Witam
Mam to samo, i również stało mi się to dzisiaj, rom NextStep 3.3. Na początku wizard widział kartę, potem ją wyciągnąłem, włożyłem jeszcze raz i Wiz przestał ją widzieć. Wpieniłem się, myślałem, że padła karta, ale na PC wszystko działa. Przekopałem forum, zrobiłem HR, nie pomogło, sformatowałem kartę i też nie pomogło. Karta to Kingston micro/mini/SD 2GB.
Pozdrawiam i przepraszam za nieskładny opis, ale trzęsie mnie aż ze złości, bo wreszcie mam kartę i od razu problem jest z tym, z czym nigdy być go nie powinno.
Napisane: Luty 04, 2008, 19:28:18
Ok działa, w ostatnim rozpaczliwym porywie sformatowałem (z poziomu Winshita) na FAT32 i śmignęło, wykrył kartę... Tylko dlaczego do cholery wszyscy mówią, że MUSI być FAT, skoro u mnie MUSI być FAT32? Od czego to zależy i dlaczego są takie hece z głupią i bzdurną kartą pamięci... HTC powinno bardziej się postarać, zdecydowanie. Pół dnia nerwów, bo już myślałem, że będę musiał odsyłać kartę pamięci bo zepsuł się adapter micro/mini SD (taki wniosek wyciągnąłem, skoro karta działa na adapterze micro/SD, a wiz jej nie widzi, to musi być adapter).
Ehh, pozdrawiam.
---EDIT---
I dlaczego Wizard najpierw widział kartę a później przestał ją widzieć? Czy to się zdarza?
---EDIT2---
Nic z tego, po włożeniu do kompa (żeby zgrać z powrotem to, co było) i przełożeniu karty do Wizarda, Wiz znowu karty nie widzi. Ponowny format na FAT32 nic nie daje, na FAT również. Czy ktoś może to wyjaśnić?
---EDIT3---
Ok, po milionach resetów doszedłem do następującego, punktu:
Wyciągam kartę z Wiza i wkładam ją z powrotem - nie wykrywa.
Formatuję pod windowsem na FAT32, wkładam do wiza - nie wykrywa.
Robię softreset z kartą w środku - wykrywa i działa, da się kopiować itd.
Wyjmuję kartę z Wiza i wkładam ją z powrotem - nie wykrywa i kółeczko się zamyka.
Pytanie: WTF?