem do przez USB do komputera.
9. AS go wykrył i zsynchronizował się.
10. Właczyłem ROMUpdateUtility_Wizard_NoID.exe, którego wypakowałem ze ściągniętego pliku (telefon jest bez karty sim i karty pamięci podłączony).
11. Program wykrył jaki mam ROM, przycisnołem Upgrade i...
12. Telefon się wyłaczył i załączył ponownie z 3 paskami na wyświetlaczu (czerwony, niebieski i bodajże zielony).
13. Po chwili wyskoczył bład w programi: ERROR 330 (program nie nagrał nic do telefonu - 0%).
W readme pisze, że mam zły RUU albo mam za mało miejsca.
Przy wyłaczeniu programu i próbie uruchomienia go jeszcze raz telefon nie jest wykryty (telefonu nie ruszam, naekranie są te 3 paski).
Po resecie telefonu włacza się normalnie stary system.
Co robie źle?! Help! :>
Pisze tego posta z pamięci, ponieważ próbowałem wgrać ten ROM wczoraj. Jutro sprubuje jeszcze raz zrobić to samo i dokładnie napisze co robię.
W między czasie może już teraz ktoś może mi powiedzieć co jest źle :> Z tego co wyczytałem wydaje mi sie, że robie wszystko dobrze.
Pozdrawiam,
Szymon.